آفتابنیوز : آفتاب: آیتالله محمد هادی معرفت از استادان برجسته حوزه علمیه قم و از فقهای برجسته جعفری، غروب جمعه 29 دی ماه بر اثر عارضه قلبی درگذشت. آیتالله معرفت در سال 1309 هجری شمسی در كربلا در میان خانوادهای روحانی و دوستدار قرآن و عترت بهدنیا آمد و در سالهای تحصیل خود محضر علمای بزرگ و استادان سترگی را درك كرد. جامعالمقدمات را در مكتبخانه نزد مرحوم شیخ علیاكبر نائینی فراگرفت و بخشی از درسهای مقدمات را به همراه پسرعموی خود، مرحوم شیخ محمدجواد معرفت نزد پدر آموخت.
سیوطی را نزد مرحوم شیخ سعید تنكابنی و مغنی، معالم و كفایه را نزد مرحوم شیخ محمدحسین مازندرانی فراگرفت. برای فراگیری مطول، به محضر ادیب نیشابوری مشرف شد و بخشی از قوانین را نزد سیدحسن آقامیر خواند. یك دوره خارج اصول و بخشی از خارج فقه را نزد مرحوم آیتالله شیخ یوسف بیارجمندی خراسانی آموخت.
با ورود به حوزه علمیه نجف، به درس آیتاللهالعظمی خویی رفت و یك دوره كامل اصول و بخشی از فقه را از ایشان فراگرفت. همچنین در درس استادان بزرگی چون آقامیرزا باقر زنجانی، شیخ حسین حلی، آیتالله حكیم و مرحوم فانی شركت میكرد و تا زمانی كه در نجف بود، به درس امام خمینی (ره) میرفت و از آن بهره میبرد. پس از هجرت به قم، حدود دو سال به درس مرحوم میرزاهاشم آملی رفت و پس از آن، تدریس را ادامه داد و در ضمن آن به تالیف میپرداخت.
آیتالله محمدهادی معرفت در طول عمر خود خدمات علمی و فرهنگی بسیاری را به جامعه شیعی ارزانی داشته است. او در كربلا با گروهی از فضلای آن دیار با سرپرستی حجتالاسلام والمسلمین شهرستانی، مجلهای را به نام «اجوبه المسائل الدینیه» منتشر ساختند، كه در آن به شبهات گوناگونی كه در گسترههای مختلف دینی مطرح میشد، پاسخ داده میشد.
وی در طول سالیان تحصیل و پس از آن، همواره به تدریس علوم دینی در حوزههای علمیه كربلا، نجف و قم اشتغال داشته است و از این رهگذر، شاگردان فرهیخته و ممحضی را تربیت كرده و به عالم اسلام ارزانی داشته است. بخشی از این تدریسها، تدریس علوم قرآنی بوده است كه با توجه به نیازهای عالم اسلام و كمبودهای موجود در حوزههای علمیه، آثار و بركات فراوانی را بههمراه داشته است؛ بهگونهای كه میتوان آیتالله معرفت را احیاگر درسهای علوم قرآنی در عصر اخیر در حوزههای علمیه دانست.
آیتالله معرفت در طول عمر خود كتابها و مقالات فراوانی را منتشر ساخته است، كه برخی از آنها به این شرحاند: ولایت فقیه، دقت فوقالعاده شیخ در استنباط مسائل، فرضیه بازگشت روح، مصونیت قرآن از تحریف، حدیث «لاتعاد»، تناسب آیات، آموزش علوم قرآن، تاریخ قرآن، التفسیر و المفسرون، التهمید، فی علوم القرآن، شبهات وردود، التفسیر الاثری الجامع.
شورای نگهبان قانون اساسی، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، شورای عالی و مركز مدیریت حوزه علمیه قم، آیتالله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیتالله هاشمی شاهرودی رئیس قوه قضاییه، و حجت الاسلام و المسلمین دری نجفآبادی دادستان كل كشور از نخستین نهادها و شخصیتهایی بودند که در گذشت این عالم شیعه را تسلیت گفتند.
مراسم تشییع آن عالم ربانی روز یكشنبه ساعت 9 صبح از مسجد امام حسن عسگری (ع) به سمت حرم مطهر حضرت معصومه (س) و مراسم ختم بعد از نماز مغرب و عشاء در مسجد اعظم قم برگزار میشود.