کد خبر: ۵۶۱۵
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۳۸۴ - ۱۸:۱۱

فراخوان جورج بوش براي برقراري دموكراسي

آفتاب‌‌نیوز :

 وزير امور خارجه ونزوئلا كه در اين نشست حضور داشت، ادعا كرده است كه مخاطب سخنان جورج بوش در خصوص برقراري دموكراسي، كشور وي بوده است. 

جورج دبليو بوش كه در اين نشست به سخنراني كوتاه اكتفا كرد، ادعا كرد كه كوبا تنها كشور منطقه است كه مردم آن از دموكراسي بي نصيب هستند. رئيس جمهور ايالات متحده خواهان گسترش روابط تجاري ميان كشورهاي آمريكاي لاتين شد، و در اين خصوص گفت: كشورهاي آمريكاي لاتين دو گزينه پيش روي خود دارند: يك راه اميدواري به آينده و تلاش براي برقراري دموكراسي و راه دوم بازگشت به عقب يا به بيان ديگر اتكا به همان شيوه هاي سنتي دو دهه پيش براي برقراري دموكراسي. 

رئيس جمهور به اصطلاح دموكرات ايالات متحده براي نخستين بار در سخنان خود اشاره اي به همتاي ونزوئلايي خود كه همواره وي را متهم به نقض قوانين دموكراسي در كشورش مي كند، نكرد. 

با اين وجود، ايالات متحده با ارائه طرحي جديد به سازمان كشورهاي آمريكاي لاتين (OAS) خواهان ارائه گزارشي رسمي از سوي اين سازمان مبني بر ميزان تقويت معيارهاي دموكراسي در كشورهاي آمريكاي لاتين شد. در اين طرح، ايالات متحده اعلام كرده است كه ارائه سالانه اين آمار باعث مي شود تا سازمان بتواند برخورد قاطعانه اي با تهديد كشورهايي كه اصول دموكراسي را زير پا مي گذارند، داشته باشد. 

در اين نشست ساير كشورهاي عضو نيز طرح هايي را ارائه كردند. امروز آخرين جلسه اين نشست به منظور نتيجه گيري از سخنان مطرح شده، برگزار خواهد شد.
وزير امور خارجه ونزوئلا پس از پايان سخنان جورج بوش در مصاحبه اي مطبوعاتي در اين خصوص گفت: با اين كه تير سخنان جورج بوش، كشور خاصي را نشانه نرفته بود اما تصور من اين است كه مخاطب اصلي سخنان وي، كشور من است. 

وزير امور خارجه ونزوئلا پيش از رسيدن جورج بوش در سخناني ادعا كرد كه موارد قانوني سازمان در خصوص اتخاذ سياست عدم دخالت در امور داخلي يكديگر، كاملاً واضح و مكفي است. 

پيش از اين، نماينده ونزوئلا در سازمان طرحي را مبني بر تبديل سازمان به محل نظارت بر دموكراسي هاي نيم كره اي در كشورهاي عضو، به سازمان ارائه كرده بود. به دنبال ارائه اين طرح ، هوگو چاوز - دشمن شماره يك جورج بوش و از هواداران رئيس جمهور كوبا - فيدل كاسترو - در سخنان هفتگي خود، اعلام كرد كه منظور از اين طرح پايان دادن به دخالت هاي ايالات متحده در امور داخلي ساير كشورها بوده است. 

هوگو چاوز در سخنان خود در اين خصوص گفت: زمان آن كه سازمان عروسك خيمه شب بازي دولتمردان آمريكايي باشد، به پايان رسيده است. 

جورج دبليو بوش خطاب به اعضاي حاضر در نشست گفت: دو راه پيش روي كشورهاي آمريكايي لاتين است: يك راه، آينده اي از اميدواري و تلاش است، راهي بر پايه دولتي كه نماينده مردم است و تلاش براي برقراري رابطه با بازارهاي جهاني، در راستاي اين اصول بايد بياموزيم كه به نيروي آزادي هاي فردي در جامعه احترام بگذاريم. 

راه دوم، ادامه دادن همان شيوه اي است كه در دو دهه گذشته تبديل به خط مشي ما شده بود. راهي بر مبناي ترس و واهمه از پيشرفت، به راه اندازي جنگ و خونريزي ميان كشورهاي همسايه و مقصر جلوه دادن ديگران براي توجيه شكست هاي خود. 

در اين نشست، ايالات متحده از سازمان خواست تا با پذيرفتن مسئوليت بيشتر بر روند پيشرفت دموكراسي در كشورهاي آمريكاي لاتين نظارت داشته و ميزان صحت و سقم انتخابات و پيشرفت مؤسسات خدمات رساني را بررسي كند. 

در اين نشست، وزير امور خارجه ايالات متحده - كاندوليزا رايس - از كشورهاي بوليوي، اكوادور و هائيتي به عنوان كشورهايي نام برد كه براي غلبه بر عدم ثبات ديرينه خود نياز به كمك كشورهاي همسايه دارند. 

نشست سازمان كشورهاي آمريكايي، سالانه يك بار برگزار مي شود. از سال 1974 اين اولين نشستي بود كه در خاك ايالات متحده برگزار مي شد. در آن سال از ميان بيست و سه كشور عضو، تنها ده كشور در انتخابات خود به دولتمردان دموكرات رأي داده بودند و اين در حالي است كه امسال هر سي و چهار كشور عضو، دموكرات ها را بر سايرين ترجيح داده اند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین