کد خبر: ۵۶۱۳۵۲
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۱
پلیس فرانسه بیش از ۱۳۰۰ نفر را بازداشت کرد

در فرانسه چه‌ خبر است؟+عکس

صدها تظاهرکننده جلیقه زرد روز شنبه در آغاز چهارمین هفته از اعتراض به سیاستهای دولت امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه در پاریس تظاهرات کردند. بنا به اعلام مقامات فرانسه نزدیک به هزار نفر بازداشت شده اند که از این تعداد بیش از ۷۲۰ نفر به بازداشتگاه منتقل شده اند.جنبش جلیقه زردها که وارد چهارمین هفته خود می شود در اعتراض به افزایش مالیات بر سوخت شکل گرفت. هر چند دولت فرانسه از افزایش مالیات بر سوخت صرف نظر کرده است اما جلیقه زردها همچنان به تظاهرات خود ادامه می دهند. آنها خواسته های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی مختلفی دارند.
آفتاب‌‌نیوز :
سرویس بین الملل- در چهارمین هفته اعتراضات به سیاست‌های اقتصادی دولت امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه و همزمان با چهارمین تظاهرات جلیقه زردها در پاریس، پلیس این کشور بیش از هزار نفر را بازداشت کرد.

به گزارش آفتاب‎نیوز؛ فرمانداری پاریس اعلام کرد که در تظاهرات روز شنبه ۵۵ نفر مجروح شدند. از این تعداد سه نفر مامور پلیس بودند.از ساعت دو بعد از ظهر، هزاران نفر از هواداران حفاظت محیط زیست نیز در بخش دیگری از مرکز پاریس تظاهرات کردند. شماری از تظاهرکنندگان زیست‌بوم گرا شعار می‌دادند: «جلیقه زرد، جلیقه زرد، درد مشترک را فریاد می‌زنند.»در پاریس دست‌کم ۱۲۷ مورد از بازداشت‌ها پیش از آغاز تظاهرات بوده است.

تظاهرات جلیقه‌زردها؛ در فرانسه چه‌خبر است؟+عکس

کریستف کاستانر، وزیر کشور فرانسه شمار تظاهرکنندگان در پاریس را ۸ هزار نفر اعلام کرد. به گفته وی ۳۱ هزار نفر در سراسر فرانسه در تجمع‌های روز شنبه ۸ دسامبر شرکت کرده‌اند.

در پاریس و بسیاری دیگر از شهرهای فرانسه تظاهرکنندگان در اعتراض به بازداشت دانش آموزان در حومه پایتخت، با دست‌های حلقه کرده پشت سر، جلوی نیروهای پلیس زانو می‌زنند.

پلیس در خیابان شانزه‌ لیزه پاریس با شلیک گاز اشک‌آور و استفاده از ماشین آب‌پاش، تظاهرکنندگان را متفرق می‌کند.

بسیاری از معترضان بین طاق نصرت و ضلع شمالی خیابان شانزه‌لیزه محاصره شده‌اند.

معترضان عمدتا پس از خواندن سرود ملی فرانسه شعار می‌دهند: «ماکرون، استعفا».

فرمانداری پاریس اعلام کرد بازداشت شدگان به سلاح سرد از جمله چوب بیسبال و توپ فلزی پتانک مجهز بودند.

بیش از ۵ هزار مامور پلیس برای مقابله با تظاهرکنندگان به خیابان‌های مرکزی پاریس اعزام شدند.

فروشگاه‌های خیابان شانزه‌ لیزه از شامگاه جمعه با سپرهای چوبی محصور شده‌اند.

خیابان‌های منتهی به کاخ الیزه، اقامتگاه ریاست جمهوری با خودروهای زرهی و حضور صدها مامور پلیس مسدود شده است. تظاهرکنندگان در ورودی یکی از این خیابان‌ها به شدت با پلیس درگیر شدند.

حضور ماریان کوتیار و ژولیت بینوش هنرپیشه‌های معروف فرانسوی در میان معترضان روز شنبه پاریس

در فرانسه چه‌ خبر است؟+عکس

از واپسین ساعات شامگاه جمعه خودروهای زرهی ژاندارمری طاق نصرت در بخش شمالی خیابان شانزه لیزه را محاصره کردند.

به نظر می‌رسد با توجه به حضور گسترده و تغییر تاکتیک پلیس، تظاهرات نسبت به هفته‌های گذشته با خشونت کمتری همراه بوده است.

بیش از ۸۰ هزار مامور پلیس در سراسر فرانسه برای مقابله با تظاهرات جلیقه زردها بسیج شده‌اند.

در ده‌ها منطقه دیگر نیز تظاهرات و بستن جاده‌ها در جریان است. در استان اورین-رون-‌آلپ (به مرکزیت لیون) بزرگراه اصلی مسدود شده است. در منطقه پل-میسترال همین استان، بازداشت یکی از رهبران جلیقه زردها به درگیری شدید بین معترضان و پلیس منجر شد.

بسیاری از بزرگراه‌ها و جاده‌های پر تردد فرانسه در شمال و غرب این کشور مسدود است.

هزاران نفر از معترضان به سیاستهای امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه در شهر تولوز نیز به خیابانها آمدند. پلیس برای متفرق کردن تظاهرکنندگان به شلیک گاز اشک آور متوسل شد.

در تظاهرات شهر تولوز در جنوب فرانسه هفت نفر مجروح شدند. دستکم ۲۴ نفر نیز از سوی پلیس بازداشت شدند.

به نوشته بی بی سی، بعدازظهر و غروب شنبه تظاهرات در پاریس همچون هفته های گذشته به خشونت گرائید. گروهی از تظاهرکنندگان دست به آتش کشیدم خودروها و حمله به فروشگاهها زدند.

دستکم دو هزار تظاهرکننده با جلیقه های زرد خود روز شنبه در شهر جنوبی مارسی به خیابانها آمدند. ماموران پلیس در ساعات پایانی روز حدود ۱۲ نفر را در این شهر بازداشت کردند.

در مارسی نیز مانند پاریس گروهی از تظاهرکنندگان خودروها را به آتش کشیدند.

انتقاد اردوغان از «خشونت» پلیس فرانسه علیه جلیقه زردها

به نوشته یورونیوز؛ رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه ضمن انتقاد از «خشونت نامتناسب» مقامات فرانسه در برابر جلیقه زردها گفت که کشورش با «نگرانی» وضعیت در این کشور اروپایی را دنبال می کند.

رئیس جمهوری ترکیه اظهار داشت: «ناآرامی در خیابان‌های چند کشور اروپایی از جمله پاریس حکمفرما شده است. تصویر خودروهای آتش گرفته و مغازه های تخریب شده و واکنش بسیار خشن پلیس علیه تظاهرکنندگان تلویزیون ها و روزنامه‌ها را فرا گرفته است.»

آقای اردوغان بر مخالفت کشورش با «صحنه‌های اغتشاش» که «تظاهرکنندگان پدید آورده‌اند» تاکید کرد. با این حال وی بر مخالفت کشورش با «خشونت نامتناسب» پلیس در برابر معترضان نیز اصرار ورزید.

تظاهرات فرانسه در رسانه های ترکیه به شکل گسترده ای پوشش داده شده است.

رئیس جمهور آمریکا: مردم در پاریس فریاد می‌زنند ترامپ را می‌خواهیم

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا نیز روز شنبه همزمان با تظاهرات جلیقه زردها در فرانسه از توافق تغییرات آب و هوایی پاریس انتقاد کرد.

رئیس جمهوری آمریکا با انتشار توییتی اعتراضات در فرانسه را نشانه «عدم کارایی» توافق پاریس در مورد تغییرات آب و هوایی دانست و نوشت: «توافق پاریس چندان برای پاریس خوب کار نمی کند! در سراسر فرانسه تظاهرات و شورش است. مردم نمی‌خواهند ارقام هنگفت بپردازند. ارقامی که بیشترش به کشورهای جهان سوم می‌رود (و به شکل نامعلومی خرج می شود) تا از محیط زیست محافظت شود. فریاد می‌زنند "ما ترامپ را می خواهیم!" عاشق فرانسه هستم!»

دونالد ترامپ پیش از این نیز ضمن اشاره به عقب نشینی امانوئل ماکرون، همتای فرانسوی‌اش در مقابل خواسته‌های تظاهرکنندگان تاکید کرده بود که توافق پاریس «شکست» خورده است.

انتقاد رئیس جمهوری آمریکا از توافق پاریس در حالی مطرح می شود که نمایندگان نزدیک به ۲۰۰ کشور جهان در لهستان برای بررسی تغییرات آب و هوایی گردهم آمده‌اند.

اجلاس کاتوویتس در لهستان بیست و چهارمین اجلاس بین المللی در مورد تغییرات اقلیمی است.

جلیقه‎زردها چه می‎خواهند؟

خواسته‌های جنبش معترضان فرانسوی موسوم به «جلیقه‌زردها» از حذف مالیات بر سوخت آغاز شد، اما گرانی اجناس، پایین آمدن قدرت خرید و ناکافی بودن دستمزدها نیز از جمله مواردی بود که معترضان آنها را به خواسته‌های اولیه خود افزودند.

