کد خبر: ۵۷۱۷۹۰
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۸

فعال اصلاح طلب: شبکه گسترده‌ مالی پشت فیلترینگ است

ترنور مالی رسیور، دیش، ال‌ان‌بی را در طول بیست سال گذشته حساب کنید. بعید است که این ترنور مالی (از نظر اقتصاد فیلترینگ) دست چند جوان نصاب ماهواره باشد.
آفتاب‌‌نیوز :
سعید شریعتی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به فیلترینگ فضای مجازی گفت: به نظر می‌آید یک شبکه مالی گسترده پشت این قضیه قرار دارد. این را گفتم که بدانید فیلترینگ شبکه اینترنت در ایران از بیست سال پیش به شکل‌های مختلف و به انواع و اقسام روش‌ها امتحان شده، چرا ادامه دارد.

سعید شریعتی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره حواشی‌ای که این روزها با توجه به فیلترینگ فضای مجازی وجود دارد، بیان کرد: از ۱۳۷۴ قانون منع استفاده از تجهیزات دریافت از ماهواره تصویب شد؛ یعنی بر این اساس شهروندان حق ندارند که تجهیزات دریافت از ماهواره داشته باشند.

او در ادامه افزود: الان حدود بیست و چند سال از آن تاریخ می‌‌گذرد و فکر می‌کنم غریب به اتفاق شهروندان دسترسی به تجهیزات دریافت از ماهواره را دارند، اگر ندارند هم خودشان خواسته‌اند نه اینکه در دسترس آنها نبوده است. به هر صورت برخی از خانواده‌ها به دلایلی خودشان ترجیح داده‌اند که از این سیستم استفاده نکنند.

شریعتی با اشاره به مباحث اقتصادی که درباره فیلترینگ فضای مجازی وجود دارد، عنوان کرد: ترنور مالی رسیور، دیش، ال‌ان‌بی را در طول بیست سال گذشته حساب کنید. بعید است که این ترنور مالی (از نظر اقتصاد فیلترینگ) دست چند جوان نصاب ماهواره باشد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در ادامه با اشاره به مشخص نبودن گزارش مالی درباره فیلترینگ گفت: اگر دستگاه‌های مربوطه گزارش صادقانه‌ای بدهند که این حجم از انواع و اقسام رسیور، دیش، ال‌ان‌بی از چه مبادی وارد کشور شده‌اند و چطور در شبکه توضیح بدون هیچ مانعی قرار گرفته‌اند، (دقت داشته باشید که این تجهیزات حتی راحت‌تر از دستگاه‌های دریافت دیجیتال در دسترس است) آن وقت راحت‌تر می‌توان قضاوت کرد.

او تاکید کرد: به نظر من یک شبکه مالی گسترده پشت این قضیه قرار دارد. این را گفتم که بدانید فیلترینگ شبکه اینترنت در ایران که از بیست سال پیش به شکل‌های مختلف و به انواع و اقسام روش‌ها امتحان شده است، چرا ادامه دارد.

شریعتی با اشاره به صحبت‌های اخیر رییس‌جمهوری و گزارش‌هایی که احتمالا در دسترس او به عنوان رییس قوه مجریه است، بیان کرد: فکر می‌کنم آقای روحانی امنیتی‌ترین نیروی امنیتی نظام هستند ایشان به طور مستمر عضو شورای عالی امنیت ملی بوده‌اند و علی‌القاعده از این نوع گزارش‌ها که فیلترینگ، ممنوعیت‌ها چقدر موثر بوده است، چه کسی چه چیزی را وارد کرده و چه کسی چه چیزی را خارج کرده اطلاع دارد، جزییات این اطلاعات در اختیار ایشان قرار داشته، دارد و خواهد داشت.

این فعال رسانه‌ای در واکنش به صحبت‌های روحانی درباره نتیجه ندادن فیلترینگ در فضای مجازی گفت: زمانی که ایشان می‌گوید فیلترینگ شکست خورده یعنی شکست خورده، کسی نمی‌تواند به ایشان بگوید که نه شکست نخورده است.

