آفتابنیوز : این دو کهشکان مارپیچی پر پیچ و تاب NGC ۵۴۲۶ و NGC ۵۴۲۷ نام دارند. دو کهکشان که از نظر گرانشی به هم مرتبطاند و در کنار هم جرمی با نام Arp ۲۷۱ را تشکیل میدهند.
به گزارش ESO، تصویر بالا را ابزار VIMOS تلسکوپ بسیار بزرگ (VLT) رصدخانهی جنوبی اروپا (ESO) ثبت کرده است؛ چهار تلسکوپ ۸/۲ متری که در کنار هم مجموعهی VLT را تشکیل میدهند و آسمان را از قلهی پارانال در کشور شیلی رصد میکنند. این عکس درست پیش از اتمام فعالیت ابزار VIMOS در ابتدای سال ۲۰۱۸ ثبت شده است.
این ابزار به مدت ۱۶ سال در تلسکوپ بسیار بزرگ استفاده میشد. VIMOS در طول این مدت به دانشمندان در بررسی دقیق کهکشانها کمک زیادی کرد. این ابزار این قابلیت را داشت که به طور همزمان اطلاعات دقیقی را از صدها کهکشان جمعآوری کند.
این دو کهکشان برخوردی در پیشزمینهی کهکشانهای دوردست پرشماری قرار گرفتهاند که در تصویر اصلی میتوانید آنها را دقیقتر ببینید. نکتهی جالب توجه دیگر در این تصویر گاز، غبار و ستارههای جوانی است که همچون پلی میان دو کهکشان کشیده شدهاند. اتفاقی که نتیجهی برهمکنش گرانشی این دو کهکشان با یکدیگر است.
نور این دو کهکشان پس از طی مسافتی معادل ۱۱۰ میلیون سال نوری به ما رسیده است. به عبارت دیگر تصویری که از این دو کهکشان میبینیم مربوط به ۱۱۰ میلیون سال قبل است. زمانی که هنوز انسانی در زمین وجود نداشت و دایناسورها حاکمان سیاره بودند.
برخورد و ادغام کهکشانها اتفاقی معمول در کیهان است. اتفاقی که برای کهکشان خودمان، راه شیری، نیز رخ خواهد داد. شواهد نشان میدهند راه شیری و آندرومدا نیز در نهایت با هم برخورد میکنند و ادغام میشوند.
با توجه به فضای خالی بسیار زیاد بین ستارهها، در فرآیند ادغام دو کهکشان ستارهها به ندرت با یکدیگر برخورد میکنند و تنها از کنار هم میگذرند.
منبع: دیجی مگ