آفتابنیوز : محمد صدر در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب افزود: آمریکا و انگلیس پس از ساقط کردن حکومت صدام، از جانب اقلیت سنی در عراق احساس خطر کردند و به همین دلیل با توجه به اکثریت جمعیت شیعه در عراق که جزو معارضین اصلی صدام بودند، روند دولت سازی و حکومتسازی با کمک شیعیان و کردها ایجاد شد.
به اعتقاد وی، پس از این مساله بود که کشورهای عربی که عمدتا از رژیم صدام حمایت میکردند، تبدیل شدند به حامیان اصلی اقدامات تروریستی بعدی در عراق و این وضع ادامه پیدا کرد تا به مرور زمان تلفات آمریکاییها در عراق افزایش پیدا کرد. بنابراین آمریکا و انگلیس به این نتیجه رسیدند که باید در استراتژی عراق تغییر ایجاد کنند.
دکتر صدر ادامه داد: در کنار این مساله کشورهای عربی که به مرور زمان رابطهشان با آمریکا بهتر شد، توصیه کردند که شیعیان در عراق از دوستان ایران هستند و با این کشور رابطه نزدیک دارند. به همین دلیل توصیه کردند اقلیت سنی به صورت جدی بکار گرفته شود.
معاون عربی و آفریقایی و زیر سابق امور خارجه در پاسخ به اینکه «در صورت شکلگیری اتحاد میان آمریکا، انگلیس و چند کشور عربی علیه ایران، تبعات آن چه خواهد بود؟» گفت: با توجه به حساسیتهایی که کشورهای عربی نسبت به قدرت شیعه در عراق، لبنان و پیروزی حماس در فلسطین داشتند و اینکه حتی قضایای افغانستان به نفع ایران تمام شده، با سوء استفاده از بحث شیعه و سنی اقداماتی را با کمک آمریکا و انگلیس انجام میدهند تا ایران را در تنگنا قرار دهند.
دکتر صدر درباره راهکارهایی که ایران میتواند در مقابل این مساله اتخاذ کند، تصریح کرد: ایران باید به طور دقیق و عاقلانه عمل کند و این توطئه که در حال شکلگیری است موفق نشود، در غیر این صورت تفرقه شدیدی در جهان اسلام رخ میدهد که به سود انگلیس و آمریکاست.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: برای مقابله با این توطئه باید سیاست اعتماد سازی آقای خاتمی به صورت جدی دنبال شود زیرا در دوره خاتمی رابطه بسیار خوبی میان ایران و عربستان برقرار شده بود و همچنین با سایر کشورهای عرب منطقه و حتی الجزایر رابطه خوب بود.
دکتر صدر تاکید کرد: در مورد مسائل لبنان نیز باید به صورت جدی با عربستان وارد مذاکره شویم چون یکطرف مساله لبنان حزبالله و طرف دیگر حریری و . . . است که بالاخره از دوستان عربستان هستند، که میتوان با کمک عربستان این مسائل را حل کرد. در مورد عراق نیز باید به صورت خیلی جدی اعتماد سازی کنیم. به گونهای که اهل تسنن احساس کنند که حکومت اکثریت در عراق، قطعا حقوق اقلیتهای مذهبی و قومی را رعایت خواهد کرد.