کد خبر: ۵۷۸۴۳۱
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۵

آذری‌جهرمی-فروغی؛ جوانگرایی در دو تیپ

«وقتی اعتدال‌گرایان از جوانان صحبت می‌کنند تیپ «محمد جواد آذری جهرمی» مورد نظر است ولی وقتی اصول‌گرایان از جوانان سخن می‌گویند تیپ «علی فروغی» را در نظر دارند.»
آفتاب‌‌نیوز :
 این روزها از زبان اصول‌گرایان دربارۀ «جوان‌گرایی» فراوان می‌شنویم. حرفّ خوبی هم هست و پیش‌تر اتفاقاً عَلَم آن را دیگران برداشته بودند و کافی است به بافت جمعیتی و غلبۀ جوانان از حیث کمّی -و نه امکانات و مناصب- نگاه کنیم تا دریابیم اهمیت ورود جوانان وارد عرصۀ مدیریت‌های مختلف تا چه اندازه است.

اما یک نکتۀ مهم را باید در نظر داشت. اینکه مراد اصول‌گرایان -اعم از سنتی و رادیکال- از جوانان با اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایان و دیگران در این‌باره یک‌سان نیست و حتی می‌توان گفت کاملاً متفاوت است. این واقعیت را با درنگ بر دو نام و دو نماد می‌توان دریافت.

اولی یک جوان است به نام محمد جواد آذری جهرمی در مقام وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات. او آماج انتقاد رادیکال‌ها و تریبون‌هایی از سنتی‌هاست که چرا تلگرام را خوب فیلتر نکرده و اینستاگرام و بقیه فضای مجازی را فیلتر نمی‌کند یا می‌کوشد وزیر ارتباطات باشد نه «قطع ارتباطات» و به همین خاطر درصددند در اهواز شکایتی علیه او ترتیب دهند.

هر چند رئیس جمهوری حامی جدی اوست اما مراتب ترقی را خود طی کرده و نشنیده‌ایم نسبت خاصی با کسی داشته باشد و پیشینۀ کار در وزارت اطلاعات نیز از او یک مقام امنیتی یا «با نگاه امنیتی» نساخته است و دنبال گسترش ارتباطات است نه قطع ارتباطات. اینکه دلواپسان از وزیر ارتباطات انتظار دارند دست در کار قطع و فیلتر باشد نیز در نوع خود جالب است چون به قاعده او برای «وصل کردن» آمده نه برای «فصل کردن».

نام جوان دیگر به مثابه یک تیپ دیگر مدیریتی که سخت مورد علاقه اصول گرایان است و ترویج می‌شود علی فروغی است. هم او که به تازگی رئیس شبکۀ سه سیما شده و هر چند نام او در ابتدا به خاطر نسبت سببی با غلامعلی حداد عادل بر سر زبان‌ها افتاد اما اندکی بعد در پی چالش و جدل و کوشش برای محدود کردن عادل فردوسی‌پور خبرساز شد و اثبات اینکه عادل باید «مرئوس» باید باشد نه «رئیس» و مجریِ گوش به فرمان باشد نه خط دهنده.

حالا این دو جوان و به عنوان دو نماد جوان‌گرایی بر سر جشنوارۀ جام جم در برابر هم قرار گرفته‌اند و ترجمه جوان‌گرایی‌اند در دو قرائت.

شامگاه شنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ جوان اولی (وزیر ارتباطات) در توییتی با عنوان «گزارش به مردم» و با هشتگ «حق‌الناس» نوشت:
 

«تصاویر زیر گویای بخشی از اتفاقاتی است که در نظرسنجی انتخاب محبوب‌ترین برنامۀ سال صدا وسیما رخ داده است».


او نموداری را منتشر کرد که نشان می‌داد آمار دست‌کاری شده تا برنامه «برنده باش» با اجرای «محمدرضا گلزار» از برنامه «نود» با اجرای «عادل فردوسی پور» پیشی بگیرد.

نه در این توییت و نه در گزارش‌های دیگر البته هیچ‌گاه شخص علی فروغی و مدیریت شبکه سه متهم نشدند چون اساساً در حوزه‌های فنی تخصصی در این سطح ندارند اما تا اسم فردوسی‌پور می‌آید همه ناخودآگاه به یاد علی فروغی می‌افتند که می‌کوشد عادل را به جایگاه قبل از شهرت و محبوبیت بازگرداند و از او یک کارمند مطیع بسازد حال آن جامعه عادل را با «چموشی» ها و نه «خموشی» ها دوست دارد و می‌پسندد.

دبیر جشنوارۀ تلویزیونی جام جم در واکنش و توضیح ماجرا گفته است: «یک شرکت مجوزدار آی سی تی وزارت ارتباطات در ۲۴ ساعت منتهی به روز شنبه سهل‌انگاری کرده و مرتکب تخلف شده…گزارش تخلف هم به وزارات ارتباطات ارائه شده و خواستار برخورد قانونی هستیم… امیدواریم با حساسیت وزیر در حفاظت از حق‌الناس شاهد پی‌گیری قاطع وزارتخانه باشیم.»

بدین ترتیب توپ را صداوسیما به زمین وزارت ارتباطات انداخته و از خود سلب مسؤولیت کرده است. دبیر جشنواره همچنین از کسر آرای دست‌کاری شده خبر داده و قرار است ساعت ۲۱ امشب – دوشنبه- زمان رأی‌گیری تمام و نتایج جمع بندی شود.

به گفته او صداوسیما در این قضیه خود قربانی است. با این حال چون یک موضوع حساس برای افکار عمومی موقعیت عادل فردوسی‌پور است نگاه‌ها ناخواسته به سمت علی فروغی رئیس شبکۀ سۀ سیما هم رفته در حالی که رقیب عادل در واقع گلزار است که از هیأت «مدل / بازیگر» به شکل «مجری» درآمده است و پرشمارگان ترین روزنامه هم با تصویر گلزار و عادل تیتر زد: برنده باش، باید ببازی!

این نوشته اما به قصد دیگری است.

وقتی صحبت از حضور جوانان در مدیریت کشور می‌شود:

اولاً: منظور، جوانانی نیست که با گفتمان رسمی نسبتی ندارند. در حالی که نقش اصلی را در انتخابات اتفاقاً این دسته از جوانان ایفا می‌کنند.

ثانیاً وقتی اعتدال‌گرایان از جوانان صحبت می‌کنند تیپ «محمد جواد آذری جهرمی» مورد نظر است ولی وقتی اصول‌گرایان از جوانان سخن می‌گویند تیپ «علی فروغی» را در نظر دارند.

به سیاق و مصداق «صورتی در زیر دارد آنچه دربالاستی» می‌توان گفت رقابت اصلی بین دو تیپ مدیریتی است: جواد آذری جهرمیِ جوان در وزارت ارتباطات و علی فروغیِ جوان در شبکه سوم سیما ولو روح رئیس شبکه سه هم از این داستان بی‌خبر باشد باز این تلقی در افکار عمومی درگرفته است.

هر چند در لایۀ زیرین رقابت بین عادل فردوسی‌پور و محمدرضا گلزار تصور می‌شود. جذب گلزار برای پیش‌‎بُرد پروژه اصول‌گرایی البته فی نفسه یک تحول به حساب می‌آید…

منبع: عصرایران
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین