فلاش بك ؛ از ۵۰ روز پيش تا ۱۰ روز پيش
تقريباً تعليق شده بوديم و سازمان و فدراسيون در تكاپو بودند تا اين مشكل بزرگ را حل كنند. مصطفوى بليت گرفته بود كه به دبى برود تا بلاتر را ببيند، اما سازمان به او اجازه اين كار را نداد و مجبور شد كه در فدراسيون بماند. گروه ديگرى عازم سفر شدند و مشكل را حل كردند.
به ريز و جزييات ماجرا كارى نداريم . گروهى با نام كميته ۶ نفره با همان هيأت رييسه انتقالى كار را در دست گرفتند. ۳ نفر نماينده ايرانى از سوى فيفا و ۳ نفر نماينده از طرف سازمان انتخاب شدند. محسن صفايى فراهانى رييس اين كميته، مهدى خبيرى و حسن غفارى ۳ نماينده فيفا بودند و كيومرثهاشمى، محمدحسن انصارى فرد و رغبتى به نماينده سازمان. جلسات كمی با تأخير برگزار شد اما هرچه بود برگزار شد. با ذهنيتى كه از گذشته درباره رابطه مصطفوى و صفايى فراهانى وجود داشت، اختلاف ميان اين ۲ كاملاً قابل پيش بينى بود. در همان جلسه اول صفايى و خبيرى خواستار بركنارى مصطفوى شدند و غفارى تنها با تكان دادن سر، حرفهايشان را تأييد كرد چون همزمان مشغول فعاليت در فدراسيون زير نظر مصطفوى بود و دوست نداشت كه اختلاف او با مصطفوى مشهود شود. يكى از افراد كميته كه با مصطفوى مخالف بود بارها اخبارى را عليه مصطفوى در اختيار رسانهها قرار داد كه البته شرط آن اين بود كه اسمیاز وى برده نشود.
سازمان در آن برهه با بركنارى دبير كل فدراسيون مخالفت كرد و كم كم اين ماجرا به اختلاف بزرگ ميان هيأت رييسه انتقالى و سازمان ورزش تبديل شد. مصطفوى كه خودش هم براى شركت در انتخابات فدراسيون از روز اول براى استعفا در روزهاى پايانى، برنامه داشت، تصميم گرفت مصمم تا چند هفته مانده به انتخابات پشت ميز خود بنشيند. دبير كل در همه مصاحبههايش از ماندن حرف میزد و میگفت: هستم اما اگر سازمان نخواهد باشم تابع دستوراتشان هستم.
در طرف مقابل و در زمانى هم كه مصطفوى و سازمان براى تثبيت دبيركل تلاش میكردند صفايى فراهانى مشغول رايزنى با افراد مختلف بود تا فرد مورد نظرش را براى جايگزينى مصطفوى انتخاب كند. او و ۲ نماينده ديگر فيفا مدام جلسه محرمانه میگذاشتند و با شخصيتهايى مانند كاظمیبراى قبول اين سمت بحث و گفت و گو میكردند اما دوست نداشتند كسى از اين جلسات با خبر شود. مصطفوى هم حدود ۲۰ روز پيش و بعد از وقفه طولانى بين جلسات كميته انتقالى، با مشاورههايى كه با نزديكانش انجام داد تصميم گرفت تاريخ استعفاى خود را جلو بيندازد.
او اين ماجرا را به كيومرثهاشمیاطلاع داد و از او خواست كه رييس سازمان ورزش را هم با خبر كند. بعد از با خبر شدن على آبادى او هم كمیفكر كرد و بعد بههاشمیگفت كه به مصطفوى بگويد فعلاً دست نگه دارد تا جايگزين وى انتخاب شود. اين تصميم براى زمين نماندن مشغلههاى فراوان فدراسيون فوتبال اتخاذ شد. با وساطت برخى از بزرگان ورزش و سياست به دور از تنش، رييس سازمان با صفايى جلسه گذاشت و به او قول داد كه مشكلات برطرف شود به شرطى كه او ديگر بهانه گيرى و سياسى كارى نكند.
