آفتابنیوز : آفتاب: دکتر هرمیداس باوند معتقد است که آمریکا اکنون در وضعیت استیصال است و بنابر این از برخی اقدامات محدود تنشآفرین استقبال میکند. وی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب در خصوص حمله نظامیان آمریکابه کنسولگری ایران در عراق با توجه به اینکه این اقدام با معاهده 1963 وین در تضاد است گفت: «آمریکا میکوشد از قطعنامه تحریم علیه ایران که یک حالت سیال دارد و میتواند اشخاص حقیقی و حقوقی دیگری را در صورت لزوم مشمول تحریم اعمال کند سوءاستفاده کرده و خارج از تحریمهای موشکی و هستهای برخی تحریمهای اقتصادی را علیه ایران از طریق بانکها و ... سامان دهد».
دکتر باوند افزود: «آمریکا اکنون در شرایط استیصال به سر میبرد و ادعا کرده است که ایران و سوریه در عراق نقش بحران آفرینی دارند. بنابراین میکوشد در استراتژی جدید خود علیه این کشورها دست به نوعی اقدامات عملی زده و تنها به اعتراض بسنده نکند».
وی با هشدار اینکه ممکن است اقدامات غیرقانونی آمریکا شامل مرزهای ایران و سوریه شود و از حفاظ و حریم امنیتی خارج گردد حمله به کنسولگری ایران را یکی از این اقدامات دانست و با بیان اینکه اقدام آمریکا برخلاف کنوانسیون وین است اظهار داشت: «آمریکا اکنون یک حالت شبه تهاجمی به خود گرفته و میخواهد به کشورهای ذکر شده اخطار کند».
دکتر باوند در پاسخ به این سؤال که آیا ممکن است ایالات متحده پیش از پایان نشست 60 روزه درخواست تشکیل جلسه اضطراری شورای امنیت را ارایه داده و فشار بر ایران را افزایش دهد اضافه کرد: «من فکر نمیکنم این درخواست را ارایه دهد. برای آنها ضربالاجل مهم است. آژانس هم باید در پایان مهلت 60 روزه گزارش خود را ارایه کند اگر آمریکا چنین درخواستی بکند اعتبار قطعنامه را لغو خواهد کرد».
این کارشناس مسائل سیاست خارجی در ادامه در پاسخ به این سؤال که آیا ممکن است آمریکا از مدارکی که از سرکنسولگری ایران در عراق توقیف کرده سوءاستفاده کند اظهار داشت: «احتمال این امر زیاد است. وقتی کشوری در وضع استیصال به سر میبرد میکوشد راههایی را پیدا کرده و مسایلی را ایجاد کند که جو و وضع موجود را تا حدودی تعدیل نماید. راهکار آنها انجام اقدامات عملی است. خانم رایس هم اشاره کرده است که اگر ایران تعلیق غنیسازی را نپذیرد آمریکا دست به اقدامات عملی جدیتری خواهد زد».
دکتر باوند در پایان با پیشبینی اینکه آمریکا میخواهد تنشهای محدودی را ایجاد نماید به مخالفت دو سوم مردم آمریکا با راهبرد اعلام شده بوش و مخالفتهای درون آمریکا اشاره کرد و گفت: «این مؤلفهها در شدت و ضعف استراتژی اعلام شده به حتم بیتأثیر نیستند».