کد خبر: ۵۷۲۷۷
تاریخ انتشار : ۲۰ بهمن ۱۳۸۵ - ۲۲:۰۹
امیدها به گشایش بن‌بست کمرنگ می‌شود؟

ابهام در سفر لاریجانی به مونیخ

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: در حالی که همه چشم‌ها به اجلاس مهم مونیخ و حضور علی‌ لاریجانی مذاکره کننده ارشد هسته‌ای ایران در این اجلاس دوخته شده است، این سفر مهم و سرنوشت‌ساز در آخرین لحظات لغو و ساعاتی پس از آن مجدداً تاکید شد که این سفر انجام خواهد گرفت. 

خبر لغو این سفر اول بار بعدازظهر جمعه توسط خبرگزاری دولتی ایرنا به نقل از «یك منبع مطلع در سفارت ایران در آلمان» منتشر و در آن تاکید شد دلیل لغو سفر لاریجانی « كسالت» بوده است. حدود دو ساعت بعد خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز از مونیخ و به نقل از سازمان دهندگان کنفرانس امنیت در برلین تایید کرد حضور علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در این کنفرانس منتفی شده است. این خبرگزاری اعلام کرد که علی لاریجانی دبیر شورای امنیت ملی ایران و گفتگو کننده ارشد ایرانی در مذاکرات هسته ای در کنفرانس مونیخ شرکت نمی کند و دلیل آن هنوز به صورت رسمی اعلام نشده است. 

چند ساعت پس از اعلام لغو این سفر، یک منبع بی‌نام و نشان از شورایعالی امنیت ملی ایران بار دیگر به گفتگو با ایرنا پرداخت و با تکذیب اخبار منتشر شده که بازتابی جهانی پیدا کرده بود، تاکید کرد «کسالت» لاریجانی صحت ندارد و مقامات ایران و آلمان همچنان در حال برنامه‌ریزی برای این سفر هستند! این خبر در حالی منتشر شد که یک وب‌سایت فارسی تندرو و منتسب به مقامات دولتی ارشد در گزارشی با عنوان «لغو سفر به مونيخ و نصب3000 دستگاه سانتريفيوژ» ادعا کرد «تصميم قطعی نظام برای عدم تعليق فعاليت‌های هسته‌ای حتی برای يك روز، دليل اصلی لغو اين سفر می‌باشد».

پیشتر گفته شده بود که لاریجانی در حاشیه این نشست امنیتی قرار است با فرانک والتر اشتاین مایر وزیر امور خارجه آلمان، خاویر سولانا مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و برخی دیگر از مقامات بلندپایه طرف‌های درگیر در بحران اتمی ایران دیدار کند. گمانه زنی‌ها تا آن‌جا پیش رفته بود که نشريه آلمانى «ويرتشافتس ووخه» در گزارشی احتمال داد على لاريجانى تصمیم گرفته است با حضور در اين كنفرانس فرصت گفتگو با « آنجلا مرکل» صدراعظم آلمان، «ولادیمیر پوتین» رييس جمهور روسيه و «رابرت گیتس» وزير دفاع آمريكا درباره مناقشه اتمى ايران را داشته باشد.

لاریجانی دوشنبه گذشته با تایید خبر شرکت خود در کنفرانس امنیتی مونیخ، حضور در این کنفرانس را فرصتی مناسب برای گفتگو با طرفهای ذینفع در مناقشه هسته‌ای تهران و غرب دانسته بود. وی در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با عبدالعزیز حکیم رئیس مجلس اعلای انقلاب اسلامی شیعیان عراق تاکید کرد که «ما امیدواریم كه بتوانیم در کنفرانس مونیخ گفتگو و مذاكرات خوبی را داشته باشیم». 

مذاکره هسته‌ای در دقیقه 90 [کلیک کنید]
احتمال مذاکره لاریجانی با وزیر دفاع آمریکا [کلیک کنید]
چرا لاریجانی به مونیخ می‌رود؟ [کلیک کنید]

لاریجانی همچنین در پاسخ به این پرسش که با توجه به مواضع سخت طرفین در بحث هسته‌ای، این گفتگوها تا چه حد می‌تواند راه‌گشا باشد خاطرنشان کرد: ما همیشه تاكید كرده‌ایم كه می‌خواهیم مساله هسته‌ای ایران از طریق گفتگو و مذاكره حل شود. حل موضوع هسته‌ای ایران از طریق مذاكرات امكان درستی است و طبعاً رایزنی و گفتگو با طرفهای مختلف می تواند موثر باشد، در عین حال اكنون نمی‌توانم قضاوتی كنم و بعداً نتیجه آن را خدمتتان می گویم.

سفر علی لاریجانی به آلمان و شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ به آن دلیل مهم ارزیابی شده بود که نزدیکی به پایان ضرب‌الاجل شورای امنیت و دورخیز آمریکا و اروپا برای تصویب قطعنامه دوم علیه جمهوری اسلامی فشارهای بین‌المللی علیه ایران را به شدت افزایش داده بود. دور تازه گمانه‌زنی‌های رسانه‌های غربی پیرامون احتمال حمله آمریکا به ایران و پافشاری مسئولان پرونده هسته‌ای بر مواضع گذشته نیز منجر به وضعیت پیچیده‌ای شده بود که تمهید راهکارهای لازم برای خروج از بن‌بست را ضروری می‌ساخت. 

بسیاری از کارشناسان امیدوار بودند با سفر مهم ولایتی به مسکو، پیام ولادیمیر پوتین به رهبری جمهوری اسلامی و پاسخ ایشان به این نامه، و نهایتاً مذاکرات لاریجانی در مونیخ گشایشی در پرونده هسته‌ای ایران که هم‌اکنون به وضعیت بسیار حساس و بغرنجی وارد شده، حاصل شود.

چهل و سومین کنفرانس امنیتی مونیخ با شرکت نمایندگانی از حدود 40 کشور جهان، شامگاه جمعه به وقت تهران رسماً آغاز به کار کرد و تا روز یکشنبه ادامه پیدا می کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین