کد خبر: ۵۶۴۵۵۵
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۰

مصارف غیر دارویی آسپرین!

موارد استفاده از آسپرین به تسکین درد و تب محدود نمی شود و می توان از آن برای پاکسازی لباس ها نیز استفاده کرد.
آفتاب‌‌نیوز :
آسپرین یکی از داروهای پر مصرف در سطح جهان است. این دارو برای کاهش تب و تسکین دردهای خفیف تا متوسط ناشی از شرایطی مانند دردهای ماهیچه ای، دندان درد، سرماخوردگی و سردرد استفاده می شود.

به گزارش "ریدرز دایجست"، از دوزهای کم آسپرین نیز ممکن است برای پیشگیری از تشکیل لخته های خون استفاده شود. ویژگی رقیق کنندگی خون آسپرین می تواند خطر سکته مغزی و حمله قلبی را کاهش دهد.

اما در کنار مصارف پزشکی، از آسپرین می توانید برای برخی مصارف خانگی نیز استفاده کنید. در ادامه با برخی از آنها بیشتر آشنا می شویم.

پاکسازی لکه های عرق

موارد استفاده از آسپرین به تسکین درد و تب محدود نمی شود و می توان از آن برای پاکسازی لباس ها نیز استفاده کرد. برای پاک کردن لکه های عرق روی لباس ها می توانید دو تا سه قرص آسپرین را پودر کرده و این پودر را با نصف فنجان آب گرم ترکیب کنید. آسپرین حاوی اسید سالیسیلیک است، از این رو، عملکردی مشابه با اسید استیک که در سرکه یافت می شود برای از بین بردن لکه ها خواهد داشت. بخشی از لباس که لک شده است را برای دو تا سه ساعت در ترکیب آب و آسپرین خیس کنید.

بازیابی رنگ مو

بار دیگر، اسید سالیسیلیک ماده ای است که آسپرین را به گزینه ای خوب برای این استفاده خانگی تبدیل می کنید. انباشت مواد، شنا در آب کلردار، و گذر زمان همگی می توانند به رنگ پریدگی مو، به ویژه اگر موی رنگ روشن دارید، منجر شود. اما با حل کردن شش تا هشت آسپرین در یک لیوان آب گرم می توانید رنگ موی خود را بازیابید. این محلول را به خوبی به موی خود بمالید و اجازه دهید 10 تا 15 دقیقه روی سر باقی بماند. همچنین، می توانید از این ترکیب در شامپوی خود نیز استفاده کنید.

مقابله با جوش ها

یکی از بهترین مصارف خانگی آسپرین برای پوست بدن است. اسید سالیسیلیک می تواند به کاهش التهاب و تورم کمک کند، که آن را به درمان خانگی خوبی برای بهبود جوش ها تبدیل می کند. یک آسپرین را پودر کرده و با اندکی آب مرطوب کنید تا شکل خمیر به خود بگیرد. این خمیر را با کمک مقداری پنبه روی جوش قرار دهید و اجازه دهید خشک شود، سپس، آن را با آب و صابون شستشو دهید.

درمان پینه های سفت

نرم کردن پینه های سفت روی پا می تواند با کمک آسپرین صورت بگیرد. پنج تا شش آسپرین را پودر کرده و نصف قاشق چایخوری آب و نصف قاشق چایخوری آبلیمو به آن اضافه کنید تا یک خمیر شکل بگیرد. این ترکیب را روی بخش های تحت تاثیر قرار گرفته قرار دهید و پا را با یک حوله گرم پوشانده و روی آن یک کیسه پلاستیکی بکشید. پس از گذشت 10 دقیقه، کیسه و حوله را بردارید و با کمک یک سنگ پا لایه برداری پینه نرم شده را انجام دهید.

کنترل شوره سر

شوره سر مشکلی آزار دهنده است، اما می توانید از آسپرین برای بهبود این شرایط استفاده کنید. دو آسپرین را پودر کرده و آن را به مقدار شامپویی که هر بار برای شستشوی سر استفاده می کنید، اضافه کنید. اجازه دهید ترکیب برای یک تا دو دقیقه روی سر باقی بماند، سپس آبکشی را انجام داده و برای بار دوم سر را با شامپوی خالی شستشو دهید.

کمک به گیاهان

آسپرین می تواند برای گیاهان شما نیز نقشی مفید ایفا کند. از آسپرین می توان به عنوان یک عامل ریشه زایی یا درمانی برای بیماری های قارچی در خاک استفاده کرد. اما هنگام استفاده از آسپرین برای گیاهان باید مراقب باشید زیرا مقدار بیش از حد آن می تواند موجب سوختگی یا آسیب های دیگر شود. زمانی که برای بهبود شرایط خاک استفاده می شود، دوز معمول باید نصف یک قرص آسپرین در یک لیتر آب باشد.

پاکسازی لکه های تخم مرغ روی لباس

ابتدا تا آنجایی که می توانید تخم مرغ را از روی لباس خود پاک کنید و سپس از آب ولرم به همراه یک اسفنج برای پاکسازی باقیمانده تخم مرغ استفاده کنید. از آب داغ استفاده نکنید زیرا موجب نفوذ هرچه بیشتر تخم مرغ به بافت لباس می شود. اگر همچنان لکه باقی مانده است، آب و کرم تارتار را ترکیب کنید تا یک خمیر شکل بگیرد و به آن یک آسپرین پودر شده را اضافه کنید. خمیر را روی لکه پخش کنید و اجازه دهید 30 دقیقه به همان حالت باقی بماند. سپس لباس را با آب گرم شستشو دهید.

احتیاط

حدود 10 درصد از افراد مبتلا به آسم شدید به آسپرین و در حقیقت، به تمام محصولات حاوی اسید سالیسیلیک، از جمله برخی داروهای سرماخوردگی، میوه ها، و چاشنی ها و افزودنی های غذایی آلرژی دارند. این درصد برای افراد پیر مبتلا به آسم که از سینوزیت یا پولیپ های بینی رنج می برند به 30 تا 40 درصد می رسد. در این موارد نسبت به استفاده از آسپرین محتاط باشید. همواره پیش از استفاده از هر دارویی با پزشک خود مشورت کنید و اگر به مصرف آسپرین آلرژی دارید از استعمال خارجی نیز پرهیز کنید.

منبع: عصر ایران 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین