آفتابنیوز : به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی، «مریم فلاح» افزود: آنتیبیوتیکها تنها علیه عفونتهایی بکار میروند که توسط باکتریها بوجود آمده باشند و علیه بیماریهای ویروسی مثل سرماخوردگی و آنفلوانزا تأثیری ندارند.
وی تصریح کرد: بیماریهایی نظیر سرماخوردگی(گرفتگی بینی، گلودرد، عطسه، سرفه، سردرد) آنفلوانزا(تب، لرز، بدن درد، سردرد، گلودرد، سرفه خشک) در اکثر موارد علت ویروسی دارد که نیاز به مصرف آنتیبیوتیک ندارند.
مدیر نظارت و ارزیابی دارو و مخدر معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی افزود: عفونتهای گوش، عفونتهای شدید سینوس(که بیشتر از 2 هفته طول بکشد)، گلودرد استرپتوکوکی و عفونت ادراری از بیماریهایی هستند که در بیشتر مواقع علت باکتریایی دارند که در اکثر مواقع با تجویز پزشک به مصرف آنتیبیوتیک نیاز دارند.
فلاح با تأکید بر اینکه تنها پزشک میتواند از میان انواع مختلف آنتیبیوتیکها، آنتیبیوتیک موثر بر بیماری افراد را تشخیص بدهد، یادآور شد: اطلاع از سابقه حساسیت بیمار به یک آنتیبیوتیک خاص، قیمت دارو، زمانبندی دوز دارو، عوارض عمومی دارو، سن بیمار، بقیه داروهایی که فرد دریافت میکند از جمله عواملی است که پزشک در صورت تجویز آنتیبیوتیک به آن توجه میکند از اینرو از مصرف خودسرانه این دارو جداً خودداری شود.
ایسنا