آفتابنیوز : خبرگزاری شینهوا در این باره نوشت: "کنفرانس بینالمللی ورشو درباره خاورمیانه در حالی روز پنجشنبه به کار خود پایان داد که در جریان این نشست دو روزه آمریکا و اتحادیه اروپا دیدگاههای متفاوتی درخصوص ایران نشان دادند و به هیچ گونه توافقی دست نیافتند.
این کنفرانس روز چهارشنبه بهطور مشترک توسط آمریکا و لهستان آغاز به کار کرد و عنوانهای اصلی آن وضعیت سیاسی و نقش ایران در منطقه، وضعیت یمن و سوریه و ثبات در خاورمیانه بوده است.
مایک پمپئو وزیر امورخارجه آمریکا وضعیت بیثبات منطقه را ناشی از فعالیتهای ایران دانست و حتی گفت که برقراری ثبات و امنیت در خاورمیانه بدون مقابله با ایران ممکن نخواهد بود. وی در صحبتهایش در پایان کنفرانس نیز تاکید کرد که فشار و تحریم بیشتر علیه ایران یک اقدام ضروری است. پمپئو حتی از دیگر کشورها خواست تا از دادن پول به "حسن روحانی" رئیس جمهوری ایران دست بکشند.
اما اتحادیه اروپا مواضع متفاوتی درخصوص ایران دارد. وزیر امورخارجه لهستان گفت که اتحادیه اروپا معتقد به حفظ ماهیت صلحآمیز برنامه هستهای ایران است. وی همچنین خواستار ادامه اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) شد و اظهار داشت: توافق هستهای با ایران نقشی مثبت در بلند مدت ایفا خواهد کرد.
آمریکا سال گذشته (میلادی) از این توافق خارج شد و تحریمها علیه ایران را بازگرداند. با این حال، دیگر طرفهای توافق شامل روسیه، چین، فرانسه، انگلیس و آلمان برای حفظ آن تلاش کردهاند.
کنفرانس ورشو درباره خاورمیانه با حضور نمایندگانی از ۶۰ کشور برگزار شد و آمریکا از اسرائیل و کشورهای عربی دعوت کرد تا در آن شرکت کنند اما از ایران، نه. فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، وزیر امورخارجه فرانسه نیز در این نشست حضور نداشتند و مقامات از سطوح پایینتر را به کنفرانس فرستادند.
محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه ایران گفت که نشست ورشو از همان ابتدا محکوم به شکست است و این تلاشی دیگر از سوی آمریکا برای دنبال کردن سیاستهایش علیه ایران است که به درستی نیز پیش نمیرود. "
ایسنا