کد خبر: ۵۷۲۶۷
تاریخ انتشار : ۲۰ بهمن ۱۳۸۵ - ۱۴:۳۵
بازار پارچه در شب عید نیازمند توجه جدی است

هشدار درباره شوک‌ جدید اقتصادی

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب‌ـ‌‌‌‌‌ محمد رادنیا: یک منبع آگاه در بازار تهران از آشفتگی بازار پارچه بر اثر افزایش تعرفه واردات پارچه‌هایی که چندماه قبل خریداری و در گمرک خرمشهر دپو شده بود خبر داد. به گزارش خبرنگار اقتصادی آفتاب، دولت در حالی که اخیراً در بیان علت گرانی‌ها از وجود دست‌های پنهان رانت‌خواران سخن به میان آورد، تعرفه واردات بسیاری از کالاهایی که بر اثر کش و قوس تخصصی شدن کمرگات، سرگردان در انبارها خاک می‌خوردند را افزایش داده است. 

به اعتقاد بسیاری از کارشناسان تغییر تعرفه‌های واردات در شرایطی که زمان کوتاهی به آغاز سال جدید باقی مانده است به هیچ وجه توجیه اقتصادی ندارد.

ناظران می‌گویند: برخی مقامات دولتی به جای آنکه برای فرار از بار مسئولیت گرانی و تورم افسار گسیخته به بیان مسائل تبلیغاتی نه چندان واقعی همچون «افشای پشت پرده گرانی‌ها» بپردازند، باید در عملکرد و سیاست‌های اقتصادی خود تجدیدنظر کنند.

یک فعال بازار پارچه درباره اعمال تعرفه‌های جدید برای ترخیص پارچه‌های از قبل خریداری شده می‌گوید: بازار پارچه در مدت اخیر به شدت تحت تأثیر برخوردهای غیرکارشناسانه قرار گرفته است،‌ از زمانی که اعلام کردند اجناس ما باید تنها از چند گمرک ترخیص ‌شود وضعیت پارچه در بازار بحرانی شد، بعد از مدتی وزیر اقتصاد با هشدارهای کارشناسان نسبت به گرانی پوشاک طی بخشنامه‌ای به گمرک، تخصصی شدن مبادی ورودی کشور را به حال تعلیق درآورد اما این بخشنامه زمانی صادر شد که کار از کار گذشته بود و ما  برای عید 86 حداقل پارچه‌های مورد نیاز را خریداری کرده بودیم، اما باز هم تجار با مشکل دیگری روبرو شدند و آن هم تأخیر در ترخیص کالاها به علت انباشته شدن اجناس در انبارهای گمرک بود. این پایان ماجرا نبود دولت با افزایش 10 هزار ریالی نرخ تعرفه واردات پارچه مسأله جدیدی را برای بازار پیش آورد.

او می‌گوید: امروز وقتی ما پارچه را با قیمت بیشتری ترخیص کنیم کالاهای خود را با قیمت بالاتری نیز می‌فروشیم، این وضعیت با توجه به نزدیکی سال جدید شوکی را بر بازار پوشاک وارد خواهد کرد.

این واردکننده به گران شدن انواع پارچه در بازار اشاره می‌کند:‌ «بازار تا اندازه‌ای شوک‌های بدون توجیه را تحمل می‌کند اما این نگرانی وجود دارد که در این کشور روند معمول و نهادینه شده تولید لباس و پوشاک به دلیل عملکرد ضعیف سیستم اقتصادی تعطیل و بخش اعظم نیاز پوشاک داخل از واردات کالاهای چینی تأمین شود». 

به گفته او، تولیدکنندگان داخلی اکنون نیز توان رقابت با واردات کالاهای چنینی را ندارند چرا که ضعف در قدرت خرید، مردم را به سوی کالاهای ارزان‌تر چنینی هدایت می‌کند، حالا هم که با وارد شدن شوک‌های جدید بر بازار پارچه، احتمالا قیمت پوشاک در شب عید گران می‌شود».

این فعال بازار قماش می‌گوید: «وزارت اقتصاد و بازرگانی ناخواسته تبدیل به وزارتخانه جدید کالاهای چینی‌ شده است و هیچ توجهی برای وضعیت نابسامان تولید و مصرف‌کنندگان داخلی ندارد».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین