آفتابنیوز : آفتاب: یک دیپلمات غربی که نخواسته نامش فاش شود در گفتگو با خبرنگار روزنامه روسی
«ایزوستیا» مدعی شد که ایالات متحده به «مراحل نهایی» آمادهسازی نیروهایش برای آغاز عملیات نظامی علیه ایران وارد شده و این موضوع را بصورت محرمانه به متحدین اروپاییاش نیز اعلام کرده است. به گفته این دیپلمات تاریخ احتمالی آغاز عملیات نظامی آمریکا علیه ایران اواخر مارس یا اوایل آوریل (ابتدای فروردینماه 86) خواهد بود.
این روزنامه روسی در گزارش خود به نقل از این دیپلمات نوشته است: «پنتاگون فهرست اهداف خود در خاک ایران را از مدتها پیش تنظیم کرده و مرکز فرماندهی ارتش آمریکا در فلوریدا نیز از ماه نوامبر گذشته در حال رایزنی با فرماندهان ناوگان دریایی آمریکا در خلیج فارس بوده است».
به گفته این دیپلمات غربی ناشناس، در کنار پایگاههای نیروی هوایی و دریایی، مراکز دفاع ضد هوایی و کنترل و فرماندهی نیروهای مسلح، تاسیسات غنیسازی اورانیوم در نطنز و اصفهان و همچنین مراکز انرژی اتمی در اراک و بوشهر نیز در این فهرست قرار دارند.
تحلیلگر «ایزوستیا» در ادامه نوشته است: «اکنون در خلیج فارس گروهی از کشتیهای ضربتی نیروی دریایی آمریکا دو ناو هواپیمابر این کشور را همراهی می کنند و فرماندهی یگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در این منطقه تصمیم گرفته که 18 کشتی جنگی دیگر را نیز به خلیج فارس اعزام کند. ارتش آمریکا پیشبینی نموده که در صورت لزوم برای انجام یک عملیات نظامی ضربتی محدود، از تفنگداران دریایی مستقر سه پایگاه در خاک جمهوری آذربایجان استفاده نماید. خلبانان نیروی هوایی نیز برای ماموریتهای تهاجمی یکساعته بر فراز اهداف در خاک ایران آماده میشوند».
نویسنده این گزارش در ادامه مینویسد: آیا ایرانی ها این تهدید را درک میکنند؟ به گفته دیپلمات غربی فرماندهان نیروهای مسلح ایران کاملا متوجه این اوضاع هستند وگرنه از روسیه در خواست تسریع در صدور سیستم دفاع موشکی تور-ام1 را نمیکردند. مسکو نیز به نوبه خود به درخواست ایران عمل کرده و در ماه ژانویه 29 مجموعه موشکی دفاع ضد هوایی تور-ام1 را به ایران تحویل داده است. اما «سامی عون» کارشناس مسائل خاور میانه در دانشگاه «شربور» کانادا میگوید که تردید دارد که تسلیحات روسی تب میلیتاریسم آمریکا را پایین آورد: «تسلیحاتی که ایران از روسیه میخرد باعث توقف در اجرای ایده نومحافظهکاران در حمله به ایران نخواهد شد، بلکه باعث میشود فرماندهان آمریکایی در شیوههای تهاجمی خود تجدیدنظر کنند».
نویسنده «نوویه ایزوستیا» در پایان مینویسد که رعایت اصول رسمی حقوق بینالملل از سوی مقامات آمریکایی باعث توقف برنامههای نظامی این کشور نخواهد شد: «این تاکتیکی است که آنها در سال 2003 درباره رژیم صدام نیز بهکار میبردند. روز پنجم مارس قرار است نشست آژانس بین المللی انرژی اتمی برگزار شده و نسبت به ارجاع دوباره پرونده هستهای ایران به شورای امنیت تصمیمگیری شود. ناوگان آمریکا در خلیج فارس میتواند تا آن روز منتظر بماند. بعد از آن آمریکاییها میگویند «همه تلاش ها برای متقاعد کردن ایران به به بنبست رسیده و فقط یک راه باقی مانده است!».
.......گزارش خبرنگار سیاست خارجی آفتاب حاکی است گزارش این روزنامه روسی درباره حمله آمریکا به ایران در شرایطی منتشر شده است که روز چهارشنبه
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه ضمن تاکید بر مخالفت شدید کشورش با هرگونه اقدام نظامی علیه ایران هشدار داد نیروهای ائتلاف تحت رهبری آمریکا در عراق به هیچ روی نباید محدوده عملیات نظامی خود را از داخل مرزهای این کشور گستردهتر سازند.
[کلیک کنید]همزمان با این اظهارات،
پایگاه اینترنتیBBC نیز در گزارشی اعلام کرد که طرحهای احتمالی آمریکا برای حمله هوایی به ایران بسیار فراتر از تاسیسات هستهای این کشور است و بیشتر تاسیسات زیربنایی و نظامی را شامل میشود. این پایگاه خبری بر اساس اطلاعاتی که بدست آورده روز سهشنبه چنین مدعی شد که در صورت صدور دستور حمله به ایران پايگاههای هوايی و دريايی، تاسيسات موشکی و مراکز فرماندهی و کنترل نيروهای مسلح مورد حمله قرار خواهد گرفت.
[کلیک کنید] البته چند ساعت پس از این خبر، برایان ویتمن سخنگوی ارشد پنتاگون گزارش پایگاه خبری BBC در خصوص طرحهای آمریکا برای حمله به ایران را مضحک نامید.
[کلیک کنید]
خبرگزاری فرانسه نیز روز دوشنبه در گزارشی به قلم «جیم مانیون» به بررسی ادعاهای اخیر واشنگتن درباره دست داشتن ایران در ناآرامیهای عراق و واکنش افکار عمومی آمریکا نسبت به این موضوع پرداخت و تحرکات کاخ سفید را «زمینه چینی بوش برای اعلان جنگ به ایران» دانست.
[کلیک کنید]
خبرگزاری آسوشیتدپرس، روزنامه گاردین، روزنامه صهیونیستی جروزام پست، شبکه خبری الجزیره، هفتهنامه تایم، و بسیاری از روزنامهها و خبرگزاریهای دیگر نیز در دو هفته اخیر از طرحهای پنهانی آمریکا برای حمله به ایران سخن گفتهاند. مقامات کاخ سفید این اخبار را همواره تکذیب کردهاند تا آنجا که جرج بوش طرح موضوع حمله به ایران را «سر و صدای مخالفانش» خواند و گیتس و رایس این اخبار را مضحک نامیدند. تهران نیز تاکید میکند که این اخبار جزئی از جنگ روانی آمریکا برای وادار کردن ایران به تعلیق غنیسازی است و دولت و ملت ایران از این جنگ روانی نمی ترسند. رهبری معظم انقلاب اسلامی هفته قبل با انتقاد شدید از جنگ روانی رسانهها و کشورهای غربی تاکید کردند که ملت ایران از شایعهسازی دشمنان درباره جنگ و تحریم نمیترسند.
گفتنی است روز سهشنبه ناو هواپیمابر «جان استینتس» که به دستور جرج بوش، رئیس جمهور آمریکا عازم منطقه خاورمیانه شده بود وارد آبهای خاورمیانه شد. بنابر اخبار منتشر شده این ناو و گروه تهاجمی همراه آن بعد از ورود به منطقه به ناو هواپیمابر یو.اس.اس آیزنهاور در دریای عمان ملحق شده ولی هنوز وارد آبهای خلیج فارس نشده است
.[کلیک کنید]