کد خبر: ۵۶۲۹۹۵
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۱

جزییات بیشتر از کشف مقبرۀ عجیب و دست نخورده در مصر+تصاویر

فعلاً تنها بخشی از مقبره از زیر خاک بیرون آمده و مسئولان انتظار دارند که با پیشرفت بیشتر باستان‌شناسان در ماه‌های آتی، کشف‌های بیشتری صورت گیرد.
آفتاب‌‌نیوز :
باستان‌شناسان مصری مقبرۀ یک کشیش مصری را در یک هرم کشف کرده‌اند که هیروگلیف‌ها و مجسمه‌ای مربوط به بیش از ۴۴۰۰ سال پیش در آن وجود دارد.

به گزارش آفتاب‎نیوز به نقل از دیلی میل، این مقبرۀ خصوصی متعلق به "واهتای"، یک کشیش اعظم است که در دوران پادشاه نفریرکار خدمت می‌کرده است. این مقبره، روز گذشته در یک خط الراس مدفون در نکروپلیس (شهر مردگان) باستانی سقارا، در جنوب قاهره، کشف شد.

به گفتۀ وزیر عهد باستان مصر، مقبرۀ او که با رنگ‌های روشن رنگ شده است، با صحنه‌هایی که کشیش سلطنتی را در کنار مادر، همسر و دیگر اعضای خانواده نشان می‌دهد، مزین شده است.
 
این مقبره همچنین شامل ده‌ها طاقچه و ۲۴ مجسمۀ رنگی از کشیش و اعضای خانواده‌اش است.

این مقبره به عهد نفریرکار کاکای، سومین پادشاه از پنجمین سلسۀ پادشاهی باستان، بازمی‌گردد.

این مقبره ۱۰ متر طول و ۳ متر عرض دارد و ارتفاع آن حدود ۳ متر است، و با هیروگلیف‌ها و مجسمه‌هایی از فراعنه تزیین شده است.

به گفتۀ مصطفی وزیری، رییس شورای عالی عهد باستان، این مقبره دست نخورده و غارت نشده بوده است.
 
او این کشف را "بی‌نظیر در چند قرن اخیر" دانسته، چرا که این مقبره از لحاظ انواع مجسمه‌ها و وضعیت کامل خود منحصر به فرد است.

باستان‌شناسان روز پنج شنبه آخرین لایه از خاک را از روی مقبره برداشتند و درون آن پنج حفره پیدا کردند.

فعلاً تنها بخشی از مقبره از زیر خاک بیرون آمده و مسئولان انتظار دارند که با پیشرفت بیشتر باستان‌شناسان در ماه‌های آتی، کشف‌های بیشتری صورت گیرد.

یکی از حفره‌ها باز شده بود و چیزی داخلش نبود، اما چهار حفرۀ دیگر بسته بودند.

وزیری امیدوار است که یکی از این حفره‌ها راز‌های بیشتری را در خود نهان کرده باشد، و می‌گوید: "می‌شود تصور کرد که چه اشیایی در آن یافت خواهد شد. این حفره احتمالاً به تابوت یا تابوت سنگی صاحب مقبره منتهی خواهد شد. رنگ مقبره با وجود قدمت حدود ۴۴۰۰ سالۀ آن، تقریباً بدون آسیب مانده است. "

در ماه نوامبر، مقامات باستان‌شناسی مصر خبر از کشف هفت تابوت سنگی در سقارا دادند که قدمت برخی از آن‌ها به بیش از ۶۰۰۰ سال پیش باز می‌گردد.

سه تا از این مقبره‌ها، حاوی گربه‌های مومیایی و جواهر‌هایی به شکل سوسک بود.

نکروپلیس سقارا در جنوب قاهره، محل هرم مشهور جوزر است که بیش از ۴۶۰۰ سال پیش ساخته شده و اولین بنای سنگی مصر بوده است.

این مقبره، که ایمهوتپ، معمار بزرگ مصر باستان، برای جوزر فرعون ساخته، ۶۲ متر ارتفاع داشته و از قدیمیترین بنا‌های کاملاً سنگی جهان محسوب می‌شود.

خالد العنانی، وزیر عهد باستان، گفت: "امروز آخرین کشف سال ۲۰۱۸ را اعلام می‌کنیم، که یک کشف جدید است و یک مقبرۀ شخصی است. این مقبره به شکل منحصر بفردی سالم مانده و رنگی است در آن مجسمه وجود دارد. این مقبره متعلق به یک کشیش بلندپایه بوده که بیش از ۴۴۰۰ سال قدمت دارد. "
 
سقارا به مدت بیش از دو هزار سال، نکروپلیس ممفیس، پایتخت مصر باستان، بود.

مصریان باستان انسان‌ها را مومیایی می‌کردند تا بدنشان را برای زندگی پس از مرگ حفظ کنند، و حیوانات مومیایی شده، نقش قربانی‌های دینی را داشتند.

مصر امسال بیش از دوازده کشف تاریخی را رونمایی کرده است.

این کشور امیدوار است که تصویر روشن‌تری از خود در خارج ارایه کند و توجه مسافران را که زمانی به معابد فرعونی و اهرام سرازیر می‌شدند و پس از قیام سیاسی سال ۲۰۱۱ فرار کرده بودند، دوباره به خود جلب کند.

در سال‌های اخیر، مصر از طریق رسانه‌های بین‌المللی و دیپلمات‌ها، تبلیغات سنگینی پیرامون یافته‌های باستان‌شناسی خود انجام دارد و امید دارد تا بازدیدکنندگان بیشتری را به سمت خود بکشاند.
 
بخش گردشگری که برای این کشور اهمیت حیاتی دارد، به دلیل سال‌های طولانی ناآرامی سیاسی پس از سال ۲۰۱۱، لطمه دیده است.


منبع: فرادید 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین