کد خبر: ۵۵۵۸۶۵
تاریخ انتشار : ۱۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۹:۵۶

جمالی:‌ ریش سفیدان منطقه برای آزادی مرزبانان در تلاشند

یک عضو هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی، ضمن تأکید بر اینکه 11مرزبان ربوده‌ شده در سلامت هستند، می‌گوید: از آنجایی که مرزبانان ربوده شده از بومیان منطقه سیستان هستند، رؤسای قبایل، شیوخ و ریش‌سفیدان منطقه نیز برای آزادی آن‌ها در تلاش هستند.
آفتاب‌‌نیوز :
محمدجواد جمالی نوبندگانی درباره گزارش وزیر اطلاعات در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی از وضعیت مرزبانان ربوده شده در مرز میرجاوه می‌گوید: بیشتر مرزبانان ربوده شده، از اهالی سیستان هستند و روسای قبایل، شیوخ و ریش‌سفیدان منطقه نیز برای آزادی آن‌ها در تلاشند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا مولوی عبدالحمید هم ازجمله کسانی است که برای آزادی مرزبانان پیش‌قدم شده یا صحبتی با ایشان شده است، تصریح می‌کند: به‌طور مشخص اسمی از مولوی عبدالحمید به میان نیامد و البته ایشان پیشتر اعلام کرده بودند بنا به درخواست‌ها، پادرمیانی می‌کنند، اما در این موضوع خاص، آقای وزیر اشاره‌ای به ایشان نکردند.

وی ادامه داد: سردار پاکپور شخصاً به پاکستان سفر کرده است و آقای دکتر ظریف هم طی تماس تلفنی ماجرا را پیگیری کرده‌اند. همچنین سردار باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح برای آزادی این مرزبانان در تلاشند. تا زمانی که آقای علوی در کمیسیون حضور یافتند، الحمدلله مرزبانان سالم بودند و تروریست‌ها مرزبانان را در جایی، نزدیک مرز پاکستان و افغانستان نگهداری می‌کنند.

جمالی همچنین تأکید می‌کند: با این حال باید مراقبت کرد که موضوع به شکل هیجانی پیش نرود تا همه این افراد بدون آسیب، آزاد و به کشور بازگردانده شوند.

اواخر مهرماه سال جاری، 11 نفر از مرزبانان در هنگ مرزی میرجاوه توسط گروهک تروریستی جیش العدل ربوده شدند. هفته گذشته، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس به ایرناپلاس گفته بود وزیر اطلاعات برای ارائه گزارشی درباره آن‌ها، به این کمیسیون خواهد آمد.

سرنوشت بررسی برخورد پلیس با معترضان در تیرماه
این عضو کمیسیون امنیت ملی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا این کمیسیون جلسه دیگری برای بررسی نحوه برخورد نیروی انتظامی با معترضان تیرماه بازار تهران تشکیل داده است یا نه، توضیح می‌دهد: جلسه مجددی نداشتیم. یک جلسه برگزار شد که در آن سردار رحیمی، رئیس پلیس تهران به کمیسیون آمدند و توضیحات خود را ارائه کردند.

وی ضمن اشاره به این موضوع که هرچند برخی اعتراضات به‌حق بود، اما برخی از معترضان رفتار خارج از عرف و هنجارشکنانه داشتند و برای آسیب زدن به نیروی انتظامی تلاش می‌کردند، می‌گوید: ما ابعاد مختلف موضوع را با توجه به شرایط آن روز بررسی کردیم.

جمالی در پاسخ به اینکه کمیسیون این موضوع را پیگیری می‌کند یا نه، بیان می‌کند: خیر. چنین قصدی نداریم، چراکه شکایتی در این باره مطرح نشده و ما در بررسی‌هایی که انجام دادیم، متوجه شدیم عمده عملکرد نیروی انتظامی مطابق با شرایط موجود بوده است. چراکه در برخی موارد نیروهای پلیس مورد ضرب و شتم قرار گرفتند، حتی کانکس نیروی انتظامی در کنار ساختمان مجلس آتش زده شد و پلیس ما در مقایسه با سایر کشورها، در بسیاری از این موارد با سعه‌صدر با معترضان برخورد می‌کند.

تیرماه سال جاری، در پی افزایش قیمت ارز و نابسامانی در قیمت‌ها و اقتصاد، گروهی از بازاریان تهران اقدام به اعتراض کردند. در پی این اعتراضات، درگیری‌هایی میان پلیس و معترضان رخ داد و فیلم‌هایی از آن در فضای مجازی منتشر و موجب انتقاد به نحوه برخورد نیروی انتظامی با مردم شد. علیرضا رحیمی، عضو کمیسیون امنیت ملی، تیرماه سال جاری ضمن اعلام خبر برگزاری جلسه‌ای برای رسیدگی به برخورد خشن پلیس با معترضان از تشکیل جلسه دیگری برای پاسخگویی رئیس پلیس به سؤالات نمایندگان خبر داد.

ایرنا 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین