آفتابنیوز : آفتاب: سخنگوی وزارت امور خارجه میگوید «ایران همه موضوعات حتی تعلیق را در چارچوب مذاكره قابل بررسی میداند». محمد علی حسینی روز دوشنبه در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی همچنین در خصوص ابهام در برگزاری جشن هستهای از سوی دولت احمدینژاد اظهار داشت: اصل این سوال را اگر از سخنگوی دولت یا سازمان انرژی اتمی بپرسید آنها نیز توضیحی خواهند داشت؛ اما در برخی اظهارنظرها كه در گذشته صورت گرفت جشن هستهای مبتنی است بر تثبیت حق ملت ایران و تكمیل چرخه سوخت و تثبیت فنآوری كامل هستهای كه دیروز آقای احمدینژاد اعلام كردند و خبرهای جزئیتر را موكول كردند تا 20 فروردین ماه سال آینده.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این كه آیا ایران در اعلام جشن هستهای منتظر گزارش البرادعی است، گفت: این سوال در حوزه ریاست جمهوری است و آنچه شما مطرح میكنید یك تحلیل است و ما نمیتوانیم آن را تایید كنیم؛ چون مبنا را قبول نمیكنیم، پاسخ هم نمیتوانیم بدهیم و بهتر است این سوال را در مصاحبهای كه آقای الهام دارند، بپرسید.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه كشور در خصوص تشدید تحریمها از سوی غرب چه تدابیری را اتخاذ كرده است، گفت: ما هرگز از اعمال تحریمها استقبال نكردهایم، اما آنچه دشمن ما اعمال كرده است در طول 27 سال گذشته تصمیماتی بود كه به منظور هدف قرار دادن نظام و استقلال سیاسی كشور بود. اكنون گرچه تصمیماتی كه گرفته شده است در صورت اجرا میتواند تاثیراتی داشته باشد، اما مسئولین ما با برنامهریزیها و تصمیماتی كه دارند به اجرا در میآورند تلاش میكنند هزینهها را كمتر كنند و انگیزهی پایداری را در مردم بالا ببرند و دشمن را ناكام بگذارند.
وی با اشاره به سفر علی لاریجانی به مونیخ و احتمال دیدار وی با محمد البرادعی، مدیركل آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: این دیدار ممكن است انجام شود.
سخنگوی وزارت خارجه تاكید كرد: این دیدارها فرصت خوبی است كه دو طرف مواضع خود را بیان كنند و ابهامات را رفع نمایند و اصولا راهحلها از دل مذاكرات برون میآید.
حسینی هم چنین در خصوص اظهارات لاریجانی مبنی بر اینكه ما میتوانیم در ظرف سه هفته به راه حلی برای مساله هستهای دست یابیم گفت: لاریجانی در این اظهارات به سابقه موضوع هستهای اشاره كردهاند و مطرح شد اگر رسیدگی به برنامهی هستهای به آژانس برگردد چنانچه ما قبلا اعلام كرده بودیم آمادگی داریم كه در ظرف سه هفته به راهحلی برای حل مساله هستهای دست یابیم.
وی هم چنین تاكید كرد: در این نامه بحث تعلیق مطرح نشده بود.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینكه چرا قبلا این پیشنهاد آقای لاریجانی فاش نشده بود و اینكه چرا آژانس این پیشنهاد را قبول نكرده است اظهار داشت: این موضوع جدیدی نبود، ما بارها اشاره كردیم كه مذاكره برای رسیدن به تفاهم و رفع ابهامات بهترین راه است. آژانس بینالمللی انرژی اتمی سیاستی را كه در آن مرحله طی كرد منجر به این شد كه رسیدگی به این برنامه موكول شود به رسیدگی در شورای امنیت سازمان ملل.
