آفتابنیوز : آفتاب: «علاءالدین بروجردی» رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگاران پارلمانی تحلیل خود را از سفرهای «علیاکبر ولایتی» مشاور بینالملل مقام رهبری به مسکو و «علی لاریجانی» دبیر شورایعالی امنیت ملی به کنفرانس مونیخ ارایه کرد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی آفتاب، نماینده بروجرد در حاشیه جلسه علنی سهشنبه در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سؤال که «در جریان سفر علی لاریجانی رئیس شورای عالی امنیت ملی به مونیخ کشور سوئیس در خصوص حل مسأله هستهای ایران طرحی را ارائه کرده این طرح چه تأثیری بر روند فعالیت هستهای ایران دارد؟» گفت: «ما منتظر بازگشت آقای لاریجانی از سفر هستیم تا در جریان مذاکرات و پیشنهادات تازه آنها قرار گیریم».
وی افزود: «اصل شکستن بنبست مذاکرات و آغاز گفتوگو میان آقای لاریجانی به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی و آقای سولانا دبیر سیاست خارجی اتحادیه اروپا یک گام مثبت در جهت مجموعه فعالیتهای هستهای و فضای حاکم بر این فعالیتهاست».
وی اظهار داشت: البته باید منتظر بمانیم تا مجموع طرحهایی که مطرح است و مذاکراتی که در آلمان با آقای سولانا و سفر دکتر لاریجای به سوئیس انجام شده است، در شورای عالی امنیت ملی مورد بررسی قرار گیرد و بعد تصمیمگیری شود.
عضو فراکسیون اکثریت در پاسخ به این سؤال که «با توجه به اعلام آمادگی آمریکا برای مذاکره با ایران و با توجه به حضور لاریجانی در سوئیس به عنوان کشور حافظ منافع آمریکا در ایران، آیا تحولات اخیر مهیا کردن زمینهها برای گفتوگو ایران و آمریکاست؟» گفت: «مجموعه تندرویهای بوش رئیس جمهور آمریکا در داخل این کشور مخالفین جدی دارد. دموکراتها، با خط و مشی و ادبیات نظامی آمریکا مخالف هستند همچنین اروپاییها مخالف این امر هستند، بنابراین استقبال آلمان از سفر جناب آقای دکتر لاریجانی از یک طرف و تصمیم مجموع کشورهای 1+5 و اتحادیه اروپا برای آغاز مجدد مذاکرات آقای سولانا و آقای لاریجانی از طرف دیگر نشان دهند، مخالفت مجموع این کشورها با تندرویهای بوش میباشد».
بروجردی در پاسخ به این سؤال که «سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد تعلیق فعالیتهای هستهای از دل مذاکرات درمیآید و با توجه به اینکه رئیس جمهوری گفتند ما حتی یک روز تعلیق را نمیپذیریم آیا اتفاق خاصی قرار است بیفتد؟» تصریح کرد: فکر نمیکنم مذاکرات نیازمند پیشداوری باشد، تصمیمات طبیعتا در مذاکرات شکل میگیرند ولی اصل حفظ فناوری هستهای توسط جمهوری اسلامی ایران که جزء حقوق به رسمیت شناخته شده در عرصه بینالمللی است، لایتغیر است.
وی در پاسخ به این سؤال خبرنگار آفتاب که «آیا صحت دارد در نامهای که آقای ولایتی به رئیس جمهور روسیه تقدیم کرد از وی خواسته شده یک منطقه امنیتی برای مقابله با تهدیدات آمریکا ایجاد شود؟» اظهار داشت: اصل همکاری کشورهای منطقه چه در حوزه خلیج فارس و چه فراتر از آن در آسیای میانه و چه با روسیه کم کردن حضور و نفوذ آمریکا در منطقه است، چون آمریکاییها مدعی هستند که مسئولیت امنیت این منطقه باید برعهده آنها باشد در حالی که طبق عرف بینالملل و خواست کشورهای منطقه حفظ امنیت منطقه باید توسط کشورهای منطقه صورت گیرد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی در پاسخ به این سؤال خبرنگار آفتاب که «آیا آقای ولایتی حامل چنین نامهای بودند؟» گفت: «من از این اطلاعی ندارم».
بروجردی همچنین در پاسخ به این سؤال که گفته میشود بین دیدگاههای لاریجانی و احمدینژاد اختلافهایی وجود دارد، با رد این مسأله تصریح کرد: آقای دکتر احمدینژاد رئیس شورای عالی امنیت ملی هستند و آقای لاریجانی دبیر این شورا و خروجی مصوبات شورای عالی امنیت ملی برای اجرا طبق قانون باید به تأیید مقام معظم رهبری برسد و چون خروجی واحد است و اجرا در عمل بعد از این مراحل قانونی صورت میگیرد، طبیعتا نمیتواند اختلافی در این زمینه وجود داشته باشد.
وی با تأکید بر این که «در جلسات شورای عالی امنیت ملی تبادل نظر وجود دارد»، اظهار داشت: حتی اگر اختلاف نظر در این عرصه وجود داشته باشد، قطعا خروجی مجموع تصمیمات یک نظریه واحد است.