در اين جلسه رييس سازمان ورزش به صفايى گفت: فرد مورد نظر شما براى جايگزينى مصطفوى چه كسى است؟ او هم يكى دو نفر را معرفى كرد اما هيچ يك از آنها به شكل رسمیمورد تأييد قرار نگرفتند. تا اينكه نام نبى به ميان آمد.
حسن غفارى درباره نبى به صفايى گفته بود: آدم خوبى است و اگر با او بسازيد با شما میسازد و اهل ساز مخالف زدن نيست.
اگر... نبى با صفايى و ديگر نمايندگان فيفا به توافق رسيد و به واسطه روابط خوبش با كيومرثهاشمیاز سوى سازمان هم مورد تأييد قرار گرفت. چهارشنبه ۱۱ بهمن قرار شد به مصطفوى اعلام كنند كه شنبه او میتواند استعفا دهد. خبر به گوش مصطفوى رسيد اما او به آنان پيغام داد: دارم ۵۰ هزار دلار امارات را میگيرم، اگر شنبه هم بروم، خبر استعفايم روى ليگ تأثير میگذارد، ان شاءالله يكشنبه آخر وقت يا دوشنبه!
او به جمع آورى وسايل خود پرداخت و مداركى را كه لازم داشت مرتب كرد. همه كارهايش را در فدراسيون انجام داد و ۱۴ بهمن (يكشنبه) آخرين روز حضور وى در فدراسيون بود. دوشنبه ۱۵ بهمن از صبح جلسات فراوانى را برگزار كرد تا نحوه و بهانه استعفايش را كاملاً مشخص كند. او بر سر دوراهى مانده بود كه براى استعفايش جلسه اى مانند جلسه استعفاى دادكان برگزار كند يا بى سر و صدا به اين داستان پايان دهد كه به توصيه بزرگان ورزش راه دوم را انتخاب كرد.
بى سرو صدا استعفا داد و گفت: براى اين رفتم كه میخواستم در انتخابات رياست فدراسيون شركت كنم و به زودى با برنامه كامل تر باز میگردم. مصطفوى رفت و چند ساعت بعد در يك جلسه فوق العاده كميته انتقالى، مهدى محمد نبى را جايگزين او كرد. نبى درباره اينكه از چه زمان با او براى قبول اين سمت صحبت شده بود حرف نزد و تنها به اين جمله بسنده كرد: خير است ان شاءالله!
فلاش فوروارد
در خصوص وضعيت دبير كل و رياست فدراسيون اين روزها خبرهاى زيادى وجود دارد، از سوى ديگر برخى منابع آگاه در سازمان میگويند كه به نبى قول داده اند با انتخاب رييس جديد نيز بماند كه خود او میگويد: من فعلاً آمدم كه كار فدراسيون را تا انتخابات راه بيندازم و براى آينده برنامه اى ندارم. تا آخرين لحظه هستم و برعكس گذشته ديگر به رياست در فدراسيون فكر نمیكنم و فعلاً میخواهم براى موفقيت فوتبال در سمت دبيركلى تلاش كنم.
از طرفى ديگر عده اى كه هميشه دوست دارند خلاف جهت آب شنا كنند و ساز مخالف با سياستهاى سازمان را بزنند میگويند وعده سازمان به او وعده سرخرمن است چون رييس بعدى فدراسيون مشخص نيست، كه حال بايد منتظر اتفاقات جديد در يك ماه آينده بمانيم.
درباره داريوش مصطفوى هم شايعات زيادى وجود دارد كه در صورت تأييد شدن آنها (كه هنوز رسمینيست كه بنويسيم) جامعه فوتبال ما دوباره درگير يك ماجراى جنجالى ديگر از سوى مخالفان آرامش خواهد شد. منتظر اخبار روزهاى بعد باشيم.
نویسنده: امیرحسین بزرگزادگان