کد خبر: ۵۷۷۰
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۸۴ - ۱۴:۴۹

آغاز هفته اي حياتي براي اتحاديه اروپا

آفتاب‌‌نیوز : در حال حاضر بحران اساسي كه اتحاديه اروپا را در برگرفته است مسأله رأي منفي فرانسويها و هلندي ها به قانون اساسي واحد است. در حال حاضر اين مسأله با بحران آينده مالي اتحاديه اروپا نيز توام شده است. اعضاي اتحاديه اروپا بايد در نشست آتي خود در خصوص كاهش بودجه انگليس نيز تصميم گيري كنند. 

در حالي كه توني بلر در خصوص بودجه اين اتحاديه با ژاك شيراك كشمكش سختي داشته است، انتظار نمي رود كه رهبران اتحاديه اروپا بتوانند با حفظ اتحاد و همبستگي خود، اين اتحاديه را به وضعيت سابق آن بازگردانند. 

يكي از مقامات اتحاديه اروپا با اشاره به مسأله بودجه اتحاديه كه به تازگي مطرح شده است، در اين خصوص مي گويد: در حال حاضر مسأله قانون اساسي واحد اروپا به اندازه كافي اين اتحاديه و اعضاي آن را با بحران مواجه كرده است و مسأله تصميم گيري در خصوص بودجه نيز به خودي خود، نيازمند صرف وقت و نيروي فراوان است.
كابوس يك هفتگي بازار يورو يكشنبه در لوكزامبرگ به اوج خود خواهد رسيد. در اين جلسه، جك استراو به همراه ساير همتايان اروپايي خود در خصوص بحران پس از رفراندوم راهكارهاي جديد جهت بهبود تصوير اتحاديه در اذهان عمومي، بحث و تبادل نظر خواهند كرد. 

البته در جريان اين جلسه، بي شك موضوع بودجه اتحاديه اروپا در فاصله سال هاي 2007 تا 2013 نيز بر روي ميز وزراي امور خارجه گشوده خواهد شد. وزراي امور خارجه كشورهاي عضو اتحاديه اروپا در اين خصوص تصميم گيري خواهند كرد كه آيا بودجه انگلستان پس از گذشت 21 سال از طرح آن بايد در دوره جديد كاسته شود يا خير.
يكي از مقامات ارشد اتحاديه اروپا در اين خصوص مي گويد: توافق بر سر ميزان كاهش بودجه، كار بسيار مشكلي است و نه غير ممكن. 

انگليس خواهان كاهش سهم پرداخت خود به اتحاديه اروپا است و اين موضوع مورد مناقشه ميان ژاك شيراك و توني بلر است. اين در حالي است كه دولت انگليس مدعي است كه حتي با كاهش اين سهم نيز، انگليس دو برابر و نيم بيشتر از فرانسه به اتحاديه اروپا سهم پرداخت مي كند. صرف نظر از اين درخواست دولت انگليس، پرداختي دولت انگليس به اتحاديه اروپا، پانزده برابر فرانسه و دوازده برابر ايتاليا است.
در حالي كه انگليس با طرح اين مسأله انزواي بزرگي را براي خود در اتحاديه اروپا خريده است، پنج كشور ديگر متشكل از آلمان، فرانسه، سوئد، هلند و اتريش بر اين باورند كه بودجه اتحاديه اروپا و ميزان آن بايد تحت كنترل شديد باشد. 

در حالي كه انگليس با عدم كاهش سهم خود و ذخيره اين مبلغ نزد اتحاديه اروپا مخالف است، فرانسه نيز مخالف ترك سوبسيدهاي كشاورزي خود است. 

وزارت امور خارجه كشورهاي عضو اتحاديه اروپا بايد در طول اين يك هفته نشست در لوكزامبرگ تمام تلاش خود را براي تهيه گزارشي مفصل از وضعيت موجود به كار گرفته و با دستاني پر به كشورهاي خود بازگردند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین