آفتابنیوز : آفتاب: محمود احمدینژاد و پرویز مشرف، روسای جمهوری اسلامی ایران و پاكستان بعدازظهر دوشنبه پس از برگزاری مراسم استقبال رسمی در مجموعه ریاست جمهوری در تهران، ضمن بررسی روابط دوجانبه تهران – اسلامآباد به ویژه توافق در زمینه خطوط لوله انتقال گاز، درباره آخرین تحولات بینالمللی و منطقهای به ویژه مسائل جهان اسلام گفتوگو و تبادل نظر كردند.
احمدینژاد در این دیدار با بیان اینكه همكاری و گسترش مناسبات و روابط كشورهای منطقه به نفع صلح، ثبات و پیشرفت ملتهای منطقه است، تاكید كرد: احداث خط لوله صلح برای انتقال گاز ایران به پاكستان و هند در راستای تقویت ثبات منطقه و رفاه و آسایش مردم این كشورها از اهمیت ویژهای برخوردار است.
احمدینژاد تعیین فرمول قیمت برای گاز انتقالی ایران به پاكستان و هند موسوم به خط لوله صلح را بسیار مهم دانست و گفت: نهایی شدن طرح انتقال گاز ایران به پاكستان و هند گامی بلند در تحكیم دوستی و صلح در منطقه خواهد بود.
رییس جمهور با بیان اینكه روابط برادرانه تهران – اسلام آباد باید هرچه بیشتر گسترش یابد افزود: جمهوری اسلامی ایران و پاكستان به عنوان دو كشور بزرگ اسلامی و دو همسایه مهم در منطقه از ظرفیتهای فراوانی برای توسعه مناسبات دو جانبه در زمینههای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی برخوردارند و ایران آماده انتقال تجربیات و دستاوردهای ارزشمند خود در زمینههای گوناگون به جمهوری اسلامی پاكستان است.
احمدینژاد همچنین با تاكید بر اینكه كشورهای اسلامی منطقه خاورمیانه توانایی حفظ و تقویت امنیت و ثبات این منطقه را با اتكا بر ملتهای خود دارا هستند، خاطرنشان كرد: حضور و دخالت قدرتهای بیگانه در مسائل منطقهای به جز دامن زدن به نگرانی و بی ثباتی نتیجهای ندارد و دولتهای اسلامی باید با درس گرفتن از تجربیات گذشته، ریشهیابی مشكلات و استفاده از راهكارهای عادلانه، در پی تقویت و صلح و ثبات در منطقه باشند.
رییس جمهور با اشاره به همدلی و برادری ملتهای مسلمان، ایجاد درگیریهای مذهبی و قومی میان ملتهای منطقه را توطئه كشورهای استعمارگر به ویژه انگلیس و آمریكا برای چپاول منابع و ثروتهای ملتهای مسلمان دانست و گفت: باید ضمن هوشیاری با تقویت وحدت و یكپارچگی میان ملتهای مسلمان این توطئه قدرتهای زورگو را خنثی كرد.
رییس جمهور پاكستان نیز در این مذاكرات با ابراز خرسندی از توافق اولیه درباره فرمول تعیین قیمت گاز صادراتی ایران از طریق خط لوله صلح به پاكستان و هند گفت: احداث این خط لوله موجب تقویت علاقههای برادرانه میان ملتهای منطقه و سبب تقویت ثبات و امنیت و باعث پیشرفت سه كشور ایران، پاكستان و هند خواهد شد.
پرویز مشرف با تاكید بر علاقمندی كشور خود برای گسترش همكاریها با جمهوری اسلامی ایران تصریح كرد: پاكستان خواستار اجرای سریع خط لوله صلح برای انتقال گاز ایران است و در این راستا از هیچ تلاشی فروگذار نمیكند و آمادگی كامل دارد حتی بطور دوجانبه نسبت به انعقاد قرارداد احداث این خط لوله اقدام كند.
رئیس جمهور پاكستان همچنین با اشاره به اوضاع عراق، لبنان و فلسطین بر لزوم همكاری و هماهنگی بیشتر كشورهای اسلامی برای یافتن راهحلی برای این مسائل تاكید كرد و گفت: پاكستان در تلاش است با تقویت رایزنیها و مشورتها میان كشورهای اسلامی بزرگ و تاثیرگذارب برای حل مسائل و مشكلات ملتهای اسلامی راهكارهایی پیشنهاد شود.
پرویز مشرف توطئههای دشمنان برای براه انداختن درگیریهای مذهبی به ویژه اختلاف میان شیعه و سنی توسط دشمنان را موجب نگرانی دانست و افزود: كشورهای اسلامی میتوانند با همكاری و هماهنگی از ایجاد و گسترش تفرقههای مذهبی وقومی جلوگیری كنند.