آفتابنیوز : «حسین تنهایی» با بیان این مطلب افزود: بر اساس این ساز و کار، کالا توسط کره جنوبی به واردکنندگان عرضه و وجه آن از منابع حاصل از صادرات نفت کسر می شود و واردکنندگان نیز وجه کالاهای وارداتی را به دولت ایران پرداخت می کنند.
وی ادامه داد: اگر بانک مرکزی دو کشور نتوانند در مبادلات مالی با یکدیگر همکاری داشته باشند، روابط اقتصادی بخش خصوصی می تواند در بستر یک صندوق مشترک برای تهاتر کالا انجام شود.
در سال 2017 میلادی، صادرات ایران (شامل نفت خام) به کره جنوبی هشت میلیارد دلار بود و کره جنوبی چهار میلیارد دلار کالا به ایران صادر کرد؛ این رقم در 10 ماه نخست امسال کاهش یافت و مبادلات 2 کشور به پنج میلیارد و 700 میلیون دلار رسید که سهم صادرات ایران سه میلیارد و 700 میلیون دلار بود.
رئیس اتاق مشترک ایران و کره جنوبی اظهار داشت: اکنون روابط تجاری 2 کشور مربوط به صادرات نفت خام و محصولات پتروشیمی از ایران و واردات لوازم خانگی از کره جنوبی است؛ اقلام صادراتی و وارداتی ایران و کره جنوبی می تواند متنوع تر شود؛ مثلا ایران به کره جنوبی مواد غذایی، سرب و روی صادر کند و در عوض کاغذ و محصولات آرایشی و بهداشتی وارد کند.
تنهایی هفته گذشته در سمینار مشترک فرصت های اقتصادی ایران و کره جنوبی نیز گفته بود: کره جنوبی سومین شریک اقتصادی ایران بعد از چین و امارات است و با توجه به اینکه بسیاری از کالاهایی که ما از امارات وارد می کنیم در کشورهای دیگر تولید شده، میتوان گفت کره جنوبی دومین شریک تجاری تهران به شمار می رود.
منبع: ایرنا