شریعتی با اشاره به استفاده گسترده مردم از وی‌پی‌ان‌ها بیان کرد: من به شما می‌گویم که وی‌پی‌ان که در واقع چاره دور زدن فیلترینگ است، یک شبکه اقتصادی در ایران دارد. به نظر من شورای عالی فضای مجازی قبل از اینکه فیلترینگ را اعمال کند به مردم توضیح دهد که این وی‌پی‌ان‌ها چطور در اختیار مردم قرار می‌گیرد. مردم هم با خیال آسوده از وی‌پی‌ان استفاده می‌کنند صرفا با یک دکمه اضافه زدن همه کاشته‌ای که آقایان نماینده دادستان، شورای عالی فضای مجازی، فتا و ... داشته‌اند را به باد می‌دهند اما یک پرداخت اضافه انجام می‌شود که این هم گیر همان شبکه مافیا می‌آید.

او افزود: به عنوان یک کارشناس فضای مجازی می‌گویم که انواع و اقسام روش‌هایی که به عنوان فیلترینگ یک سری کارشناس به دولت انداخته‌اند فقط برای گرفتن پروژه از دولت بوده است. پروژه‌های میلیاردی گرفتند حالا یا آگاهانه یا ناآگاهانه بر سر دولت کلاه گذاشته‌اند که ما با این روش فیلتر می‌کنیم، ته آن هم هیچ تاثیری نداشته است.

این فعال رسانه‌ای ادامه داد: بروید قراردادهای میلیاردی که برای فیلترینگ بسته شده را ببینید. خوب است که گزارش بدهند که چه پول‌هایی وزارت ارتباطات، شورای عالی فضای مجازی، صداوسیما، وزارت اطلاعات و ... صرف این پروژه‌ها کرده‌اند.

او در ادامه با بیان اینکه من جزء اولین کسانی بودم که از مرکز تحقیقات فیزیک نظری در سال ۷۴ ایمیل گرفتم و با فضای مجازی مرتبط شدم؛ عنوان کرد: یعنی من ۲۴ سال است که جزء اولین یوزرهای اینترنت در ایران هستم و ۲۰ سال است که بدون فیلترشکن به اینترنت دسترسی ندارم.

شریعتی در ادامه با اشاره به فیلترینگ و محدودیت‌های دائم در فضای مجازی گفت: نمی‌توانم دسترسی داشته باشم چون به عنوان نمونه به اینستاگرام می‌روم و آنجا لینکی به یوتویوب است. اگر اینستاگرام فیلتر نیست اما یوتویوب فیلتر است، پس از همان ابتدا فیلترشکن را باز می‌گذارم و از آن استفاده می‌کنم. حتی در اوج محدودیت‌های سال ۸۸ هم با فیلترشکن به راحتی از اینترنت استفاده می‌کردم، مانند من هم هزاران و میلیون‌ها نفر در ایران حضور دارند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با تاکید بر اینکه فیلترینگ شکست‌خورده است، افزود: من فکر می‌کنم اصرار کسانی که می‌خواهند فیلترینگ ادامه پیدا کند به خاطر منافعی است که باند‌های مخفی دارند و پشت سر اینها پنهان شده‌اند و به دنبال این نوع منافع از فیلترینگ هستند. وگرنه فیلترینگ هیچ اثری در دسترسی شهروندان به اطلاعات آزاد در اینترنت ندارد، مگر اینکه شیر آن را کلا قطع کنند.

شریعتی درباره راهکارهایی که دولت می‌تواند برای جلوگیری از فیلترینگ در کشور داشته باشد، بیان کرد: دولت متاسفانه در این زمینه منفعل است، چون در شورای عالی فضای مجازی دولت در اقلیت حضور دارد. بنابراین عملا منفعل است.

او با تاکید بر انجام اقدامات عملی از طرف دولت، تاکید کرد: صحبت‌هایی که آقای رییس‌جمهوری مطرح می‌کند درست است منتها از موضع یک نیرو که اختیارات ندارد، منتقد است و می‌خواهد بگوید که این موضوع فایده دارد یا نه. اما ایشان به عنوان مجری قانون اساسی، رییس قوه مجریه، رییس دولت و رییس شورای عالی امنیت ملی باید از اختیارات خود استفاده کنند و جلوی اینگونه موارد را بگیرند، سخنرانی دیگر فایده ندارد.

شریتی در ادامه توضیح داد: البته سخنرانی می‌تواند موثر باشد که بالاخره مردم حرف خود را از زبان رییس‌جمهور می‌شنوند، اما نتیجه آن، نتیجه‌ای نیست که ملت می‌خواهند. با سخنرانی فیلترینگ، حصر و ... حل نمی‌شود. فرق رییس‌جمهور با من شهروند عادی این است که ایشان صاحب حکم، امضاء و دستور است.

منبع: اعتمادآنلاین
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین