آفتابنیوز : طی روزهای گذشته نهاد مردمی و عام المنفعه هلال احمر درگیر حواشی و موضوعاتی شده که گریبان مسئولان ارشد این جمعیت را گرفته است. موضوع استعفای دستهجمعی تعدادی از مسئولان و برکناری دبیرکل این جمعیت که یک سال از انتصاب آن با حکم رئیس هلال احمر میگذشت از مواردی بود که جای سوال برای بسیاری از رسانهها، مردم و هلال احمریها داشت.
به گزارش آفتابنیوز؛ مدیران مستعفی در متن استعفای خود، خطاب به رئیس جمعیت، برکناری دبیرکل هلال احمر و وجود مسائل غیر شفاف مالی و عدم اقناع وجدانی نسبت به عملکردهای موجود را از دلایل خود برای استعفا اعلام کردند.
دبیر کل جمعیت هلال احمر روز قبل از برکناری در گفتوگو با یکی از خبرگزاریها اعلام کرده بود: «مسیر فعالیتهای داوطلبانه در این جمعیت به انحراف رفته و سیاستهای هلال احمر در این حوزه نیازمند پوست اندازی است» مصاحبهای که گفته میشود یکی از دلایل برکناری محمدی نسب است. البته پس از آن مدیران مستعفی اعلام کردند که اختلاف بر سر شفاف نبودن برخی پروژه های اقتصادی هلال احمر بوده است.
پیگیری خبرنگاران در ارتباط با دلیل استعفای مدیران و برکناری دبیرکل از مسئولان هلال احمر به نتیجه نرسید ولی 3 روز پس از انتشار این اخبار ، روابط عمومی هلال احمر با تاخیر اعلام کرد: رفتن آقای محمدی نسب برای ارتقای ماموریتهای سازمانی انجام شده و از دو ماه پیش مذاکرات در این خصوص در جریان بوده است.
هادی مازوچی، مشاوره حوزه ریاست و رئیس کمیسیون اقتصادی شرکتها، داود باقری معاون امور بین الملل و حقوق بشردوستانه و کاظم شریفی، رئیس موسسه آموزش عالی علمی و کاربردی هلال ایران از مدیران مستعفی بودند که کمتر از 24 ساعت از اعلام استعفایشان مدیران جدید با حکم رئیس جمعیت جایگزین آنها شدند.
بر همین اساس زهرا فلاحت، سرپرست معاونت امور بین الملل و حقوق بشردوستانه، احمد سلطانی به عنوان سرپرست معاونت آموزش، پژوهش و فناوری شدند.ساعتی پس از این انتشار این احکام در خروجی سایت جمعیت هلال احمر، خبر انتصاب محمد علی نجفی به عنوان مشاوره حوزه ریاست و رئیس کمیسیون اقتصادی شرکتها منتشر شد.
در خبر انتصاب محمد علی نجفی و اعلام حکم آن هیچ اشارهای به رزومه آن نشده بود و این مسئله سبب پیگیری خبرنگاران به دلیل شباهت اسمی مدیر جدید با شهردار سابق تهران شد و روابط عمومی هلال احمر اعلام کرد که مدیر جدید استاندار سابق استان البرز است.
رئیس جمعیت هلال احمر در حکم انتصاب محمد علی نجفی بر موضوعاتی همچون سر و سامان دادن به املاک و مستغلات، ارائه مشاوره و کارشناسی لازم در جهت سرمایهگذاری در عرصههای متناسب با اهداف جمعیت، بررسی و ارائه راهکار برای اجرای پروژههای اقتصادی جمعیت، تحرک بخشیدن به اموال و املاک راکد جمعیت تاکید کرده بود.
اما ساعتی از انتشار خبر انتصاب محمد علی نجفی به عنوان مشاوره حوزه ریاست و رئیس کمیسیون اقتصادی شرکتها، نگذشته بود که این خبر از خروجی سایت جمعیت هلال احمر حذف شد.
اما و اگرها در ارتباط با این خبر بسیار زیاد است. از طرفی هنوز یک ماه از رفتن مدیران بازنشسته در هلال احمر نمیگذرد که اکنون یک بازنشسته عهدهدار سمت در این جمعیت شده است. آن هم مدیری که خود اعلام کرده فرصت خدمت را به جوانان میدهم.
محمد علی نجفی 27 آبان ماه سالجاری در آخرین نشست با مدیران استانداری اعلام کرد: امکان بازگشت به کار در سمت استانداری به دلیل اینکه با 30 سال سابقه کار بازنشست شدم را داشتم و با توجه به شرایط موجود میتوانستم پیگیری لازم را برای امکان ادامه فعالیت خود داشته باشم و این امر نیز محقق میشد ولی ترجیح دادم فرصت خدمت را به جوانان بدهم و از فرصت رأی دیوان استفاده نکردم.
اینکه نجفی چگونه به ساختمان صلح آمد سوالی است که تلاش کردیم از مسئولان هلال احمر پیگیری کنیم و نتیجهای نداد.
این روزها وضعیت سازمانی که قرار است در بحرانها یاریگر حادثه دیدگان باشد، خود به نوعی درگیر بحران ناشی از موضوعات اقتصادی و جناحی شده است. موضوعاتی که نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر در مورد آن تذکر داده و اعلام کرده است: « هلال احمر یک جمعیت اقتصادی و سیاسی نیست و نباید از مسیر اصلی خود که همان خدمت به بشریت است خارج شود.»
لزوم حفاظت از سرمایه اجتماعی هلال احمر
جمعیت هلال احمر بخشی از بار درمانی، دارویی و بهداشتی کشور را برعهده دارد و در شرایط کنونی که کشور در شرایط تحریم و جنگ اقتصادی با دشمن قرار دارد باید اقداماتی در این جمعیت صورت گیرد که موجب خدمترسانی بیشتر و بهتر برای شهروندان است. حال باید دید مدیران این سازمان چه اقدامی انجام می دهند؟
منبع: فارس