کد خبر: ۵۵۶۵۰
تاریخ انتشار : ۱۲ دی ۱۳۸۵ - ۱۲:۴۴
هراس تل‌آویو از توان موشکی تهران

پروژه سپر دفاعی اسراییل شکست خورد

آفتاب‌‌نیوز : این درحالی است که  برخی مقامات اسرائیلی معتقدند به جای خرید یک سیستم جدید بهتر است برای رفع نقایص سیستم Arrow سرمایه‌گذاری شود. 

ایهود باراک نخست وزیر اسبق اسرائیل زمانی که رئیس ستاد ارتش بود با سرمایه گذاری بر روی سیستم Arrow و طراحی سیستم دفاع موشک ضد بالستیک هوما Homa مخالف بود و بر این باور بود که تلاش مستقل برای توسعه این سیستم هزینه بسیار بالایی دارد و علاقانه‌تر این است که سیستم THAAD را از آمریکا خریداری کرد. 

به گزارش روزنامه اسرائیلی هاآرتص سیستم ضد موشکی تاد یک دهه پیش تکمیل شده و علت جایگزینی آن با سیستم موشکی Arrow شکست این سیستم در آزمایش‌های اولیه و اتمام فرصت زمانی آن برای تکمیل سیستم بوده است. 

مذاکرات اسرائیل با آمریکا برای جایگزینی سیستم مذکور در شرایطی صورت می‌گیرد که در سال 2006 آزمایش‌هایی بر روی سیستم Arrow برای هدف قرار دادن موشک‌های دشمن انجام شده بود. مقامات اسرائیلی همواره در اظهارات خود مدعی بودند که این سیستم توان مقابله با موشک‌های شهاب ایران را خواهد داشت.

بنابر این گزارش سیستم تاد از مولفه‌ها و تکنولوژی‌هایی برخوردار است که در سیستم دفاع موشکی Arrow که هم اکنون در خدمت نیروی هوایی اسرائیل است، وجود ندارد. در صورت توافق دو طرف آمریکا تا زمان تکمیل نهایی این سیستم توسط کمپانی لاکهید مارتین سیستم THAAD را در سال 2009 در اختیار اسرائیل قرار خواهد داد.

از دلایل دیگری که می‌توان از آن بعنوان انگیزه احتمالی سران اسرائیل برای جایگزینی سیستم Arrow با سیستم موشکی THAAD نام برد هراس تل‌آویو از توانایی موشکی تهران بعد از آزمایش موفقیت‌آمیز ماه‌های اخیر موشک‌های بالستیک ایرانی با کلاهک‌های خوشه‌ای است. 

کارشناسان نظامی اسرائیل بعد از آزمایش‌های موشکی ایران اعلام کرده بودند که سیستم دفاع ضد موشکی این رژیم توان مقابله یکجا با تعداد زیادی از موشک‌های شهاب-3 ایران را ندارد. کارشناسان اسرائیلی بعد از شلیک دسته جمعی موشک‌های ایرانی در رزمایش دوم پیامبر اعظم(ص) با ابراز نگرانی شدید از توانایی ایران در استقرار موشک‌های بالستیک با کلاهک‌های خوشه‌ای گفتند که توانایی موشکی ایران، تهدید استراتژیکی مرگباری برای اسرائیل و نیروهای آمریکا در خاور نزدیک می‌باشد.

اعتراف نظامیان اسرائیلی به ناتوانی سیستم ضد موشکی Arrow در حالی صورت گرفت که ژنرال ایلان بیتون فرمانده یگان ویژه دفاع هوایی اسرائیل سال گذشته در مصاحبه با روزنامه اسرائیلی جروزالم پست مدعی شده بود که سیستم دفاع موشکی ضدبالستیک اسرائیل به نام Arrow-2 (پیکان – 2) قادر است کلیه موشک‌های ایرانی (حتی موشک‌هایی که کلاهک هسته‌ای حمل می‌کنند) را هدف قرار داده و آنها را نابود کنند! 