یکی از «جلیقه‌زردها» با دعوت از آنلیز بورژ، خبرنگار یورونیوز به خانه‌اش، شرح می‌دهد که گرانی چگونه زندگی روزمره او و خانواده‌اش را مختل و او را به اعتراض خیابانی علیه سیاست‌های دولت وادار کرده است.

استلا دووینی، شهروند ۵۲ ساله اهل شمال فرانسه است که می‌گوید از سه هفته پیش به جنبش «جلیقه‌زردها» پیوسته است. او در منزل خودش برای خبرنگار یورونیوز شرح می‌دهد که چگونه در زندگی عادی خود سختی‌ها و فشارهای مادی را تحمل می‌کند. در مورد مواد غذایی با نشان دادن یک بسته مرغ که از سوپرمارکت خریده می‌گوید: «این چیزی است که من از سوپرمارکت می‌خرم. ببینید، نصف قیمت خریدم. تاریخ مصرفش را ببینید. مستقیم می‌گذارمش در فریزر تا بلکه سالم بماند.»

در بسیاری از فروشگاه‌های فرانسه اجناسی که پایان تاریخ مصرف‌شان نزدیک است و تا یکی دو روز بعد فرا می‌رسد، به نصف قیمت و بعضی وقت‌ها کمتر از آن به فروش می‌رسند.

استلا با نشان دادن جنس دیگری می‌گوید: «این را هم از سوپرمارکت خریدم. آنجا من به سراغ قفسه‌های اجناس با قیمت معمولی نمی‌روم. فقط از قسمتی خرید می‌کنم که ۵۰ تا ۶۰ درصد تخفیف خورده.»

سپس آنلیز را به طرف ترموستات شوفاژ برده و به او می‌گوید دمای خانه را روی حداقل گذاشته چون قدرت پرداخت هزینه بالای انرژی را ندارد. او می‌گوید: «دمای خانه را روی ۱۷، ۱۸ می‌گذاریم چون فاکتور برق و گاز سنگین است. اگر دما را بیشتر کنم، باید هزینه بسیار بیشتری بپردازم.»

استلا توضیح می‌دهد که چگونه دچار بیماری شده و شغل خود را از دست داده است و خانواده‌اش تنها یا حقوق همسرش روزگار می‌گذرانند. او در این زمینه می‌گوید: «شوهرم ۲۵ سال است که با حقوق ماهیانه هزار و ۷۰۰ یورو در کارخانه خودروسازی کار می‌کند. اما وقتی هزینه‌های سوخت، گاز، برق، بیمه، بیمه پزشکی و غیره را در نظر بگیرید... من هرگز حتی یک مسافرت هم نرفته‌ام.»

او می‌افزاید: «دیگر بس است. خسته شدم. واقعا خسته شدم. ماکرون باید بیاید اینجا و ما در این وضعیت در این خانه ببیند. کاش جایمان عوض می‌شد.»

در فاصله ۳۰ ساله میان ۱۹۷۰ تا ۲۰۰۰ میلادی فقر در فرانسه به میزان ۶۰ درصد کاهش یافت. اما از سال ۲۰۰۰ به بعد دوباره روند صعودی گرفت، به طوری که در سال ۲۰۱۶، ۹ میلیون نفر در این کشور زیر خط فقر زندگی می‌کردند.

دانیل کنه که یک شهروند بازنشسته است، یکی از این افراد فقیر است. او با ماهی تنها ۷۰۰ یورو زندگی می‌کند. خبرنگار یورونیوز از او می‌پرسد چه دشواری‌هایی در زندگی روزمره دارد. و او چنین پاسخ می‌دهد: «مثلا برای خورد و خوراک. نیاز به کمک داریم چون گاهی لنگ یک یورو هستیم. راستش را بخواهید من دوست ندارم گدایی کنم. بنابراین همین طوری ادامه می‌دهم و وانمود می‌کنم که همه چیز خوب است. ولی در واقع هیچ چیزی خوب نیست.»

نمایندگان جلیقه‌زردها می‌گویند زندگی در فرانسه برای بیشتر مردم دشوار شده و این در حالی است که گروهی از اقلیت جامعه فرانسوی ثروت‌اندوزی می‌کنند.

با آن که دولت فرانسه در برابر فشار جنبش جلیقه‌زردها اجرای طرح افزایش مالیات سوخت را لغو کرد، اما اعتراض‌ها در فرانسه فروکش نکرده است. در چند روز اخیر گروهی از دانش‌آموزان دبیرستان‌ها در پاریس، مارسی، تولوز،‌ نانت و چند شهر دیگر فرانسه نیز به جمع معترضان پیوسته‌اند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین