کد خبر: ۵۷۴۸۰
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۳۸۵ - ۱۴:۰۷

نگرانی بولتون از پیام صلح با کره برای ایران!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: جان بولتون، نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل متحد با انتقاد شدید از مصالحه اخیر آمریکا با کره‌شمالی آنرا پیغام بدی برای ایران نامید. بنابر اظهارات بولتون دولت آمریکا با وعده سوخت نفتی به کره‌شمالی جایزه رفتارهای بدش را داده است. بولتون در این خصوص گفت که این پیغام بدی برای ایران و تکثیر کنندگان سلاح در جهان است و به آنها می‌گوید که اگر به اندازه کافی مقاومت کنید و مذاکره‌ کنندگان وزارت خارجه آمریکا را خسته کنید در نهایت جایزه خواهید گرفت.

انتقاد شدید بولتون از مصالحه واشنگتن با پیونگ‌یانگ در حالی صورت می‌گیرد که کاندولیزا رایس، وزیر خارجه آمریکا بعد از این توافق مدعی شد توافق انجام‌شده با دولت کره‌شمالی بر سر برنامه هسته‌ای آن کشور باید حاوی این پیام برای اعضای جامعه جهانی باشد که به‌کارگیری یک دیپلماسی نظام‌مند بین‌المللی در برابر ایران نیز می‌تواند اهداف مورد نظر را محقق سازد. 

نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل متحد در مصاحبه با روزنامه آمریکایی واشنگتن‌تایمز با انتقاد شدید از اقدام واشنگتن برای مصالحه با دولت سرسختی که توافقات گذشته خود با آمریکا را نقض کرده گفت: این پیغام بدی برای کره‌شمالی و ایران است. وی در ادامه اظهارات خود همچنین با «اشتباه بزرگ» توصیف کردن تصمیم آمریکا به لغو تحریم‌های بانکی کره‌شمالی گفت: این اهرم (تحریم بانکی) همان چیزی بود که آنها را به پای میز مذاکره کشاند. 

بولتون که بعد از آزمایش اتمی کره‌شمالی تلاش‌های زیادی برای تحریم این کشور در شورای امنیت سازمان ملل انجام داده بود در ادامه اظهارات خود گفت: خطر این نوع توافق این است که این یک نوع بازی و توافقی توخالی است و احساس امنیت کاذبی را به مردم می‌دهد که در واقع وجود ندارد. 

وی افزود: بدتر از همه اینکه این توافق به کشورهایی مثل ایران می‌‌گوید که اگر صبر کافی داشته باشید و به اندازه کافی پافشاری کنید شما ایالات متحده را خسته می‌کنید و آمریکائی‌ها یکی بعد از دیگر به شما امتیاز می‌دهند.

این اظهارات در حالی صورت می‌گیرد که رایس روز سه‌شنبه در یک کنفرانس خبری که به منظور بررسی نتایج توافقنامه پکن در وزارت امور خارجه آمریکا تشکیل شده‌بود خطاب به خبرنگاران گفت: چرا نباید این موضوع(توافق با کره شمالی) را به منزله یک پیام برای ایران تلقی کنیم؟ چرا نباید به این نتیجه برسیم که اعضای جامعه جهانی در صورت هم‌افزایی منابع قدرت خود بویژه از طریق به‌کار گیری یک دیپلماسی قدرتمند به نتایج مورد نظر دست یابند؟ وزیر امور خارجه آمریکا متذکر شد: این امر (استفاده از ابزارهای دیپلماسی) بویژه در صورت همکاری کشورها برای برقراری ثبات منطقه‌ای اثرات خود را بهتر نشان می‌دهد.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین