کد خبر: ۵۵۶۲۷۷
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۵

در دیدار وزیر علوم با مدیران کمیسیون ملی یونسکو چه گذشت؟

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز (دوشنبه ۲۱ آبان) در نشست با دبیر کل، معاونان و مدیران کمیسیون ملی یونسکو – ایران بر ضرورت حفظ و ارائه میراث ایران بزرگ در بین کشورهای مختلف منطقه به صورت اشتراکی تأکید کرد و گفت: کرسی‌های یونسکو باید نشست‌های سالانه با دانشگاه‌ها و همچنین شهرداری‌ها برگزار کنند.
آفتاب‌‌نیوز :
منصور غلامی در این نشست از تلاش‌های دست‌اندرکاران کمیسیون ملی یونسکو – ایران که در حوزه فرهنگ و دانش در یک فضای بین‌المللی فعالیت دارند قدردانی کرد و گفت: معرفی کشور عزیزمان که غنای فرهنگی بسیار والایی دارد و بخش‌هایی از آن مغفول مانده، بخصوص در ایامی که ملت‌ها و کشورهای نوظهور تلاش می‌کنند برای خود شناسنامه‌سازی کنند؛ در حالی که کشورمان این میراث را از گذشته داشته و دارد، امری ضروری است.

وزیر علوم با بیان اینکه در حوزه آموزش عالی ظرفیت‌های بسیار خوبی وجود دارد، بر بهره‌مندی از ظرفیت‌های معاونان وزارتخانه با توجه به زمینه‌های فعالیت هر معاونت در راستای پشتیبانی و همکاری‌های مشترک برای توسعه و تقویت فعالیت‌های کمیسیون ملی یونسکو - ایران تأکید کرد.

وی پیشنهاد ارتباط منظم کمیسیون ملی یونسکو – ایران با دانشگاه‌ها را مطرح کرد و گفت: اگر بتوان در هر دانشگاه رابطی برای کمیسیون ملی ایران در یونسکو بیابیم، کمک می‌کند که از ظرفیت‌های دانشگاه‌ها و همچنین ظرفیت‌های محلی و منطقه‌ای بهره‌مند شویم. هر چه قدر متمرکز بر شهر تهران نباشیم و از ظرفیت‌های ملی بهره‌مند شویم قطعاً دستاوردهای بهتری کسب خواهد شد.

غلامی ادامه داد: با توجه به توسعه‌ای که در مجموعه دانشگاه‌های کشور ایجاد شده است، یکی از اتفاقات خوبی که صورت گرفته، جذب اعضای هیئت علمی جوان و علاقه‌مند است که می‌توان از ظرفیت جوانان که میراث‌داران آینده کشور هستند، استفاده کرد.

وزیر علوم بر حفظ و ارائه میراث ایران بزرگ در بین کشورهای مختلف منطقه به صورت اشتراکی تأکید کرد و گفت: دعوا، جنگ سبب می‌شود، میان ملت‌ها و اقوام که ریشه تاریخی مشترک دارند دیوار کشیده شود؛ باید فارغ از کشمکش‌ها و به صورت هماهنگ، همکاری‌های بین‌المللی در منطقه ایجاد کنیم.

وی با اشاره به ضرورت بهره‌مندی از ظرفیت زبان فارسی خاطرنشان کرد: با توجه به بحث توسعه خط فارسی و اثر خوشنویسی، اگر بتوانیم کمک کنیم که ترک‌ها، ازبک‌ها و تاجیک‌ها بتوانند زبان فارسی را بخوانند و بنویسند، آن اشتراک در تاریخ و فرهنگ به عنوان نخ تسبیح عمل خواهد کرد.

غلامی افزود: در مجموعه نهادهای دولتی، ارتباط بین وزارتخانه‌ها و سازمان‌های اجرایی ضروری است؛ زیرا از موازی کاری‌ها جلوگیری خواهد کرد.

وی تصریح کرد: تلاش‌ها، برنامه‌ها و سرمایه‌هایی که از گذشته در مجموعه کمیسیون ملی یونسکو – ایران بوده در آینده نیز به عنوان یکی از گنجینه‌ها در توسعه فرهنگی و حفظ جایگاه کشورمان به کار گرفته خواهد شد و مثمر ثمر خواهد بود.

امکان مرجعیت علمی ایران در حوزه‌های مختلف

دکتر حجت الله ایوبی دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو – ایران بر استفاده از ظرفیت‌های موجود در یونسکو تأکید کرد و گفت: ایجاد سلسله ظرفیت‌های جدید از جمله جلسه هماهنگی کرسی‌ها، ایجاد شورایی از اهالی این کرسی‌ها به منظور تبادل تجربیات و وجود کمیته‌های ملی، ظرفیت‌های بزرگ و استثنایی برای کمیسیون ملی یونسکو محسوب می‌شوند.

ایوبی با بیان اینکه ایران به دلیل جایگاهی که در زمینه علم، فرهنگ و آموزش دارد می‌تواند در برخی امور مرجعیت داشته باشد تصریح کرد: کشور چین به عنوان مرجعیت راه ابریشم در جهان شناخته شده است، تلاش می‌کنیم که ایران نیز در کنار این مرجعیت قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: باید در زمینه میراث مشترک که مطالبه سازمان میراث فرهنگی نیز است مرجع باشیم؛ در این راستا کمیته میراث مشترک را نیز ایجاد کرده‌ایم. همین طور در عرصه دیداری و شنیداری، ما بزرگ‌ترین سینمای منطقه هستیم و کمیته تخصصی نیز در این راستا شکل گرفته است.

دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو – ایران اظهار کرد: در زمینه شهر هوشمند که جزو اولویت‌های یونسکو نیز می‌باشد، می‌توانیم در منطقه خودمان، مرجع باشیم.

وی با اشاره به اینکه در عرصه فرهنگ، پرچم‌دار هنر کتاب و خوشنویسی هستیم افزود: به زودی جشنواره خوشنویسی راه ابریشم را با عنوان «صلح نوشته‌های ابریشم» برگزار خواهیم کرد؛ چرا که ایران تنها کشوری است که خط در آن هنر تلقی می‌شود.

ایوبی بر حرکت به سمت تمرکززدایی تأکید کرد و گفت: راه‌اندازی پایگاه‌های استانی را آغاز کرده‌ایم؛ هم‌اکنون در یزد «یونسکوی کوچک» به عنوان پایگاه استانی آغاز شده و در صورت موفقیت، این تجربه در چند استان مهم کشور نیز اجرا خواهد شد.

وی بر استفاده از ظرفیت باشگاه‌های یونسکو تأکید کرد و افزود: باشگاه‌های یونسکو نهادهای مدنی و مردمی هستند که تأسیس می‌شوند و اساسنامه آن بومی شده و مقرر گردیده انجمن‌هایی که در کشور ثبت ملی شده‌اند و در چارچوب اهداف یونسکو فعالیت می‌کنند، تبدیل به باشگاه‌های یونسکو شوند.

دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو – ایران بهره‌مندی از ظرفیت فرهنگ و هنر را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: ایران، کشوری فرهنگی – هنری است و می‌توانیم در کلیه برنامه‌هایی که در زمینه‌های مختلف از جمله آموزش، صرفه‌جویی آب، تفکیک زباله و... از ظرفیت‌های هنر استفاده مطلوب کنیم.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، وی همچنین خواستار تغییر نام کمیسیون ملی یونسکو در ایران شد و گفت: با توجه به اینکه این کمیسیون پیگیر منافع ایران در یونسکو می‌باشد، بهتر است نام آن به کمیسیون ملی ایران در یونسکو تغییر یابد.

منبع: ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین