کد خبر: ۵۶۳۵۱۹
تاریخ انتشار : ۲۸ آذر ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۰

آمار عجیب از سلامت ایرانی‌ها / افزایش ۵.۵ برابری میزان چاقی در ایران!

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از دو برابر بودن مصرف قند در ایران نسبت به استانداردهای جهانی خبر داد و گفت: در چهار دهه اخیر میزان چاقی در کشور ما پنج و نیم برابر افزایش پیدا کرده است.
آفتاب‌‌نیوز :
محمد آقاجانی امروز در نخستین روز از سومین کنگره بین‌المللی تغذیه ایران اظهار کرد: امنیت غذا و تغذیه دارای 4 بعد «دسترسی فیزیکی»، «دسترسی اقتصادی»، «سواد و فرهنگ» و «سلامت» غذا است که اجرای دو مورد آخر آن از وظایف اصلی وزارت بهداشت و فعالان حوزه سلامت است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به موضوع سوء‌تغذیه اشاره کرده و گفت: سوءتغذیه تحت تاثیر دو عامل در افراد ایجاد می‌شود؛ «کمبود دریافت انرژی و ریز مغذی» و «دریافت بیش از حد انرژی و در نتیجه چاقی» دو عامل موثر در ایجاد سوءتغذیه است.

وی با بیان اینکه در چهار دهه اخیر میزان چاقی در کشور ما پنج و نیم برابر افزایش پیدا کرده است، تصریح کرد: تغذیه نامناسب یکی از مهمترین علل بروز بیماری های غیرواگیر شناخته شده و یکی از دلایل مهم در بروز اینگونه بیماری‌ها تغییر الگوی تغذیه از غذای سنتی به غذای صنعتیِ شامل سدیم و چربی بالا و فیبر کم است.

آقاجانی در زمینه تغییر الگوی تغذیه با استناد به آمارها جهانی، گفت: آمارها نشان می‌دهد که متوسط میزان مصرف نمک در ایران در حدود 10.9 گرم در روز است که این میزان دو برابر استانداردهای جهانی است. همچنین میزان مصرف مواد قندی در ایران به طور میانگین 70 گرم در روز بوده این در حالی است که میزان مصرف جهانی 40 گرم است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه به اتفاقات مهمی که در حوزه تغذیه رخ داده اشاره و خاطرنشان کرد: در جریان طرح تحول سلامت، «برنامه تغذیه» در اولویت مراکز جامع سلامت (PHc) قرار گرفت؛ بر اساس این برنامه، برای نخستین بار کارشناسان تغذیه، به برنامه مراقبت‌های بهداشتی اولیه ورود پیدا کرده و برنامه‌های آموزشی و پیشگیرانه را برای گروه‌های سنی مختلف اجرا کردند.

آقاجانی با اشاره تاریخچه سازمان‌های تغذیه در ایران گفت: از سال 1340 انستیتوی تغذیه در کشور راه‌اندازی شد و امروز به عنوان همکار سازمان بهداشت جهانی، برنامه‌های متعددی از جمله برنامه‌های مراقبت غذا وتغذیه، رابطه غذا با بیماری‌های مزمن، عوامل خطر تغذیه‌ای در غذاهای صنعتی و جدول تنظیم ترکیبات مواد غذایی را در سطح ملی اجرا کرده‌ است.

وی همچنین به برنامه جامع سلامت غذای کشور اشاره کرد و افزود: این برنامه از سال 1393 با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و سازمان غذا و دارو در چهار فاز شروع شد. هر فاز، چهار ساله در نظر گرفته شده و قرار است در این فازها سه محور «توامندسازی غذایی برای شناسایی سموم غذا»، «ارتقای کیفیت و سلامت غذا» و «ارتقای فرهنگ تغذیه» اجرایی شود.

اقاجانی درباره فاز اول برنامه جامع سلامت غذا گفت: برای شناسایی سموم با سه کشور هلند، اتریش و مجارستان قراردادهایی با هدف انتقال تکنولوژی، بسته شده است؛ این سموم غذایی شامل فلزات سنگین، تقلب‌ها در صنایع غذایی به خصوص صنعت آبلیمو و آلاینده‌های پایدار آلی است همچنین به دنبال توانمندسازی آزمایشگاه‌های غذایی، میزان مواجه انسان با آفت‌کش‌ها و شناساسی آنتی‌بیوتیک‌ها، آرسنیک و سایر آلاینده‌های پایدار در غذا مورد بررسی قرار گرفته است.
تسنیم 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین