کد خبر: ۵۷۲۹۶
تاریخ انتشار : ۲۲ بهمن ۱۳۸۵ - ۰۰:۱۹

چرا آرشیوهای انقلاب گشوده شد؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب ـ مهدی نیاکی: مدیر بخش خبر رادیو و تلویزیون ایران در سال‌های اولیه انقلاب از گشوده شدن آرشیوهای انقلاب اسلامی و پخش تصاویر تازه و مستند آن روزها در بخش‌های مختلف صدا و سیما در روزهای اخیر ابراز خرسندی کرد. محمد عطریانفر در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی آفتاب در پاسخ به این سؤال که چرا آرشیوهای انقلاب 57 گشوده شده و ارزیابی شما از این عمل چیست گفت: «اصل این کار درست و مثبت است. اما باید سمت و سوی پرسش اصلی را به گذشته برد و سؤال کرد که چرا در گذشته و در مقاطعی که واقعیت‌های انقلاب و تحولات سال‌های 57 و اقدامات رژیم شاهنشاهی می‌توانست در قالب‌های تصاویر موجود در آرشیوهای صدا و سیما پخش شود و آن واقعیت در اختیار نسل پرسشگر و علاقمند این تصاویر مستند قرار گیرد این تصاویر پخش نشده است». 

وی افزود: «ما باید زودتر تصاویر مستند و واقعیت‌های روزهای انقلاب را در اختیار نسل جوان می‌گذاشتیم. نفس اقدام صدا و سیما در گشودن آرشیوها قابل احترام است اما آنچه محل سؤال بوده و هست تأخیر در این امر است». 

این روزنامه‌نگار در ادامه در بیان دلایل عدم پخش این تصاویر که امسال به طور متعدد و متناوب در صدا و سیما پخش می‌شود گفت: علت آن شاید این بوده که به تصور عده‌ای پخش این تصاویر نوعی ترویج فرهنگ گذشته تلقی می‌شود. در حالی که به نظر من این تصور باطلی بوده است. مردم ما دارای فهم، درک، قدرت داوری و تحلیل هستند و صرف ارایه چند تصویر از شرایط گذشته باور آنها را تغییر نخواهد داد. 

عطریانفر در پاسخ به این سؤال که با توجه به دسترسی شما به آرشیوهای صدا و سیما در ابتدای انقلاب آیا تصاویر دیگری را سراغ دارید که هنوز هم قابل پخش باشد اما از پخش آن خودداری شده اظهار داشت:‌ «مطمئنا چنین تصاویری وجود دارد. چرا که سه دهه پیش ما رسانه تصویری مهمی را که بتواند مجموعه تحولات را به صورت فیلم و تصاویر مانند تلویزیون ثبت و ضبط کند نداشته‌ایم. تلوزیون ملی ایران در آن زمان تنها رسانه منحصر به فردی بود که با توجه به اینکه رژیم پهلوی خیلی به جنبه‌ها و مظاهر تمدنی و جنبه‌های تکنولوژیک در عرصه فرهنگ اهمیت می‌داد،‌ نسبت به آن اهتمام ویژه داشت و از این جهت بسیاری از تحولات رژیم را ثبت کرده است». 

مدیر پخش خبر رادیو و تلویزیون ایران در سال‌های اولیه انقلاب اسلامی ادامه داد:‌ «این آرشیوها موجود است. من تصور می‌کنم تصاویر مذاکرات شاه در جلسات رسمی، گفت‌وگوهای مجلسین، جلسات هیأت دولت،‌ دادگاه‌های نظامی و دادگاه چهره‌های سیاسی هنوز هم وجود دارد و قابل پخش است. بسیار خوب است که با یک طراحی روشن و زیر نظر یک تیم تحقیقاتی یک برنامه‌ریزی شفاف برای پخش این تصاویر به تناسب شرایط روزگار طراحی شود تا نسل جوان مسیر آگاهی را در این مورد به روشنی طی کند». 

از عطریانفر پرسیده شد که چندی پیش در یکی از پر بیننده‌ترین ساعات روز و در پرمخاطب‌ترین شبکه تلویزیون (شبکه 3) بخش‌هایی از جریان دادگاه «خسرو گلسرخی» از صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش شد. ارزیابی شما از این اتفاق چیست؟ وی پاسخ داد:‌ «اصل کار یک اتفاق بدیعی بود. اما به گمان من تصاویر زیادتری از دادگاه‌های بسیاری از شخصیت‌های مبارز مسلمان وجود دارد که به حتم به پخش جلسه دادگاه «گلسرخی» تقدم داشت».

عطریانفر در پایان اظهار امیدواری کرد تصاویر خاطره‌انگیز روزهای مبارزات انقلابی مردم ایران هر چه بیشتر به صورت مستند در اختیار علاقمندان و جوانان قرار گیرد. 

گفتنی است  صدا و سیمای جمهوری اسلامی پس از ورود عزت‌الله ضرغامی تحولات شگرفی را تجربه کرده و گام‌های بزرگی را به سمت تبدیل شدن به یک رسانه ملی قابل اعتماد و ایفای کارکردهای مهم ملی در قالب‌های حرفه‌ای برداشته است. عزت‌الله ضرغامی در طول حضور خود نشان داده است صدا و سیما می‌تواند با پرهیز از ورود به بازی‌های نازل جناحی و با گستراندن چتر بزرگ منافع ملی، نقشی مهم در اطلاع‌رسانی به شهروندان و کاهش اثرگذاری رسانه‌های خارجی و اپوزیسیون ایفا کرده و با رویکردهای چالشی و انتقادی، تا اندازه قابل ملاحظه‌ای بر امواج شایعات مسلط گردد.

اجتناب رسانه ملی از ورود به بازی‌های نازل تبلیغاتی حامیان دولت نهم که بر مبنای تخریب شخصیت‌های نظام و دولت‌های گذشته دنبال می‌شود، باعث شده است که ضرغامی به رغم دستاوردهای بزرگ و درخشانش تحت شدیدترین اتهامات و دشنام‌های گروه‌های افراطی قرار گیرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین