آفتابنیوز : حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، در نشستی که با رؤسای دانشگاههای استان همدان در دانشگاه بوعلی سینا برگزار شد گفت: مسئولیت یک جامعه به ما سپرده شده است و نسل و جامعه امانت خدا و مردم در دست ما هستند؛ اگر ما نگرانی و دغدغهای که برای فرزندان خود داریم نسبت به دیگران داشته باشیم میتوانیم عهدهدار این مسئولیت شویم.
وی همچنین ادامه داد: ما عهدهدارمسئولیت دانشگاه هستیم، بنابراین باید همان تعالیمی که دوست داریم فرزندان ما در دانشگاهها فرابگیرند را به فرزندان جامعه که در اختیار ما هستند تعلیم داده و آنها را تربیت کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین رستمی بیان کرد: صرف اینکه ما بچهها را محدود و محصور کنیم مشکل را حل نمیکند. گاهی اوقات مسئولیت خود را فراموش میکنیم، در صورتی که باید توجه کنیم که بعد از اتمام این مسئولیتها از ما در مورد نحوه عملکردمان سؤال پرسیده میشود.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها تصریح کرد: در فضای دانشگاه مهمترین دغدغه و دردسری که داریم این است که دشمنان ما به دنبال تهی کردن نسل جوان از امید، اعتماد به نفس، سرمایههای اجتماعی و داشتن آینده روشن هستند و در این زمینه نسل جوان تحت هجوم است.
وی با بیان اینکه در هر بخشی ممکن است غفلتی صورت بگیرد اذعان کرد: عدهای بهدنبال نادیده گرفتن موقعیتهایی هستند که دانشگاههای ما در زمینههای مختلف پیشرو بودهاند و با به فراموشی سپردن و به یاد نیاوردن، دنبال حذف این موفقیتها از آلبوم و ویترین جلوی چشم دانشجوها هستند.
رستمی ادامه داد: آن چیزی که مرتب القا میشود احساس فروکاهی و آب شدن دائمی سرمایهای است که بهعنوان سرمایه اجتماعی، اعتماد عمومی و امید به آینده در جامعه وجود دارد که البته این محیط دست ما مسئولین است.
وی با اشاره به اینکه ابزار رقیب بسیار گسترده است و آنان به افکار، آمار و عواطف جوانان ما دسترسی دارند، افزود: اگرچه این ابزار دست ما نیز هست ولی آنها زودتر به این ابزار مسلط شده و از آن استفاده میکنند. بنابراین نادیده گرفتن و کوچک انگاری در این زمینه خیلی مؤثر است، ضمن اینکه احساس ضعف در این زمینه وجود ندارد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با اشاره به مشکلات جدی که در بحث فرهنگی وجود دارد بیان کرد: از آنجایی که دانشگاهها دربحث بودجه دچار مشکل هستند، این امر باعث میشود در برخی حوزهها اولویتهایی مورد توجه قرار بگیرند و اولویت فرهنگی فراموش شود.
وی اضافه کرد: با وجود اینکه بودجه فرهنگی در مقایسه با مجموع بودجه دانشگاه ناچیز است و اختصاص این بودجه مسألههای بزرگی را حل نمیکند، اما اهمیت این حوزه کم نیست و هر چقدر اهتمام و اشراف و دقت نظر در آن به کار برده شود ارزشمند است.
حجتالاسلام والمسلمین رستمی با اشاره به اینکه فرصت حوزه معارف، بزرگترین فرصت نهاد و دانشگاه برای تأثیرگذاری در ذهن دانشجو است، افزود: با وجود اینکه ما یک دهم دروس دوره کارشناسی را در اختیار داریم و دانشجو طی این فرصت مخاطب ما است، ما از این فرصت درست استفاده نکردهایم.
وی تشریح کرد: ما نباید تنها توجه خود را به یک بخش معطوف کنیم. برخورد نهاد رهبری با همه، چه انقلابی چه غیر انقلابی، چه مذهبی و چه غیر مذهبی باید پدرانه باشد؛ ولی با این حال باید بچههای انقلاب را در آغوش گرفت و به آن کسانی که در صحنه خطر، در کنار مردم و انقلاب و دفاع از ملت حضور دارند توجه ویژهای بشود.
حجتالاسلام والمسلمین رستمی با اشاره به ضعیف بودن برخی مجموعهها در بحث اساتید گفت: استاد معارف، تنها بهعنوان استاد یک گروه آموزشی شناخته نمیشود؛ انقلاب باعث حضور این اساتید در دانشگاهها شده است و آنها نماینده انقلاب هستند بنابراین وظیفه دارند علاوه بر حوزه آموزش در حوزه فرهنگ و تربیت دانشجویان تلاش کنند.
منبع: ایسنا