کد خبر: ۵۶۸۳۳
تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۳۸۵ - ۱۵:۲۴
تحلیلگر روزنامه «رسالت» در گفت‌وگو با آفتاب:

شرایط پرونده اتمی مانند دوران جنگ است

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب‌ـ محمدرضا یزدان‌پناه: یک استراتژیست جریان اصولگرا راه دستیابی کشور به حقوق هسته‌ای خود را «پافشاری بر مواضع قانونی و به حق» می‌داند و در عین حال توصیه می‌کند تا «مسئولان به جای استفاده از ادبیات احساسی و هیجانی از ادبیاتی کاملا دیپلماتیک و قابل فهم دنیا استفاده کنند تا کشورهایی که ایران را تحت فشار گذاشته‌اند، نتوانند با سوء استفاده از این ادبیات، افکار عمومی جهان را علیه ما بسیج کنند».

ناصر ایمانی عضو شورای سردبیری روزنامه «رسالت» در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی آفتاب، با تشبیه شرایط فعلی کشور و پرونده هستة‌ای با شرایط دوران جنگ و دفاع مقدس، گفت: به علت اهمیت فوق‌العاده پرونده هسته‌ای همانطور که مقام معظم رهبری تاکید کرده‌اند حتی انتقادات صحیح از دولت هم بهتر است تا علنی مطرح نشوند زیرا نباید فضای عمومی کشور را تحریک کرد. 

ایمانی افزود: این موضوع به معنای انتقاد نکردن از دولت نیست اما انتقادات از برخی اقدامات دولت در شرایط کنونی، بیشتر از آنکه به نفع داخل کشور باشد به سود خارج است. 

عضو شورای سردبیری روزنامه رسالت تصریح کرد: فکر نمی‌کنم که ایران و سازمان ملل به نقطه بی‌بازگشتی در پرونده هسته‌ای برسند اما مسئولین کشور باید توجه کنند تا به جای استفاده از ادبیات احساسی و هیجانی از زبانی کاملا دیپلماتیک و قابل فهم دنیا استفاده کنند تا این سخنان با شیطنت به گونه دیگری برای افکار عمومی جهان بیان نشود. 

وی استفاده از ادبیات دیپلماتیک و غیر احساسی را باعث آن دانست تا افکار عمومی جهان با کشورهایی که ایران را تحت فشار می‌گذارند وارد چالش شوند و در ادامه افزود: استفاده از لحنی که باعث سوء استفاده برخی کشورها از آن شود می‌تواند کار ما را برای رسیدن به حقوق خود، دشوار نماید زیرا باید دانست که تنش‌زایی در دنیا به نفع ما نیست. 

این استراتژیست جریان اصولگرا در پاسخ به این پرسش که «‌آیا برخی اقدامات دولت مانند برگزاری کنفرانس هولوکاست در کشور یا بیان مسائلی تحریک‌آمیز در حوزه سیاست خارجی، باعث دوری دولت از تمرکز بر پرونده هسته‌ای و تحریک کشور‌های عضو سازمان ملل علیه ایران نمی‌شود؟» اظهار داشت: ترجیح می‌دهم وارد این جزئیات نشوم اما همانگونه که قبلا تاکید کرده‌ام تنش‌زایی در جهان به نفع ما نیست. 

ایمانی خاطر نشان کرد: نباید اقداماتی صورت گیرد که موجبات سوء استفاده غربی‌ها را فراهم آورد اما باید تصریح کرد که حفظ فضای داخلی هم اهمیت دارد و همانگونه که رهبری تاکید دارند، انتقادات درست را هم علنی مطرح نکنیم. 

عضو شورای سردبیری روزنامه رسالت درخصوص انتقاد اصلاح‌طلبان از فضای آزادی بیان در کشور و نیاز به آزادی عمل بیشتر در جهت اظهار نظر در زمینه پرونده هسته‌ای، گفت: این مسائل دو موضوع از هم مجزا هستند. 

وی تاکید کرد: به هر حال به علت اهمیت فوق‌العاده پرونده هسته‌ای برای کشور حتی اگر آزادی عمل و بیان هم به شکلی کامل وجود داشته باشد، تمام جریانات اعم از اصولگرا و اصلاح‌طلب باید به گونه‌ای رفتار کنند تا مصالح ملی کشور رعایت شود. 

ایمانی در عین حال برداشت خود از فضای سیاسی کشور را در راستای محدودیت و سلب آزادی ندانست و ادامه داد: به نظر می‌آید اصلاح‌طلبان به علت پشت سرگذاشتن یک فضای خاص و ناکامی در چند انتخابات پیاپی به این نتیجه رسیده‌اند که از ادبیات و فضای تند گذشته فاصله بگیرند. 

این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه «اصلاح‌طلبان به دامن خود سانسوری افتاده‌اند» اظهار داشت: این جریان در حال بازسازی خود است که اقدامی مبارک است و نتیجه آن را هم در انتخابات اخیر شوراها گرفتند اما خود سانسوری آنها که از ناشی از کسب تجربه از اقدامات گذشته است نباید به بسته بودن فضای سیاسی کشور تعبیر شود. 

وی خواستار بازتر شدن سینه دولت برای شنیدن سخنان تمام جریانات شد و افزود: آن چیزی که اهمیت دارد احساس باز بودن فضای نقد است و دولت باید برای شکل‌گیری این احساس که در برخی وجود ندارد، کمک کند. ایمانی تصریح کرد: به شخصه در یکسال و نیم گذشته خبری از برخورد فیزیکی و غیر فیزیکی دولت با منتقدان نشنیده‌‌ام و بنابراین در مجموع فضا را بسته نمی‌بینم اما دولت هم وظیفه دارد تا فضایی را ایجاد کند که تمام جریانات احساس آزادی بیان و نقد داشته باشند. 

عضو شورای سردبیری روزنامه رسالت با «غلط ارزیابی کردن تحلیل‌هایی که از وجود دو شیوه متفاوت در بین مسئولان کشور برای رسیدن به حقوق هسته‌ای حکایت می‌کنند»، اظهار داشت: اصل مطلب این است که آیا ما باید بر روی حقوق خود پافشاری کنیم یا خیر؟ وی در این زمینه توضیح داد: نظریه غالب سیاسیون و اکثریت قریب به اتفاق مردم این است که به هیچ‌وجه از حقوق هسته‌ای خود کوتاه نیاییم و در شرایط کنونی صاحبنظران هم بر سر روش‌های رسیدن به این حقوق متفق القولند. 

ایمانی گفت: دولت، شورایعالی امنیت ملی و تمام جریانات کشور ادامه مذاکرات از جمله مذاکره با گروه 1+5 را قبول دارند اما صدایی در درون 1+5 وجود دارد که ایران باید در حین مذاکرات تعلیق دائم یا موقت غنی‌سازی اورانیوم را بپذیرد که این مساله خواسته اکثریت قریب به اتفاق مردم و مسئولین ما نیست.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین