کد خبر: ۵۶۷۶۵۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۸

عجولانه صفرها را حذف نکنیم

استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان گفت: حذف چهار صفر از پول ملی با هدف کنترل نقدینگی و تورم می‌تواند مؤثر باشد، اما این سیاست با اثرات کوتاه‌مدت و بلندمدت نباید عجولانه انجام شود.
آفتاب‌‌نیوز :
کمیل طیبی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در مورد حذف چهار صفر از پول ملی، اظهار کرد: تصمیم بانک مرکزی برای این تغییر در مدت دو سال است‌. بانک مرکزی بعد از ارزشیابی و زیرمجموعه‌ای از اقدامات این تصمیم را اجرا خواهد کرد. 

وی با بیان اینکه باهدف کنترل نقدینگی و کنترل تورم می‌توان چهار صفر را از پول ملی حذف کرد، تصریح کرد: این سیاست با اثرات کوتاه‌مدت و بلندمدت نباید عجولانه انجام شود. درواقع این طرح به عنوان یکی از سیاست‌ها و ابزارهای مالی در صورت کنترل تورم و نقدینگی می‌تواند از اولویت نخست برخوردار شود.

طیبی با بیان اینکه حذف صفر باید باهدف انضباط مالی منابع مدنظر قرار گیرد، اظهار کرد: در شرایط تحریم می‌توان این سیاست را باوجود اثربخشی در انضباط مالی و کنترل نقدینگی استفاده کرد، البته کارایی این طرح مستلزم ضمانت اجرایی مناسب است.  

تورم خفیف در پی سیاست حذف صفر از پول ملی 

محمد واعظ دیگر استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان نیز به خبرنگار ایسنا- منطقه اصفهان، گفت: از نظر منطقی باید واحد شمارش ارزش با مقدار کالا و خدمات ارزش‌گذاری شده، متناسب باشد. 

وی با بیان اینکه قیمت کالا در صورت نرخ تورم دورقمی طی چند سال، باید برحسب مقیاس چند هزار واحد یا چند ۱۰ هزار واحد باشد، افزود: طی ۳۰ سال گذشته تفهیم قیمت‌ها در مبادلات راحت‌تر بود، زیرا تنها از واحدهای یکان و دهگان برای قیمت‌ها استفاده می‌شد.

این استاد اقتصاد با اشاره به اینکه واحد پول ملی در صورت افزایش ارزش و شمارش راحت‌تر می‌تواند در مبادلات اقتصادی تغییر کند، تصریح کرد: در حال حاضر سیاست صحیح اصلاح مقیاس واحد پول ملی و منطقی شدن ارزش آن در اولویت قرار ندارد. 

واعظ با اشاره به اولویت سیاست اصلاح عملکرد بانک‌ها در برابر این سیاست، ادامه داد: سیاست حذف صفر و تغییر واحد پول ملی موجب تورم خفیف و گرد شدن قیمت کالا و خدمات به سمت قیمت بالا می‌شود. ایجاد تورم خفیف در تجربه رواج یورو طی سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۱ در اروپا نیز مشاهده شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۹
0
0
تمام موارد فوق درست است به علاوه این که باید نظام اقتصادی اصلاح شده یا در دست اصلاح باشد سیستم مالیاتی باید فراگیر شده باشد
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین