به گزارش روزنامه آمریکایی لسآنجلس تایمز تلاش واشنگتن برای اعمال فشار بر تهران در شرایطی صورت میگیرد که صنعت نفت ایران آسیبپذیر بوده و با چالشهایی مانند افزایش مصرف انرژی در داخل، انزوای بین المللی و مشکلاتی در عقد قرارداد با کمپانیهای بزرگ نفتی روبهروست که این مسائل میتوانند کشوری را که صاحب بزرگترین ذخایر نفتی و گازی جهان است با مشکلات بزرگی روبهرو کند.
لسآنجلس تایمز در ادامه گزارش خود به نقل از تحلیلگران مینویسد: اگر ایران در جریان یک حمله نظامی صادرات روزانه 2.6 میلیون بشکه نفت خود را یکباره قطع کند قیمت جهانی نفت به احتمال زیاد سربه فلک میکشد اما یک کاهش تدریجی میتواند توسط سایر اعضای OPEC مانند عربستان که طرحهایی برای تولید بیشتر نفت دارد و مخصوصا عراق که در حال افزایش میزان تولید نفت خود است جبران شود.
این روزنامه آمریکایی در ادامه همچنین مینویسد: تلاش ماههای اخیر آمریکا و متحدان اروپاییاش برای متقاعد کردن بانکهای بین المللی و شرکتهای نفتی برای خروج از ایران و قطع همکاری خود با ایران میتواند تهدیدی برای پروژههای نفتی و گازی تهران برای توسعه میادین نفت و گاز خود و جلوگیری از تحقق اهداف این کشور برای افزایش میزان صادرات خود در سالهای آینده باشد. این درحالی است که بخاطر تهدیدهای غیر مستقیم آمریکا تعدادی از بانکهای بزرگ دیگر حاضر به پذیرش دلارهای حاصل از فروش نفت ایران نیستند.
لسآنجلس تایمز در ادامه با اشاره به اینکه ایران متوجه اهمیت این خطر شده و قدمهایی مانند توزیع کارت هوشمند سوخت و نزدیکی به چین وروسیه را برای مقابله با آن برداشته مینویسد: ایران امیدوار است که تا چین و روسیه را به خود نزدیک کند اما مقامات آمریکایی در حال حاضر به چین هشدار دادهاند که در صورتی که به قرارداد 16 میلیارد دلاری خود برای توسعه میدان گاز طبیعی پارس عمل کند بر طبق قوانین واشنگتن تحریمهای سختی را علیه آن اعمال میکند.
بنابر گزارش لسآنجلس تایمز مشکل دیگر ایران فرسودگی تاسیسات نفتی ایران و همچنین آسیبهایی است که از زمان جنگ تحمیلی تا کنون هیچوقت کاملا بازسازی نشدهاند. این در حالی است که بنابر اظهارات کارشناسان میلیاردها دلار برای سرمایهگذاری در تاسیسات نفتی ایران برای جلوگیری از کاهش تولید نیاز است.
تلاشهای آمریکا برای جلوگیری از انعقاد قراردادهای نفتی و گازی با ایران در حالی صورت میگیرد که در قطعنامه اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد تنها فعالیتهای هستهای و موشکی ایران مورد تحریم واقع شدهاند و این اقدامات آمریکا هیچ ارتباطی با آن قطعنامه ندارد. لازم به یادآوری که تلاشهای آمریکا برای اعمال فشار بر تهران تنها جلوگیری از سرمایهگذاری بانکهای خارجی یا انعقاد قرارداد با شرکتهای بزرگی نفتی نبوده بلکه این کشور همواره کوشیده تا مانع اجرایی شدن قراردادهای نظامی سایر کشورها با ایران شود. در همین خصوص واشنگتن در روزهای گذشته اعلام کرد که 24 شرکت را به اتهام فروش یا ارسال تسلیحات ممنوعه به ایران به مدت دو سال تحریم کرده است.