آفتابنیوز : آفتاب: سمینار «گذشته و آینده اصلاحات» که توسط دانشگاه MIT برگزار شد در داخل کشور با بدگمانیهای فراوانی مواجه گشت و با توجه به تحرکات اخیر آمریکا و اطلاعاتی که جدیداً از دخالت قطعی ایالات متحده و انگلیس در ناآرامیها و حملات تروریستی ایران به دست آمده، به عنوان یکی دیگر از اقدامات این کشورها برای مطرح کردن بحث «براندازی نرم» مورد ارزیابی قرار گرفت.
این بدگمانیها بخصوص به دلیل هشدارهای وزارت اطلاعات به صاحبنظران داخلی مبنی بر سوءاستفاده سازمان اطلاعاتی آمریکا از مدعوین ایرانی کنفرانسهای خارجی تشدید شد. به ویژه آنکه چند هفته پیش از این سمینار، محسنی اژهای وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی هشدار داده بود نهادهای آمریکایی بیدلیل هزینه رفت و آمد و هتل مدعوین ایرانی را پرداخت نمیکنند و میهمانان ایرانی باید در این زمینه هشیار باشند. این هشدارها باعث شد تا برخی رسانهها سمینار دانشگاه MIT را نیز از همین زاویه مورد ارزیابی قرار دهند و با توجه به گرایشهای سیاسی مدعوین ایرانی، نسبت به نیات پشت پرده دشمنان خارجی ایران ابراز بدگمانی کنند.
«علیرضا رجایی» یکی از مدعوین دانشگاه MIT به سمینار «گذشته و آینده اصلاحات» که هفته گذشته هنگام ورود به ایران با مشکلاتی مواجه شده بود در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب به تشریح آنچه که در متن و حاشیه این سمینار رخ داد، پرداخت.
رجایی توضیح داد: چهار نفر از داخل ایران برای سخنرانی در این سمینار دعوت شده بودند. هاشم آقاجری، عبدالله مومنی، مینو مرتاضی لنگرودی و بنده، که در موقع خروج با وجود اینکه هر چهار نفر از قسمت خروجی عبور کردیم و روادیدها هم مهر خروجی خورد، اما هنگام ورود به هواپیما اعلام شد که آقایان آقاجری و مومنی مراجعه کنند و پاسپورت آنها گرفته شده و از خروج آنها ممانعت شد.
رجایی افزود: با اعلام این موضوع، طی صحبت کوتاهی که ما چهار نفر با هم داشتیم به این نتیجه رسیدیم که من و خانم لنگرودی در این سمینار حضور پیدا کنیم.
به گفته این فعال سیاسی، این سمینار در زمان مقرر برگزار شد و افراد دیگری از خارج از کشور مانند مسعود بهنود حضور داشتند. رجایی ادعا کرد: این سمینار در یک اتاق بزرگ یا سالن محدودی برگزار شد و بر خلاف مطالبی که در صدا و سیما و برخی خبرگزاریها عنوان شد، به هیچوجه بحث «انقلاب مخملی» در آن مطرح نبود.
به گفته وی، یکی از عناوین مورد بحث در این سمینار اگر کسی برای سخنرانی انتخاب میکرد، «فدرالیسم» بود که هیچیک از سخنرانان بحث فدرالیسم را انتخاب نکرده بود. بنابراین، موضوع فدرالیسم در این سمینار مطرح نشد چه برسد به بحث تجزیه ایران که یکی از خبرگزاریها آن را مطرح کرد.
رجایی ادامه داد: آنچه که در این سمینار مطرح شد، بررسی اصلاحات هشت ساله خاتمی و نقاط قوت و ضعف آن و آینده حرکت اصلاحی در ایران بود.
به گفته وی، مدیر اجرایی این سمینار یک آمریکایی از دانشگاه MIT بود که یکی از مخالفان جدی سیاستهای بوش است. در آخرین سخنرانی هم که یکی از استادان دانشگاه MIT در مورد اختلافات ایران و آمریکا ایراد کرد نیز از مخالفان سیاستهای بوش بود. وی تاکید کرد: دانشگاه MIT به مخالفت با سیاستهای جمهوریخواهان شهرت دارد و دارای گرایشات چپ است.
رجایی افزود: آنچه که در ایران توسط برخی رسانهها درباره این سیمنار مطرح شد، 180 درجه با بحثهایی که آنجا مطرح شد اختلاف دارد.
عضو هیات مدیره انجمن صنفی روزنامهنگاران با بیان اینکه «آنچه که یکی از خبرگزاریها در این باره آمد سراسر کذب بود»، گفت: اقدام این خبرگزاری یک سناریوی غیراخلاقی به جهت تعهد رسانهای بود و رسانهای که به این شیوه عمل میکند، واقعا جای تاسف است.
رجایی خاطر نشان کرد: اگر ما بتوانیم نوار سخنرانی را از مسئولان برگزار کننده این سمینار بگیریم و به خبرگزاریها و روزنامهها بدهیم، نکات سراسر کذبی که در ایران از جانب برخی رسانهها مطرح شد، کاملا روشن خواهد شد.
علیرضا رجایی در ادامه در تشریح مشکلاتی که هنگام ورود به مهرآباد برای وی پیش آمده بود، گفت: در موقع ورود به فرودگاه مهرآباد وقتی وارد فرودگاه شدم و پاسپورتم مهر ورود خورد، یک نفر بیسیم به دست به طور مودبانه مرا به اتاقی هدایت کرد و پاسپورت مرا گرفت و گفت که شما ممنوعیت خروج دارید. کیف و چمدان را البته بازرسی نکردند و فقط گرفتند و رسید دادند.