آفتابنیوز : به گزارش خبرگزاری رویترز یک دیپلمات نزدیک به آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرد: طبق برنامه نشست بعدی شورای حکام 9-5 مارس برگزار میشود اما برخی قدرتهای غربی خواستار برگزاری زودتر نشست هستند.
موضع کشورهای در حال توسعه در شورای حکام متفاوت است، آنها با این بازنگری مخالفند چون آن را نقشه غرب برای تفاسیر محدود از قطعنامه 1737 میدانند، بعلاوه از آن هراس دارند که موفقیت غرب در مورد برنامه هستهای ایران، بلند پروازیهای هستهای سایر کشورهای در حال توسعه را نیز به خطر بیندازد.
شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در 23 دسامبر سال 2006 قطعنامهای را علیه ایران به تصویب رساند که براساس آن انتقال مواد یا تکنولوژی هستهای که قابل استفاده در غنیسازی اورانیوم باشد ممنوع شد. قطعنامه همچنین محدودیتهایی را در مورد کمکهای فنی آژانس بینالمللی انرژی اتمی که در ارتباط با غنیسازی، فعالیت آب سنگین و پردازش مجدد سوخت هستهای هستند، قائل شده است. این محدودیتها شامل پروژههای کشاورزی، پزشکی، ایمنی یا سایر اهداف بشر دوستانه نیست.
محمد البرادعی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در نامهای به اعضا شورای حکام اعلام کرد آژانس تصمیم گرفته است کمکهای فنی به ایران را محدود کند از اینرو شورای حکام باید موضوع را مورد بررسی قرار دهد. از نظر البرادعی کمکهای فعلی آژانس به ایران براساس درخواستهای شورای امنیت سازمان ملل محدود خواهد شد. مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی پس از تصویب قطعنامه 1737 شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد آژانس بخشهایی از قطعنامه تحریم را که بر عهدهاش گذاشته شده به دقت انجام خواهد داد.
یک دیپلمات اتحادیه اروپا گفت: بر این اساس یازده پروژه در ایران متوقف خواهد شد اما تصمیمگیری به اظهار نظر کارشناسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی بستگی دارد.
یک عضو غیر متعهدها در شورای حکام نیز ضمن مخالفت با اعمال فشارهای زیاد بر ایران گفت: ما همچنان خواستار حل مساله هستهای ایران از طریق مذاکره و روشهای صلحآمیز هستیم.