این ژنرال اسرائیلی در ادامه صحبت‌های خود گفته بود: ما همیشه باید یک مرحله جلوتر از دشمنانمان باشیم. آنها موشک‌های خود را به سیستم‌های الکترونیکی بسیار پیشرفته‌ای برای گمراه کردن سیستم‌های ضد موشک مجهز کرده‌اند و ما هم شیوه‌هایی را طراحی کرده‌ایم که آنها را شناسایی کرده تا بتوانیم موشک‌هایی که به سوی اسرائیل می‌آیند را نابود کنیم.

لازم به یادآوری است که اسرائیل بعد از آشکار شدن ناتوانی‌هایی سیستم Arrow در جریان جنگ 34 روزه تصمیم به جایگزینی آن با سیستم ضد موشک باراک و بعد سیستم ضد موشک پاتریوت گرفته بود. اسرائیل ساخت و طراحی سیستم دفاع ضدموشکی Arrow-2 را از 12 سال قبل و بعد از حمله موشکی صدام حسین به اسرائیل آغاز کرده بود تا بتواند یک سپر دفاعی قدرتمند در برابر موشک های اسکاد به وجود بیاورد.
 ارتش اسرائیل در طراحی این سیستم نه تنها دفاع در برابر تهدیدات سابق را مدنظر قرار داد بلکه ساخت سیستمی برای مقابله با موشک هائی با سرعت بالاتر و حامل کلاهک های چند منظوره در آینده را نیز در دستور کار خود قرار داده بود و در حدود 5/2 میلیارد دلار در این زمینه سرمایه گذاری کرد ولی با این حال نتوانست به اهداف مورد نیاز خود دست یابد.

روزنامه یعیدوت آهارونوت نیز اردیبهشت ماه امسال در گزارشی با انتقاد از سران اسرائیل درباره تکیه بر سیستمی که در برابر قدرت برتر موشکی ایران ناتوان است نوشت: آیا هنگامی که بحث موشک‌های که به سوی اسرائیل می‌آیند مطرح می‌شود، اسرائیل می‌تواند به روی سیستم دفاع ضد موشکی Arrow -2 که برای طراحی و ساخت آن 5/2 میلیارد دلار هزینه کرده است حساب کند؟ 

یک مقام عالی‌رتبه ارتش اسرائیل در این خصوص به این روزنامه گفته بود: فقط کافی است یک موشک به تل آویو برخورد کند تا غرور و ابهت نظامی اسرائیل شکسته شود. 

ایران در سال‌های اخیر موفق به طراحی و تولید نسل جدیدی از موشک‌های بالستیک شده و در زمینه طراحی و ساخت موشک از اسرائیل سبقت گرفته است. در حال حاضر موشک های شهاب -3 ایران می‌توانند اهداف دور دستی در خاک اسرائیل را مورد حملات دقیق قرار دهند. موشک های شهاب - 3 ایران با موفقیت آزمایش شده و کاملا قابل اطمینان هستند. از سوی دیگر ایران انواع گوناگونی از موشک‌های پیشرفته و دور برد دیگر، مثل موشک های کروز را نیز در اختیار دارد که ایران را در برتری موشکی منحصر به فردی نسبت به اسرائیل و سایر کشورهای منطقه قرار داده است.

این موشک‌ها هر چند از موشک‌های شهاب کندتر هستند اما مسیر پرواز آنها قابل پیش بینی نیست. ارتش اسرائیل در سالهای اخیر سعی کرده است با خرید یا طراحی موشک‌های ضد موشک بتواند یک سیستم موشکی برای مقابله با موشک شهاب -3 تولید نماید ولی طبق اظهاراتی که از سوی مقامات ارشد وزارت دفاع این کشور بیان شده اسرائیل هنوز موفق نشده است که ضعف های موشکی خود را در مقابله با ایران جبران نماید و در صورت بروز یک جنگ احتمالی از این ناحیه متحمل خسارات‌های فراوانی خواهد گردید.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین