آفتابنیوز : «سازمان اوقاف در این دکانها را ببندد» این جملهای است که نماینده رشت آن را درباره امامزادهها به کار میبرد. امامزادههایی که برخی معتقدند بدون حساب و کتاب در حال افزایش هستند و گویا چندان سد سخت و محکمی دربرابر آنها وجود ندارد؛ شاهد این ادعا هم صحبتهای غلامعلی جعفرزاده است که به خانه ملت میگوید: «در همین فاصله مجلس نهم تا مجلس دهم چندهزارتایی به آمار امامزادهها اضافه شد؛ سوالی که مردم میپرسند این است که داستان امامزادهها کی تمام میشود؟ یعنی چه که تعداد آنها رو به تزاید است و چرا مرتبا افزایش پیدا میکند؟ این افزایش امامزادهها در نزد جوانان فاقد معنا است، یک جایی باید پرونده کشف امامزاده را ببندند و مرتبا نباید امامزاده تولید شود.»
او با اشاره به اینکه نباید بعد از تاریخی به بعد کشف امامزاده داشته باشیم میگوید: «کشف امامزادهها باید یک جا تمام شود؛ برخی از اینها اصلا هیچ شجرهنامهای ندارد و در برخی روستاها داستانسازی میشود؛ بنابراین سازمان اوقاف باید جلوی آن را بگیرد و با این خرافات و برخی اظهارات مسئولان که موجب وهن دین است، به شدت برخورد کند»
البته این صحبت جعفرزاده با واکنش سازمان اوقاف رو به رو شد و این سازمان در جوابیهای با طرح این موضوع که بررسی شجرهنامه امامزادهها بر اساس کار کارشناسی است خطاب به نماینده رشت نوشت: از این نماینده محترم بهعنوان شخصیت حقوقی صاحب تریبون نظام اسلامی انتظار میرفت قبل از تکرارچندین باره چنین موضوعات حساسیتزا که بهراحتی دستمایه و خوراک تبلیغاتی رسانههای معاند نظام نیز قرارمی گیرد بهدوراز حاشیه پردازی مراتب را از این سازمان پیگیری مینمود تا عنداللزوم طی برگزاری جلسه کارشناسی آمار و اطلاعات کامل بقاع متبرکه کشور و چگونگی ثبت و ضبط آنها طی چندین ساله اخیر در بستر سامانه جامع اطلاعات و مدیریت موقوفات و بقاع متبرکه برای ایشان تبیین میشد.
با وجود پاسخی که سازمان اوقاف به نماینده رشت داد اما همچنان ابهامات بر سر افزایش امامزادهها به قوت خود باقی است. محمدعلی پور مختار که در مجلس نهم ریاست کمیسیون اصل 90 را به عهده داشت و اتفاقا در آن مقطع پروندههایی درباره امامزاده ها در این کمیسیون مطرح شده بود به خبرآنلاین گفت: من اکنون آمار دقیقی در دست ندارم اما آخرین باری که این پرونده را در کمیسیون اصل 90 پیگیری میکردیم تعداد امامزاده ها به 11 هزار رسیده بود. آن زمان ما با طرح این موضوع تلاش کردیم به افرادی که امامزاده سازی میکنند هشدار بدهیم؛ تا حدودی هم جلوی این کار گرفته شد و در این راستا سازمان اوقاف هم مطلع شد و با این رویه برخورد کرد اما انتظار می رفت سازمان اوقاف با حساسیت بیشتری نسبت به این موضوع رفتار کند.
پورمختار درباره بحث شجرهنامه این امامزادهها گفت: یک فردی در قم مسوولیت تطبیق شجره نامهها را دارد که آیت الله نوری همدانی درباره ایشان فتوایی داده اند که این فرد فاقد صلاحیت برای تائید شجره نامه امامزادهها است. در واقع این فردی که شجره نامه امامزاده ها به او سپرده میشود تا آن را نسل به نسل برساند به یک ائمه از سوی آیت الله نوری همدانی زیر سوال رفته است این درحالی است که بخشی از امامزادهها از طرف این فرد شجره نامه گرفته اند. به نظر میرسد سازمان اوقاف برای جلوگیری از وهن امامزاده ها باید به این موضوع ورود کند. مضاف بر اینکه سازمان اوقاف متولی اصلی این امر است و تکلیف دارد به موضوع ورود کند و اجازه این سو استفادهها را ندهد. نکته دیگر این است که به هر حال در این روند از مردم پول گرفته می شود و برای این امامزاده ها گنبد و بارگاه چندده میلیونی هزینه میشود و اگر این رویه ادامه پیدا کند حتما خسارت بار خواهد بود.
برخوردها باید با قدرت باشد
او در پاسخ به این سوال که درخواست برای ایجاد یک امامزاده بر چه اساسی شکل میگیرد گفت: پشت این درخواستها افراد هستند که درخواست به همان فردی که پیش از این اشاره کردم میدهند و نمیدانم ایشان بر اساس چه مبنایی موجبات ایجاد وضعیت امروز میشوند.
این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که آیا اقدامی برای تخریب امامزادههای جعلی صورت گرفته است گفت: این وظیفه سازمان اوقاف است و هنوز حرکت موثری ندیدیم.
پورمختار درباره پیگیری مجلس نیز گفت: در آن مقطعی که رئیس کمیسیون اصل 90 بودم از مسوولین سازمان اوقاف توضیح خواستیم و آنها نیز توضیحاتی دادند و تا حدودی هم به موضوع ورود کردند و مانع شدند اما متاسفانه رها شد.
او ادامه داد: اینکه تا کسی مانند نمایندگان مجلس پیگیری کنند، برخوردهایی دراین راستا صورت بگیرد و به محض غیر فعال شدن پیگیریها آنها هم کار را رها کنند این برخلاف انجام درست وظیفه ذاتی است. به هر صورت این موضوع اولین وظیفه سازمان اوقاف است و انتظار میرود این کار با قدرت تمام انجام شود.
خبرآنلاین