کد خبر: ۵۵۹۳
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۳۸۴ - ۱۷:۲۰
نگاهی تازه به دلایل رد قانون اساسی اتحادیه اروپا

راحت طلبان غرب مدرن

آفتاب‌‌نیوز : چندي پيش مردم فرانسه( و متعاقب آن راي دهندگان در كشور هلند) مخالفت خود را با قانون اساسي اتحاديه اروپا اعلام كردند. مخالفت مردم فرانسه كه ژاك شيراك رئيس جمهور اين كشور مي تواند مخاطب آن محسوب شود در عين حال مخالفت صريحا با گسترش اروپا، پديده مهاجرت و عضويت كشور تركيه در اتحاديه اروپا بود.
به نظر مي رسد كه راي دهندگان در « اروپاي كهن» يعني در كشورهاي فرانسه، آلمان، هلند و ايتاليا سعي دارند به رهبران خود بگويند:«دنيا را متوقف كنيد ما مي خواهيم پياده شويم.» اما پيام راي دهندگان هندي به رهبران خود اين است كه« دنيا را متوقف كنيد ما هم مي خواهيم سوار شويم.» به نظر مي رسد دنيايي كه مردم غرب اروپا در طول 50 سال آنرا ساختند در حال از هم گسيختگي است و دولت هاي اين كشورها نيز راهكاري براي مقابله با اين پديده ندارند. 

يكي از دلايلي مردم فرانسه با قانون اساسي اتحاديه اروپا مخالفت كردند مشكلي بود كه اخيراً با كارگران فني تاسيساتي و لوله كش هاي لهستاني پيدا كرده بودند.
در فرانسه شايعاتي قوت گرفته بود مبني بر اينكه لوله كش هاي ارزان قيمت لهستاني در حال مهاجرت به فرانسه هستند و خيلي زود بازار كار را در امور تاسيساتي و فني به دست خواهند گرفت و اين امر موجب موجي جديد مخالفت ها بر عليه قانون اساسي اتحاديه اروپا شده بود. 

اين نكته كه چندي پيش يك سياستمدار عالي رتبه آلماني براي كسب راي بيشتر سرمايه داري را زير سوال مي برد خيلي مسايل را روشن مي كند و نماي واضحي از اروپاي غربي را در دهه اي كه در پيش داريم به نمايش مي گذارد. اقتصاد كهنه و غير منعطف در اين كشورها مردم را به 2 هفته تعطيلي در سال و بيمه بيكاري كه حقوق آن دست كمي از هنگام داشتن كار ندارد عادت داده است. 

اما تغيير و تحولات اخير نشانه همطراز شدن غرب اروپا، با كشورهاي شرقي اروپا، هند و چين در طول دهه آينده است. 

براي داشتن تصوير واضح تري از تحولات آينده در غرب اروپا كافي است به كشور هند نگاهي بيندازيم. راز اينكه چرا نيروي كار هندي بازار كار را از دست اروپا و آمريكا ربوده است نيروي كار ارزان نيست بلكه راز در اين نكته نهفته است كه هندي ها حاضرند هر كاري بكنند از جواب دادن تلفن ها گرفته تا طراحي هواپيما. 

آنها باعث پايين رفتن اروپايي ها نمي شوند بلكه سبب اوج گرفتن غربي ها نيز شده اند. مي توان گفت كه قحطي عظيمي كشور هند را فراگرفته است. البته اين قحطي در مورد غذا نيست بلكه در اثر كمبود فرصت هايي است كه در طول 4 دهه سوسياليسم در اين كشور ادامه داشت. 

و اكنون مانند يك آتشفشان و توسط نسل جوان سرباز زده راه و فوران كرده است. كشور هند كه داراي يكي از قديمي ترين تمدنهاي جهان است از جوانترين كشورهاي دنيا نيز محسوب مي شود. حدود 70% از جمعيت اين كشور زير 35 سال و حدود 50% نيز زير 25 سال هستند. البته قسمت اعظم جمعيت هند هنوز در روستاها زندگي مي كنند اما هر روز به تعداد جواناني كه در جستجوي زندگي بهتري هستند افزوده مي شود. چنين حركت ريشه اي حتي به مدارس نيز كشيده شده است و زمزمه هايي شنيده مي شود مبني بر اينكه زبان انگليسي د رمدارس دولتي هند از كلاس اول و( نه مانند ساير مدارس از كلاس چهارم) تدريس شود. 

حدود 85 درصد دانش آموزان در هند به مدارس دولتي مي روند.
به گفته يكي از كارشناسان هندي« مهم اين است كه بدانيم اين تغيير و حركت از كجا منشات مي گيرد. ريشه اين تغييرات در واقع طبقه كشاورز و قشر متوسط و پايين جامعه است.» 

اما اقشار فقيرتر جامعه نيز آنقدر با زندگي شهري آشنايي دارند كه بدانند زبان انگليسي ابزار اصلي در موفقيت و يافتن شغل هاي بهتر است و بهمين دليل است كه مي خواهند فرزندانشان انگليسي ياد بگيرند. 

يكي ديگر از صاحبنظران در اين زمينه كه صاحب يك شركت ساخت بازي رايانه اي است مي گويد:« مساله اصلاً برسر دستمزد و حقوق بالاتر نيست. اين اختلاف در دستمزد ها به سرعت در حال كاهش است. مساله برسر اين است كه مردم سرانجام مي بينند كه مي توانند روياهاي خود را عيني و عملي كنند.» 

بله، همانطور كه به وضوح ملاحظه مي شود فرانسه و ساير دوستان با از دست دادن اشتهاي خود براي سخت كار كردن اوقات بدي رامي گذرانند در حاليكه مردم هند، چين و لهستان تازه اشتهاي خود را براي تلاش و كار بيشتر بدست آورده اند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین