کد خبر: ۵۷۸۰۱۲
تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۷:۴۵
روحانی اخیرا درباره بررسی FATF در مجمع گفته بود " نمی‌شود کشور را دست ۲۰ نفر داد"

انتقاد تند آملی‌لاریجانی از روحانی: از آقای رئیس‌جمهور تعجب می‌کنم چرا اینگونه سخن می‌گوید؟ مجمع تشخیص درباره FATF به دنبال مصلحت عمومی مردم است| باید گفت ده، بیست نفر در دولت برای یک ملت تصمیم می‌گیرند؟

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: این سخن که «ده بیست نفر نمی‌توانند برای عموم مردم تصمیم بگیرند» واقعاً سخن مغالطه آمیزی است و تعجب می‌کنم از آقای رئیس جمهور که نسبت به مسائل حقوقی هم مطلع است، چرا اینگونه سخن می‌گوید؟
آفتاب‌‌نیوز :
آیت الله صادق آملی لاریجانی در ابتدای جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام، شبهه افکنی در مورد تصمیمات نهادهای برآمده از قانون اساسی را نادرست خواند و اظهار کرد: قانون اساسی میثاق ملی همه کشورها است و در جمهوری اسلامی، تبلور انقلاب اسلامی است و لذا نهادهای برآمده از قانون اساسی همه باید محترم باشند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در برخی از نهادها، مسئولین با رأی مستقیم مردم انتخاب می‌شوند، مثل رئیس جمهور و اعضای محترم مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی و شوراها و در برخی دیگر با واسطه.

وی با انتقاد از طرح برخی سخنان مغلطه‌آمیز در روزهای اخیر گفت: رئیس جمهور محترم، اخیراً در خصوص مجمع تشخیص مصلحت نظام مطالبی را به تعریض بیان کردند که لحن ایشان قابل قبول نیست و این تعبیر که " ده، بیست نفر نشسته اند و برای مردم تصمیم می‌گیرند! " هم سخنی هضم ناپذیر است.

وی در ادامه افزود: متأسفانه نظیر این سخن در کلام برخی سیاسیون هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. چه کسی گفته که نهادهای قانونی برآمده از رأی مردم نیستند؟ فقهای شورای محترم نگهبان منصوب رهبر معظم انقلاب هستند، اما رهبری هم با تعیین مجلس خبرگان که منتخب مردم هستند برگزیده شده است و در تمام دنیا هم همین طور است که برخی نهادها و افرادی که مسئول هستند با واسطه توسط مردم تعیین می‌گردند.

آملی لاریجانی با اشاره به جایگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان یک نهاد مهم برخاسته از قانون اساسی که انتخاب اعضا و نحوه‌ی اداره جلسات آن بر اساس اصل یکصد و دوازده همان قانون است گفت: چرا مسئول عالی مقام نظام جمهوری اسلامی، که سوگند خورده پاسدار قانون اساسی باشد، باید این طور صحبت کند؟ اولاً اعضای مجمع، ده بیست نفر نیستند و این یک سخن خلاف است، دوم آنکه اگر یک نفر در قانون اساسی اختیارات و مسئولیت‌هایی دارد مانند خود رئیس جمهور، آیا در هر موردی به آرای عمومی مراجعه می‌کند؟ اعضای دولت و وزرا که با رأی با رأی مستقیم مردم انتخاب نشده‌اند، آیا در هر مورد که می‌خواهند تصمیم بگیرند به آرای عمومی مراجعه می‌کنند؟ این در حالی است که در بسیاری از موارد تصمیماتی هم که می‌گیرند به اتفاق آرا هم نیست، پس باید گفت ده، بیست نفر در دولت برای یک ملت تصمیم می‌گیرند؟

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: این سخن که «ده بیست نفر نمی‌توانند برای عموم مردم تصمیم بگیرند» واقعاً سخن مغالطه آمیزی است و تعجب می‌کنم از آقای رئیس جمهور که نسبت به مسائل حقوقی هم مطلع است، چرا اینگونه سخن می‌گوید؟

وی در خصوص رسیدگی به لوایح مربوط به FATF با تاکید بر اجرای نص قانون اساسی گفت: مقام معظم رهبری در نامه شأن به مجمع تاکید کرده اند که این مساله با امعان نظر بررسی شود، لذا مجمع تشخیص وقت مستوفایی اختصاص داده و کمیسیون‌ها و اعضا جلسات متعدد و بحث‌های کارشناسی مفصلی کرده‌اند که در این مباحث از نمایندگان دولت نیز در جلسات حضور دارند و نظرشان را اعلام می‌کنند و می‌شنوند. مجمع تشخیص به دنبال مصلحت عمومی مردم است و تا نظری را با امعان به دست نیاورد طبیعتاً اقدامی نمی‌کند.

الله آملی لاریجانی تاکید کرد: در هر حال مجمع تشخیص مصلحت وظیفه خودش را انجام می‌دهد و ما امیدوارم اینگونه نباشد که مسؤولان عالی رتبه کشور، هر وقت باب میلشان مطلبی گفته می‌شود، بپذیرند و هر وقت خلاف میل ایشان باشد، بگویند ده بیست نفر نمی‌توانند تصمیم بگیرند چرا که اگر این منطق باب شود، فردا، مردم می‌توانند در مورد تصمیمات دولت هم این را بگویند و ما امیدواریم مطالب بیان شده دراین خصوص تصحیح و جبران شود.

وی در ادامه از رویکرد برخی افراد و رسانه‌ها در القای یاس به کشور انتقاد کرد و افزود: متأسفانه علاوه بر اینکه دشمن در بیرون القای یاس می‌کند، در درون کشور هم برخی از رسانه‌ها و روزنامه‌ها و در فضای مجازی و کانال‌های اجتماعی در چارچوبی عمل می‌کنند که نتیجه آن القای ناامیدی است. در جمهوری اسلامی، در طول چهل سال انقلاب، پیشرفت‌های بسیاری به دست آمده اما عده‌ای می‌خواهند بگویند که بن بست حاصل شده است و در کشور وضع خراب است. چرا باید انسان چشم بر روی حقایق ببندد؟ این مقدار پیشرفت که در امور علمی و فنی و نظامی حاصل شده و بصیرت سیاسی مردم حاصل شده و این بصیرت و حضور مردم در صحنه که سرمایه عظیم اجتماعی برای نظام است چگونه می‌توان نادیده گرفت؟

وی گفت: اینکه مردم در ۲۲ بهمن میان کاستی‌ها و اصل انقلاب و نظام تفکیک قائل می‌شوند و حساب برخی کاستی‌ها و بی تدبیری‌ها را از اصل انقلاب و نظام جدا می‌کنند، یک نعمت بزرگ است، اما عده‌ای تیشه گرفته اند که به ریشه‌ی انقلاب بزنند و حرف‌های غیر قابل قبولی را مطرح می‌کنند که باید به این ادعاها در جای خود پاسخ مناسب داده شود.
 
رئیس مجمع در پایان تاکید کرد: مسئولین باید سعی کنند، معیشت مردم را اصلاح کنند و مشکلات اقتصادی را برطرف نمایند و از ایجاد حاشیه‌های غیر لازم بپرهیزند.

منبع: ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین