کد خبر: ۵۶۳۵۹۵
تاریخ انتشار : ۲۹ آذر ۱۳۹۷ - ۰۱:۳۶

سوختگی در کدام بیماران شایع‌تر است؟

جراح سوختگی بیمارستان امام رضا(ع) از ارجاع 23 مورد خودسوزی به این بیمارستان در سال گذشته خبر داد.
آفتاب‌‌نیوز :
علی احمدآبادی امروز در نشستی خبری که به مناسبت، یکم دی‌ماه، روز ملی پیشگیری از سوختگی که در بیمارستان امام رضا(ع) مشهد برگزار شد، با بیان اینکه «تعداد خودسوزی‌ها در استان نسبت به مناطق شایع خودسوزی کم است»، اظهار کرد: در یک سال گذشته حدود 23 مورد خودسوزی داشتیم که به بیمارستان امام رضا(ع) ارجاع شده‌اند. البته مواردی هم داریم که افراد اظهار نمی‌کنند خودسوزی کرده‌اند. اکثر افرادی که خودسوزی انجام داده‌اند خانم بوده‌اند و دچار سوختگی شدید شده‌اند. میزان زنده ماندن این افراد کم است و از آن 23 نفر 8 نفر زنده ماندند و بقیه فوت کردند.

وی ادامه داد: معمولاً سوختگی در افرادی که سطح اجتماعی و فرهنگی پایین‌تری دارند بیشتر رخ می‌دهد.

احمدآبادی با اشاره به لزوم پیشگیری از خودسوزی و سوختگیی، تصریح کرد: پیشگیری فقط معادل آموزش نیست؛ بلکه مجموعه راهکارهایی است که باید گام به گام رعایت شود. سالانه ده‌ها اتفاق ناشی از شل‌بودن بست‌های گاز داریم در حالی که هزینه یک بست بسیار پایین است. در این خصوص نهادهای باید مسئول وظیفه خود را در نظارت به گونه‌ای صحیح انجام دهند. 

سوختگی در بیماران روحی و روانی شایع‌تر است

این جراح سوختگی بیمارستان امام رضا(ع)، خاطرنشان کرد: سوختگی در افرادی که مشکل روحی و روانی دارند نسبت به دیگران بیش‌تر است، همچنین بیماران بعد از سوختگی دچار مشکل روحی روانی می‌شوند. با توجه به این موضوع برای درمان مشکلات روحی روانی بیماران تیم روان‌شناس داریم. هم‌چنین از همکاران خواستیم در بخش‌های بازسازی شده از رنگ شادتر استفاده کنند و ملاقات بیمارن دارای مشکلات روحی و روانی را تسهیل کردیم.

وی بیان کرد: مسأله مهم در کاهش حوادث سوختگی فرهنگ عامه و ارتقای آگاهی مردم است. مردم باید حساس باشند که زخم سوختگی حساس است و نباید به صورت آزمون و خطا با آن برخورد کنند. کم‌ترین اتفاق در هنگام درمان‌های سنتی و مالدین چیزی روی زخم سوختگی این است که یک زخم تمیز به زخم آلوده تبدیل می‌شود و روند درمان صحیح را با مشکل مواجه می‌کند.

احمدآبادی در خصوص بیماران بخش سوختگی بیمارستان امام رضا(ع)، عنوان کرد: در سال گذشته 888 بیمار با سوختگی حاد داشتیم که این آمار در سال جاری به 956 مورد رسیده است. تعداد بیماران بستری در بخش سوختگی از سال 91 تا 96 رو به افزایش بوده و از 700 مورد به 1000 نفر رسیده است، البته با وجود افزایش بیماران طول اقامت آن‌ها در بیمارستان کم شده. در سال 89 به طور متوسط هر بیمار 20 روز در بخش سوختگی بستری می‌شد، اما در سال گذشته میانگین روزهای بستری بیماران 12 روز بوده است.

کاهش بیماران سوختگی شدید

این جراح سوختگی بیمارستان امام رضا(ع) گفت: در مجموع تعداد بیماران سوختگی شدید رو به کاهش است. این موضوع از نظر اجتماعی اتفاق خوبی است و به معنای این است که در جامعه اتفاقاتی در حال رخ دادن است که منجر به کاهش سوختگی شدید شده است.

مرگ‌ومیر بیماران سوختگی در پنج‌ سال گذشته نصف شده

احمدآبادی با بیان این‌که «سوختگی‌های کمتر از 30 درصد در سال 91 حدود 5 درصد بوده که این آمار طی سال‌های گذشته به صفر نزدیک شده است»، خاطرنشان کرد: در سال 91 آمار فوت بیماران سوختگی حدود 24 درصد بوده که در سال گذشته به 12.1 درصد رسیده است یعنی تعداد مرگ‌ومیربیماران سوختگی در یک دوره 5 ساله، نصف شده است.

وی افزود: حدود 20 درصد بیماران ما سوختگی بالای 80 درصد دارند در حالی که در آمریکا تنها حدود 0.2 درصد از بیماران دچار سوختگی بالای 80 درصد می‌شوند. این موضوع به این دلیل است که در آمریکا سیستم‌های پیشگیری آنقدر قوی هستند که سوختگی اتفاق نمی‌افتد و اگر هم سوختگی رخ دهد آنقدر شدید نیست.

به گزارش ایسنا، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: شایع‌ترین علت سوختگی در افراد زیر 14 سال با مایعات داغ است. در افراد بزرگسال آتش، شایع‌ترین علت سوختگی است.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین