کد خبر: ۵۶۹۰۶
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۳۸۵ - ۱۷:۰۵
دستور وزیر بازرگانی نوشداروی دیرهنگام بود

عید امسال بدون لباس نو!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: با وجود دستور وزیر اقتصاد و بازرگانی درباره به تعلیق درآمدن تخصصی شدن گمرکات کشور بازار برخی از کالاهای پرمصرف همچون پارچه همچنان خالی از جنس است. به اعتقاد برخی از فعالان بازار کمیاب شدن منسوجات در چند ماه اخیر که به علت اجرای طرح تخصصی شدن گمرکات کشور رخ داده است، قیمت پوشاک در شب عید را احتمالاً با افزایش چشمگیری روبرو خواهد کرد. 

یک منبع آگاه در بازار قماش تهران در همین رابطه به آفتاب می‌گوید: با اینکه وزیر بازرگانی دستور لغو مبحث تخصصی شدن گمرکات را صادر کرده است اما با توجه به این که این تصمیم عجولانه و غیرکارشناسانه مسئولان گمرک در زمانی که واردکنندگان پارچه اجناس خود را برای عید خریداری کرده بودند به اجرا درآمد این دستور اکنون حکم نوشداروی پس از مرگ سهراب را دارد و بازار قماش همچنان خالی از پارچه مانده است.

خبرنگار اقتصادی آفتاب ماه گذشته در گزارشی درباره تأثیر تخصصی شدن گمرکات کشور بر بازار پارچه از خالی شدن این بازار از اجناس خبر داده بود. دو روز بعد از درج این گزارش وزیر بازرگانی با صدور دستورالعملی اختصاصی شدن گمرک را لغو کرد. 

یک فعال بازار پارچه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی آفتاب با اعلام این خبر که در حال حاضر پارچه‌های وارداتی در بندر خرمشهر دپو شده است افزود:‌ علی‌رغم تلاش‌هایی که تجار برای ترخیص کالاهای خود از گمرک خرمشهر داشته‌اند هنوز موفق نشده‌اند که پارچه‌های خود را ترخیص و به بازار قماش بیاورند. 

این واردکننده پارچه درباره علت مشکل ترخیص پارچه در گمرک خرمشهر گفت: در زمانی که بحث تخصصی شدن گمرکات مطرح شد گمرک خرمشهر به عنوان یکی از مبادی ورودی برای واردات پارچه تعیین و به همین علت حجم زیادی از واردات پارچه به این گمرک سرازیر شد به همین علت ترخیص کالا از این گمرک مدت زمان زیادی به طول می‌انجامد. 

وی تصریح کرد: ‌در حال حاضر با توجه به نزدیک شدن به عید نوروز تولیدکنندگان پوشاک تقاضای زیادی برای پارچه از بازار دارند اما عرضه این کالا که بخش زیادی از آن در گمرک خرمشهر مانده است برای ما امکان‌پذیر نیست. 

این فعال بازار پارچه تأکید کرد: در حال حاضر بیشترین مشکل عرضه پارچه در بخش پارچه‌های زنانه است چرا که با وجود تولیدات کارخانه‌های نساجی ایران‌مرینوس، برک، جامع‌یزد و سایر تولیدات داخلی مشکل کمبود پارچه‌های مردانه کمتر به چشم می‌آید. 

وی گفت:‌ شرایط کنونی بازار پارچه حتی بر روی مد لباس‌های زنانه نیز تأثیر گذاشته است، به طور مثال اگر یک تولیدی با توجه به تأکیدات مکرر اداره منکرات تصمیم به دوخت مانتوی بلند داشت در حال حاضر به دلیل کمبود پارچه در بازار 30 سانتیمتر از بلندی مانتوهای تولیدی کم می‌کند تا مشکلی برای تولیدات شب عید خود پیش نیاید. در واقع بعضی تولیدکنندگان لباس‌های زنانه مشکلات احتمالی اماکن و منکرات را به تعطیلی کارگاه‌های خود به دلیل کمبود جنس به جان می‌خرند. 

این تاجر پارچه تأکید کرد: حتی اگر امروز مشکلات ترخیص پارچه در مبادی ورودی حل شود نمی‌توان جلوی گرانی پوشاک را در شب عید گرفت چرا که تولیدات محدود پاسخ تقاضای شب عید را نخواهد داد. وی افزود: پیش‌بینی این وضعیت کار پیچیده‌ای نبود اما دولت با بی‌توجهی خود بدون بررسی‌های کارشناسانه دست به انجام طرحی زد که تأثیر آن بر بازار پوشاک شب عید بر هیچ یک از کارشناسان پوشیده نیست. 

این فعال بازار قماش تأکید کرد:‌ عملکرد دولت در این بخش این مسأله را ثابت کرد که دولت نهم در مواقعی حتی به تحلیل‌های ساده اقتصادی نیز بی‌توجه است. 

وی همچنین درباره تعرفه کنونی واردات پارچه نیز گفت: در حال حاضر تعرفه واردات پارچه‌های 150 تا 300 گرمی هر کیلو دو هزار و 500 تومان است، این تعرفه شامل تمام پارچه‌ها چه خام و چه رنگی می‌شود در حالی که اگر دولت برای واردات پارچه‌های خام (بدون رنگ) تعرفه‌ای در حد هزار و 600 تومان در نظر می‌گرفت بسیاری از مشکلات بازار پارچه و پوشاک برطرف می‌شد. 

این واردکننده پارچه توضیح داد: برای خرید پارچه با توجه به عوامل تأثیرگذار بر بازار پوشاک چند رنگ انتخاب می‌شود اما در بسیاری از مواقع زمانی که این پارچه‌ها به دست ما می‌رسد نیاز بازار رنگ‌های دیگری را طلب می‌کند. اگر تعرفه واردات پارچه‌های بدون رنگ یا خام کمتر از پارچه‌های رنگی در نظر گرفته شود اولا بازار پارچه با نیاز بازار پوشاک همگام خواهد شد و ثانیا کارخانه‌های رنگ‌رزی پارچه داخلی که کیفیت کارشان نیز بسیار مورد پسند بازار است رونق می‌گیرند و می‌توان در این بخش اشتغال‌زایی کرد. 

وی ادامه داد:‌ تغییر تعرفه واردات پارچه‌های خام بر قیمت‌های بازار پوشاک نیز تأثیر می‌گذارد چرا که در این صورت درخواست این بازار برای رنگ‌های متنوع پارچه‌ هیچگاه با محدودیت عرضه روبرو نخواهد شد. 

این فعال بازار پارچه در پایان از مسئولان وزارت بازرگانی درخواست کرد که مشکل ترخیص پارچه در مبادی ورودی کشور به خصوص گمرک خرمشهر را هر چه سریعتر حل کنند تا وضعیت ساکن این بازار بیش از این بر قیمت پوشاک تأثیر نگذارد. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین