آفتابنیوز : «احمد سالک» دبیر هیات عالی گزینش دولت احمدینژاد چندی پیش اعلام کرد دولت قصد دارد پس از وقفهای چند ساله طرح «گزینش مدیران» را از سر بگیرد. سالک الگوی مطلوب گزینش را روندی معرفی کرد که در دهه 60 حاکم بوده و پس از پیروزی انقلاب، افراد ناصالح از دولت پاکسازی شدند.
اظهارات دبیر هیات عالی گزینش (کلیک کنید)
حسین انصاری راد: گزینش مدیران خلاف قانون اساسی است (کلیک کنید)
اما شیرزاد در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی آفتاب از مطرح شدن دوباره «طرح گزینش» بعنوان «آزمودن دوباره آزمودهها» یاد کرده و گفت: «گزینش» آزمودهای است که تاکنون از ابتدای انقلاب، دو الی سه بار مطرح شده و همیشه موجی از نگرانی اجتماعی ایجاد کرده است.
نماینده سابق اصفهان در مجلس افزود: ما امیدوار بودیم با توجه سنی که از آقای سالک گذشته و با تجربهای که از گذشته دارند در دوره جدید آن آزمودهها را مطرح نکنند و روال را از این که هست، سختتر نشود.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ششم تصریح کرد: پرسوجو از در و همسایه و آشنایان و یا آزمونهای سخت و زننده کتبی و شفاهی چیزی را عاید دولت نمیکند، چون هر کسی بخواهد استخدام شود، از پس هر آزمونی بر میآید و خود را آماده میکند که پاسخهای عجیب و غریب پرسشگران را بدهد.
وی اظهار داشت: البته با آغاز گزینش، ظاهرسازی دروغ و فریب در جامعه نهادینه میشود و هیچ نتیجهگیری ندارد.
عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت با اشاره به اینکه «انتخاب مسئولان اجرایی برای خود روالی دارد»، گفت: اینگونه نیست که برای انتخاب مسئولان اجرایی هر کس از در بیاید، انتخاب شود.
وی توضیح داد: عدهای از مدیران کشور مستقیما توسط مردم انتخاب میشوند. بخش دیگری قابلیت و صلاحیت اخلاقیشان ثابت شده و انتخاب میشوند و در نهایت، افرادی هم که در ردههای پایینتر وارد دولت میشوند، آزمون استخدامی میدهند و دورههای آزمایشی را طی میکنند.
شیرزاد براین اساس تاکید کرد: برای انتخاب اعضای دولتی سازوکارهای قانونی وجود دارد و احتیاجی به طرح موضوع گزینش نیست.
وی در پاسخ به اینکه «به چه دلیل بحث گزینش مجددا از سوی دولت نهم مطرح شده؟»، اظهار داشت: فکر میکنم آقای سالک بعد از چند سالی که از کار اجرایی کنار بودند، دوباره بر سرکار آمدهاند و مطالبی مطرح کردهاند که قابلیت اجرایی ندارد.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ششم افزود: نمیدانم در دولت احمدینژاد چرا افراد به موج درست کردن علاقمند هستند؟
وی با بیان اینکه «اظهارات دبیر هیات عالی گزینش بدون پشتوانه اجرایی مطرح شدهاست»، پیشبینی کرد که دولت نهم در عمل نخواهد نتوانست گزینش را عملی کند و با اظهارات اخیر، تنها یک موج نگرانی در جامعه بوجود آمده است.
شیرزاد در ادامه در مورد طرحی که در مجلس ششم درخصوص اصلاح قانون گزینش تصویب شد، توضیحاتی به خبرنگار آفتاب ارائه کرد.
وی گفت: ما در زمان تهیه آن طرح،با تبعیضهای آشکاری در قانون استخدام فعلی مواجه شدیم که خلاف قانون اساسی است. مثل اولویت بخشیدن به افرادی که در نماز جمعه حضور مییابند. این موضوع در قانون استخدام کشوری آمده است اما آیا رفتن به نماز جمعه میتواند معیار مدیریت باشد؟
شیرزاد گفت: ما در آن طرح این بخشها را تعدیل کردیم، البته ایدهآل نبود فقط تعدیل مسائلی از این قبیل بود که شورای نگهبان آن را تائید نکرد.