آفتابنیوز : حمیدرضا مقدمفر، کارشناس مسائل سیاسی، مشاور فرمانده کل سپاه و مشاور رئیس دانشگاه آزاد در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم درباره اظهارات حجتالاسلام روحانی رئیسجمهور در مراسم دومین سالگرد ارتحال آیتالله هاشمی رفسنجانی که صنعت دفاعی و موشکی را یادگار آقای هاشمی نامید، گفت: برای تجلیل از آیتالله هاشمی باید از افراط و تفریط دوری کرد؛ ایشان قبل و بعد از انقلاب زحماتی برای کشور کشیدند و بین نسل اول انقلاب جزو افرادی است که خدمات قابل توجهی در انقلاب اسلامی داشتهاند؛ اما کنار این اقدامات و خدمات، اشتباهات و خطاهای مهمی نیز در دوران مسئولیتهای خود داشتهاند که خساراتی را برای مردم و انقلاب ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه البته در سالروز رحلت قاعدتاً باید خدمات و سجایای ایشان را مطرح و از وی تکریم کرد، گفت: اما باید توجه داشت که اغراق و قلب واقعیتها به نام تکریم، نتیجه معکوس دارد و موجب تخریب ایشان میشود ومتأسفانه صحبتهای اخیر رئیس محترم جمهور درباره ایشان کاملاً اغراقآمیز بود که باورپذیری و تأثیر سخن را از بین میبرد و توجه به همان خدمات آیتالله هاشمی را هم تحت تأثیر قرار میدهد.
این کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: اینکه صنایع دفاعی و موشکی کشور در وضعیتی از کارآمدی و ابهت قرار دارد که هرکسی به آن افتخار و برای سهیم دانستن در شکلگیریاش رقابت میکند، نشانه خوب و افتخارآمیزی است اما در این روایتها باید به واقعیتهای تاریخی هم اعتنا شود.
مقدمفر افزود: واقعیت این است که پس از شکلگیری جنگ شهرها در دفاع مقدس، مجموعه تصمیمگیران و مسئولان کشور به این جمعبندی رسیده بودند که کشور برای دفاع از مردم و شهرها در مقابل جنون صدام نیاز به موشک دارد. در آن مقطع هم آمریکا و هم شوروی سابق کاملاً با صدام همپیمان بودند و هیچ کمک تجهیزاتی به ایران نمیکردند؛ لذا بنا بر این شد که از سوریه که در آن مقطع جزو معدود کشورهای مدافع ایران و همزمان همپیمان با شوروی بود درخواست موشک کنیم. سوریها با این توجیه که "تمام ذخایر موشکی ما متعلق به شورویهاست و آنها جزئیات انبار را میدانند"، گفتند که این امکان را ندارند، و توصیه کردند که از طریق لیبی که آنها هم موشکهای متعلق به شوروی داشتند، این اقدام را پیگیری کنیم، بر این اساس فرستادگانی از ایران با هزار مشقت توانستند موشکها را از لیبی بگیرند و بعدها در سوریه برای چگونگی کار با موشک، آموزش ببینند.
وی ادامه داد: البته مسئولان لیبی شیطنتهایی هم در دادن موشکها داشتهاند که از جمله آنها بردن برخی تجهیزات کلیدی شلیک موشکها از ایران و عملاً ناقص کردن آن بود که بهنوعی که بعدها رزمندگان ایرانی که در رأس آنها شهید حاج حسن طهرانیمقدم قرار داشت، با مشقات و تلاشهای بسیاری توانستند این موشکها را راهاندازی کنند.
مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: یکی از مهمترین آثار و ردپایی که از آیتالله هاشمی در این مقطع وجود دارد، اظهارات ایشان در گفتگو با آقای محسن رفیقدوست وزیر وقت سپاه است که در آستانه سفر به لیبی به رفیقدوست گفته بودند "حالا که داری میروی ببین میتوانی چند موشک از آنها بگیری تا بتوانیم جواب صدام را بدهیم؟" و آقای رفیقدوست هم جواب داده بود که "سعیام را میکنم"!
مقدمفر افزود: این که ما در آن مقطع نیاز به موشک داریم جمعبندی آقای هاشمی بهتنهایی نبود بلکه اکثریت قریب به اتفاق تصمیمگیران بر این مسئله اتفاق داشتند. چه آنکه همین آقای رفیقدوست در آن نقل قولش میافزاید که "قبل از رفتن به لیبی و سوریه خدمت آیتالله خامنهای رئیس جمهور وقت هم رسیدم و ایشان هم گفتند که «اگر بتوانی موشک بگیری کار خیلی خوبی است. ببین چهکار میتوانید بکنید»".
وی با بیان اینکه در آن مقطع هیچ نشانهای وجود ندارد که آیتالله هاشمی بهفکر راهاندازی صنعت موشکی باشد بلکه ایده تقریباً قریب به اتفاق مسئولان این بود که "از طریق موشکها صرفاً پاسخ صدام را بدهیم"، خاطرنشان کرد: پس از گرفتن چند موشک اسکادــبی از لیبی، و در شرایطی که هیچ دانش موشکی در کشور نبود، شهید حسن طهرانی مقدم تلاشهای بسیاری کرد تا از طریق مهندسی معکوس بتواند از دانش موشک سر دربیاورد که بهلطف الهی و توسلات و تلاشهای خودش در این کار موفق شد و در نتیجه، صنعت موشکی شکل گرفت. نکته قابل توجه اینکه در همان مقطع که شهید طهرانیمقدم یکی دو موشک را برای مهندسی معکوس باز کرد، خیلیها با او مخالف بودند و میگفتند "در این شرایط که همین چند موشک را داریم، این کار هدر دادن سرمایه است و ما هیچ وقت موفق نمیشویم موشک بسازیم"! اما اخلاص و هوش و تلاش شهید طهرانیمقدم کشور را به جایی رساند که همه به آن افتخار میکنیم.
این کارشناس مسائل سیاسی با ابراز اینکه قطعاً آقای هاشمی هم بهواسطه مسئولیت خود، کنار دیگر مسئولان، در افتخار موشکی کشور سهیم هستند، گفت: اما صنعت موشکی را یادگار ایشان دانستن و غلو درباره نقش ایشان، ظلم و جفا به تاریخ و وجدان است.
مقدمفر در ادامه تصریح کرد: متأسفانه از آیتالله هاشمی در سالهای پایانی زندگیشان کدهای روشنی هست که نشان میدهد توصیفات اخیر آقای روحانی را چندان هم برای خود افتخار نمیدیدند(!)، مثلاً آقای هاشمی 20 مرداد 95 در جمع مدیران و مسئولان آموزش و پرورش کشور عملاً سرمایهگذاری در صنایع نظامی و دفاعی را تخطئه میکند و میگوید: "اگر میبینید که امروز ژاپن و آلمان محکمترین اقتصاد دنیا را دارند، اینها بعد از جنگ جهانی دوم از نیروی نظامی محروم شدند و ممنوع شدند که نیروی نظامی داشته باشند، نیروهای نظامی بیشترین خرجهای کشورهای در حال جنگ را میبردند، پولهایشان آزاد شد و بهسمت کارهای علمی و تولیدی رفت، اقتصاد علمی و دانشبنیان برای خودشان ایجاد کردند؛ آسیبپذیر هم نیستند. این راه در ایران باز شده است".
مقدمفر افزود: لذا حتی اگر آقای هاشمی را بهتوصیف آقای روحانی، اصطلاحاً پدر صنعت دفاعی و موشکی هم بدانیم ــ که با توجه به موارد فوقالذکر، نسبتی با واقعیت ندارد ــ ایشان تمایل داشت این فرزند را سرراهی کرده و در خیابان رها کند!
وی در پایان این گفتوگو خاطرنشان کرد که جا دارد بهعلت این تحلیلهای نادرست از خانواده معظم شهید طهرانیمقدم، این دانشمند و سردار شهید و پارسای بیادعا و همه رزمندگان اسلام برای این آدرسهای غلط تاریخی عذرخواهی و دلجویی شود.