حسینی در خصوص دستاوردهای حضور علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی كشورمان در اجلاس مونیخ و دیدار وی با خاویر سولانا، گفت: هرچند آقای لاریجانی هنوز برنگشته است، ولی از ملاقات با سولانا ابراز رضایت كردند، این جلسهای نیست كه با یك دور بخواهد به نتیجه برسد، ولی میتواند نقطه خوبی باشد و امیدواریم كه در این چارچوب مذاكرات ادامه یابد.
وی ادامه داد: آنچه ایران همواره بر آن تاكید داشته بازگشت به مذاكره است و با اعلام آمادگی طرفین در حاشیهی اجلاس دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی كشورمان با خاویر سولانا انجام شد.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص تعلیق و یا كاهش برخی همكاریهای آژانس با ایران گفت: این همكاریها كه تاكنون نیز ادامه دارد نشان میدهد كه فعالیتهای ایران مسالمت آمیز بوده است؛ چون مبنای قانونی و حقوقی داشته است آژانس كمكهایی را به ایران كرده است. اكنون توقف این همكاریها در راستای قطعنامه 1737 و اعمال فشارهای سیاسی بوده است؛ به این معنا كه مبنای همكاریها حقوقی و قانونی و مبنای قطع آن سیاسی و در راستای قطعنامه 1737 شورای امنیت است.
وی ادامه داد: ما همكاری خود را با آژانس ادامه خواهیم داد و برخی پروژههایی كه مورد نظر آژانس است باید طی گزارشی كه به شورای حكام داده میشود در خصوص آن تصمیم گرفته شود.
حسینی در خصوص سفر دكتر ولایتی به مسكو گفت: دكتر علی اكبر ولایتی به عنوان فرستاده ویژه احمدینژاد به مسكو سفر كردند و در این سفر از تلاشهایی كه مسكو انجام میدهد برای این كه بتواند راهحلی را برای برون رفت از این بنبست پیدا كند، تشكر كرد.
وی در خصوص پیشنهاد اخیر هستهای البرادعی گفت: پیشنهاد شد كه این طرح به صورت مكتوب ارایه شود تا ابعاد مختلف آن مورد بررسی قرار گیرد؛ ولی آنچه اهمیت دارد این است كه البرادعی تلاش میكند راهحل مناسبی برای برون رفت از این مساله پیدا كند.
حسینی با اشاره به طرح سوئیس گفت: كلیه طرحها و پیشنهادات مطروحه چنانچه متضمن حقوق ایران باشد میتواند مورد بررسی قرار گیرد؛ آنچه از جانب سوییسیها مطرح شده ابعاد و جزییات آن به طور كامل طرح نشده است، ولی اگر این طرح متضمن این حق ایران باشد میتوان آن را بررسی كرد و به جزییات آن در مذاكرات پرداخت.
وی در خصوص احتمال مطرح شدن طرح سوئیس در مونیخ گفت: ممكن است كه در آنجا این طرح ارایه شده باشد، ولی این طرح را باید مسوولین سازمان انرژی اتمی و شورای امنیت و مسئولینی كه در آنجا هستند، به لحاظ فنی و ابعاد مختلف مورد بررسی قرار دهند.
حسینی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این كه آیا اكنون آمریكا بهانه دیگری برای جنگ با ایران پیدا كرده است؟ گفت: ما همواره تاكید كردهایم كه هم منطقه ظرفیت یك جنگ جدید را ندارد و هم آمریكاییها شرایط آغاز جنگ جدید را ندارند و تلاش ایران این است كه هم آنچه كه در عرصه فعالیتهای هستهای و هم آنچه كه در عرصهی مسائل منطقهای انجام میدهد درچارچوب قوانین بینالمللی و براساس حقوق مشروع خود باشد و هیچ بهانهیی برای اعمال فشار دیگران باقی نگذارد؛ ولی آمریكاییها در گذشته هم در اظهارنظر مسئولین و همچنین كارشناسان تحلیلگران خود بر مسئلهی جنگ اشاره كردند؛ ولی طی چند هفته گذشته مسئولین عالیرتبه آمریكا اعلام كردند كه این كشور قصد حمله به ایران را ندارد.