آفتابنیوز : سرهنگ محمد هادی رمضانی، امروز 7 آذر، در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه قرق مراتع به منظور حفاظت خاک و جلوگیری از فرسایش آن و با هدف افزایش پوشش گیاهی مراتع انجام میگیرد، افزود: خراسان جنوبی در شرایط سخت بیابانی شدن هر روز شرایط بدتری را سپری میکند.
ریزگردهایی که وضعیت دشتها را بحرانی میکنند
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی ادامه داد: افزایش ریزگردها و تمامی عواملی که به شرایط بحرانی دشتهای خراسان جنوبی دامن میزند باعث شده این سازمان با اطلاع از شرح حال دامداران و مرتع داران استان شرایط و قوانینی را برای قرق مراتع وضع کند.
رمضانی بیان کرد: آزادی مناطق قرق از ابتدای آبان ماه در دو مقطع زمانی به صورت سه ماهه یا 45 روزه است که بسته به پوشش گیاهی منطقه تغییر یا تمدید میشود.
وی تصریح کرد: در زمان قرق از ابتدای امسال تا قبل از آزادسازی مناطق 218 پرونده تخلف توسط ماموران یگان حفاظت استان گزارش شده است که نسبت به مدت مشابه سال 96 با 166 فقره پرونده تخلف، امسال شاهد افزایش نسبی این تخلف در استان هستیم.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی شرایط استان را در تعداد پروندههای تخریب و تصرف زمین نسبت به نرم کشوری بسیار مطلوب ارزیابی کرد و گفت: سالیانه ۳۰ هزار پرونده تخلف در کشور تشکیل میشود که ۷۰ درصد آنها مربوط به موضوعات زمین از جمله نهال کاری، احداث بنا، تخریب و دخل و تصرفات است.
رمضانی با اشاره به اینکه در نقاطی که ارزش افزوده زمین بسیار بالا است، تخلفات نیز بیشتر است، تصریح کرد: در بخش اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در این زمینه خوب عمل شده و تعداد پروندههای امسال بسیار کاهش یافته است.
وی افزود: سال گذشته در بحث ماده 55 شامل تخریب و تصرف زمینها، 122 پرونده که مساحت آن به بیش از 125 هکتار میرسید تشکیل و به مقام قضایی معرفی شدند که از این میزان تاکنون 75 هکتار خلع ید شده و مابقی در حال بررسی است.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی تعداد پروندههای امسال در این زمینه را 64 فقره اعلام کرد و ادامه داد: این تعداد پرونده مساحتی حدود 46 هکتار را در بر میگیرد که نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است.
تشکیل ۹۷ فقره پرونده تصرف زمینهای منابع طبیعی
رمضانی درباره رفع تصرف زمینهای منابع طبیعی در 8 ماهه سال جاری، افزود: تعداد پروندههای معرفی شده به مقام قضایی در این زمینه 97 فقره بوده که مساحتی بیش از 483 هکتار را شامل میشود و این آمار در مدت مشابه سال قبل 159 فقره پرونده شامل 761 هکتار بوده است.
وی اظهار کرد: هیزم، زغال و البته کما از جمله موارد کشف شده در منابع طبیعی استان است که با متخلفان برخورد قانونی انجام میشود.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی بیان کرد: بر این اساس در فروردین تا آبان ماه سال گذشته در بخش کشفیات 13 فقره پرونده تشکیل شد که شامل 21 (استر) هیزم و 960 کیلوگرم محصولات فرعی بود.
رمضانی ادامه داد: البته این آمار امسال کاهش یافته به نحوی که تاکنون در 8 ماه گذشته تنها چهار پرونده تشکیل شده که شامل کشف 700 کیلوگرم زغال و 345 کیلو گرم محصولات فرعی بوده است.
وی با اشاره به شرایط خشکسالی حاکم بر استان خواست شهروندان از هرگونه تخریب و تصرف در زمینهای ملی بدون هماهنگی با اداره کل منابع طبیعی استان و شهرستانها خودداری کرده و در صورت هر گونه مشاهده تخلف مراتب را به شماره 1504 اطلاع رسانی کنند.
ایسنا