کد خبر: ۵۵۶۰۱
تاریخ انتشار : ۱۱ دی ۱۳۸۵ - ۱۲:۳۲
از نظر غرب تحریم‌های فعلی ناکارآمد است

زمینه‌سازی انگلیس برای تحریم نفتی ایران

آفتاب‌‌نیوز :

استنلی کراسیک در مقاله‌ای با عنوان «به جایی که خسارت می‌بیند، ضربه بزنید یا نتایج غیرقابل اجتناب را بپذیرید» با اشاره بی‌تاثیر بودن قطعنامه1737 شورای امنیت علیه ایران می‌نویسد: از قطعنامه شورای امنیت علیه ایران (حتی در واشنگتن) به عنوان اهرمی که سبب افزایش انزوای بین‌المللی ایران می‌شود استقبال شد و نیکلاس برنز معاون وزیر خارجه آمریکا را نیز آن را برای ایران تحقیر آمیز خواند. 

کراسیک در ادامه با اشاره به اینکه قطعنامه مذکور نمی‌تواند تهران را متقاعد به متوقف کردن فعالیت‌های هسته‌ای خود کند می‌نویسد: چه کسی را گول می‌زنیم؟ محتمل‌ترین پیامد این قطعنامه افزایش مقاومت ایران و حمایت مردم از موضع‌گیری تهران در برابر غرب است و چنین قطعنامه‌ای نمی‌تواند تهران را ترغیب به تعلیق غنی‌سازی و فعالیت‌های باز‌فرآوری کند. 

کراسیک با تاکید بر اینکه تا زمانی که تهران تحریم نفتی نشود غرب قادر نخواهد بود سران ایران را وادار به کاری نماید می‌نویسد: زمان آن رسیده که یا به فشارهای خود بیفزایم یا خفه شویم، تحریم نفتی ایران قابل اجرا است زیرا قسمت اعظمی از نفت ایران توسط کشتی‌ها یا خطوط‌ لوله که به راحتی می‌توان جلوی آنها را گرفت یا مسدودشان کرد صادر می‌شود. 

وی در ادامه با اشاره به اینکه صادرات روزانه 7/2 میلیون بشکه نفت ایران را می‌توان با افزایش خروجی کشورهای مشتاق مانند کشورهای عربی و یا عربستان صعودی که می‌تواند نیمی از آن را جایگزین کند، می‌نویسد: براساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی سایر کشورهای عضو اوپک ظرفیت تولید نیمی دیگر از میزان تولید نفت ایران را دارند. 

کراسیک همچنین با اشاره به اینکه اقتصاد ایران بیش از حد به درآمدهای حاصل از فروش نفت وابسته است می‌نویسد: در حدود 90 درصد از مجموع درآمد صادراتی ایران به نفت وابسته است و ایران در حدود یک سوم از بنزین مورد نیاز خود را وارد می‌کند، چنین تحریمی می‌تواند باعث کمبود سوخت شود. 

کراسیک در انتهای مقاله خود با اشاره به اینکه متقاعد کردن چین و روسیه برای حمایت از تحریم نفتی ایران موضوع دیگری است می‌نویسد: اگر چین و روسیه موافقت نکنند بنابراین ما دیگر هیچ انتخاب دیگری جز پذیرش ایران هسته‌ای نخواهیم داشت این در حالی است که اقدام نظامی آمریکا یا اسرائیل علیه ایران هر چند ممکن است شدنی باشد ولی نتیجه رضایتبخشی به همراه ندارد. 

تاکید کراسیک بر تحریم نفتی ایران و عدم فروش بنزین به ایران در حالی صورت می‌گیرد که کاندولیزا رایس، وزیر خارجه آمریکا پیشتر با چنین موضوعی بشدت مخالفت کرده است. در همین خصوص رایس در مصاحبه با روزنامه وال استریت ژورنال با اشاره به اینکه او مطمئن نیست تحریم بنزین ایران نتایج مطلوبی در پی داشته باشد گفت: تحریم فروش بنزین به ایران فقط در نهایت منجر می‌شود که هدف رهبران سیاسی ایران برای ایجاد این احساس در بین مردم که آمریکا بر ضد ملت آنها است تحقق یابد. رایس در آن مصاحبه که مهرماه انجام شد مدعی شد که آمریکا می‌خواهد تا آنجا که می‌تواند از انجام کارهایی که به ضرر مردم ایران است خودداری کند. به گفته رایس بسیاری بر این باورند که تحریم صدور بنزین به ایران بر خلاف سیاستی است که آمریکا قصد انجام آن را دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
United States of America
|
۲۰:۰۷ - ۱۳۸۹/۰۱/۲۰
0
0
زنده باد باراك اوباما
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین