آفتابنیوز : آیتالله جعفر سبحانی در دهمین جشنواره علامه حلی (ره) که صبح امروز در مجتمع آموزش عالی امام خمینی (ره) برگزار شد، گفت: در عظمت قلم همین بس که خداوند دو آیه در خصوص قلم در قرآن آورده است، اولین آیاتی که بر پیامبر (ص) نازل میشود بلاتشبیه مانند اولین سخنرانیهای روسایجمهور است، چرا که برنامه خود را در این صحبتها ارائه میدهند و این بسیار مهم است.
وی افزود: قسم بر اشیا در قرآن بسیار وجود دارد و این مسئله میتواند دو دلیل داشته باشد، یکی اینکه آن شیء قداست دارد و دوم اینکه آن شیء اسرار خاصی دارد که خداوند میخواهد ما متوجه این اسرار شویم و در واقع تحقیق کنیم، اگر خداوند در قرآن به قلم قسم میخورد دلیل بر وجود اسراری در این شیء است.
این مرجع تقلید تصریح کرد: کجا هستند وهابیهایی که میگویند فقط قسم بر خداوند جایز است، پس این همه قسم که خود خدا بر اشیا خورده است، چه میشود؟ میبینیم که قسم بر غیر خدا جایز است و خود خداوند هم قسم میخورد.
وی ادامه داد: ۱۷ تمدن برای بشر وجود دارد که آنچه این تمدنها را به نسل بعد و تمدن بعدی منتقل کرده، قلم است، پیامبر (ص) در حدیثی میفرمایند که ۳ چیز است که پردهها را پاره میکند و به مقام استجابت میرسد، اول صدای خانه دانشمند، دوم صدای پای سربازان در میدان جهاد و سوم صدای نویسندگی زنان پاکدامن است.
آیتالله سبحانی با اشاره به حدیث ذکر شده خاطرنشان کرد: اولی رکن فرهنگی، دومی رکن نظامی و سومی رکن اقتصادی است، کاری که مناسب زنان است همین نویسندگی در خانه است، بنابراین قلم بسیار مهم است.
وی اظهار کرد: برگزاری این جشنواره بسیار مفید است چرا که در درجه اول این افرادی که در این جشنواره شرکت میکنند اصحاب اهل قلم میشوند و دوم اینکه بر روی موضوعات تحقیقات گسترده انجام میشود.
این استاد برجسته حوزه علمیه عنوان کرد: پیشنهاد میکنم موضوعات را مشخص کنید و بعد به افراد بگویید پیرامون موضوعات مشخص شده تحقیق کنند، با نشان دادن مصادیق و منابع تحقیق هم میتوان به محققان کمک کرد.
وی تاکید کرد: باید به قلم اهمیت بیشتری داده شود چرا که ثبات قلم از سخن بیشتر است، هر اثری از حوزه نباید منتشر شود، آثاری که از حوزه علمیه منتشر میشود و دارای موضوعات حساس هستند حتماً باید قبل از انتشار توسط چند استاد بررسی شوند تا به گونهای نباشند که بعدها اسباب زحمت شوند.
آیتالله سبحانی در پایان گفت: در مجلس شورای اسلامی اخیراً موضوع برابری دیه زن و مرد مطرح شده است، باید دید که این مسئله قابل بحث است یا خیر، آیا مجلس صلاحیت مداخله در این بحث را دارد؟ این یک مسئله فقهی است و مجلس نباید جایگاه خود را از دست بدهد، مجلس باید به مشکلات مردم بپردازد و این مسئله را به فقها بسپارد.
منبع: ایسنا