آفتابنیوز : سال 97 به آخرین روزهای خود نزدیک میشود و هر سال این روزها از یک طرف بحث تامین میوه شب عید به میان میآید از سوی دیگر وضعیت معیشت مردم برای تامین پوشاک و رفتن به استقبال سال جدید. امسال هم با توجه به تورم ایجاد شده این موضوعات بازار داغتری دارد و حال ائمه جمعه در سراسر کشور به بیان مشکلات از طریق تریبون نماز جمعه میپردازند. البته تقریبا همه ائمه جمعه در بیان مشکلات اقتصادی اشارهای هم به بیانیه گام دوم رهبری داشتند. مثلا حجتالاسلام صدیقی در خطبههای این هفته نماز جمعه تهران گفت: «کشور ما امکانات و ظرفیت بسیاری دارد اما خیانت بعضیها باعث شده زندگی برخی در سختی باشد.
به گزارش آفتاب نیوز، برخی نمیتواند غذا برای فرزندان خود درست کنند. بیایید یک قیام همهجانبه داشته باشیم و به همسایگان خود برسیم. سعادت دنیا این است که با خدا معامله کنیم.» در همین راستا آیتالله علمالهدی امام جمعه مشهد گفت: «رهبری قدم آخر را مشخص کردند و آن، زمینهسازی برای طلوع خورشید ولایت عظمی است و اگر مسئولیتی به دست گرفته شود و مسیر عوض شود، شما در مسیر تعجیل فرج خیانت کردید.» آیتالله اعرافی امام جمعه قم نیز گفت: «مسئولان باید تمام همت خود را در این زمینه به کار بگیرند و با رویکرد انقلابی چشم از بیرون بر دارند برای حل مشکلات کشور تلاش کنند.»
کنایه به دولت با چاشنی برجام و fatf
تقریبا اینکه در هر نماز جمعهای به دولت کنایههایی زده شود تبدیل به اصل شده. گاهی برجام در سیبل قرار میگیرد و حالا هم با پررنگ شدن بحث fatf و تصمیمگیری در مورد آن مخالفت با این لوایح به یکی از موضوعات برخی ائمه جمعه تبدیل شده است. در این راستا صدیقی خطیب موقت نماز جمعه تهران با کنایه به حسن روحانی و صحبت او در روزهای انتخابات سال 92 که گفته بود باید چرخ سانتریفیوژ باید بچرخد به شرطی که چرخ زندگی مردم هم بچرخد گفت: «برخی گفتند هم باید چرخ سانتریفیوژها بچرخد هم چرخ زندگی مردم، اما امروز میبینیم که هر دو نچرخیدند و هر دو خسارت شدند.» او در مخالفت با fatf نیز میگوید: «من نسبت به افایتیاف حساس هستم و راه درستی برای کشور ما نیست»درست چند دقیقه قبل از این صحبتها حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران در مخالفت با fatf گفت:«از آقای ظریف پرسیده شد که اگر ما به این دو کنیواسنیون افایتیاف و پالرمو بپویندیم، اوضاع مالی و تجاری ما بهتر میشود؟ آقای ظریف گفت: «قول نمیدهم، اما حداقل بدتر نخواهد شد»؛ بنده میگویم بدتر خواهد شد.» او ادامه میدهد: « اگر ما به این دو کنوانسیون بپیوندیم باید دست از این داد و ستدها برداریم. اگر میتوانیم بسم الله، ولی اگر در این شرایط تحریمی نمیتوانیم این کار را انجام دهیم، چرا برخیها مثل رئیس جمهور، مجمع تشخیص را تحت فشار قرار میدهند؟ ما مصلحت نظام را ترجیح میدهیم نه هویها و هوسها را.» علمالهدی نیز با اشاره به سخنان اخیر روحانی گفت: «رئیسجمهور پریروز در گیلان، نکتهای را فرمودند که در کالا کمبود نداریم و مشکل در توزیع است. این مشکل توزیع از کجا آمده است آقای رئیسجمهور؟ این مشکل فساد در تدبیر و نظام اجرایی است. اینکه شما میگوید انبارها پر از کالاهای اساسی است. ۹۰ درصد گوشت از داخل تامین میشود ولی ممکن است خانوادههایی دو، سه ماه گوشت نخورده باشد ولی چه کسی این توزیع را در دست جریان دلال و فساد قرار داده است؟»
باز هم حوزه علمیه قم
بعد از آنکه بیانیه توزیع شده در تجمع مدرسه فیضیه در مخالفت با روحانی و لاریجانی جنجال آفرین شده بود و حتی مراجع تقلید به آن واکنش نشان دادند حال بار دیگر بحث حوزه علمیه قم به تریبونهای نماز جمعه هم میرسد. صدیقی خطیب موقت نماز جمعه تهران میگوید: «امروز «ائمه جمعه» پاکدل، کارآمد و دردشناس، از دل حوزههای عملیه بیرون آمده و میآیند. عزت دنیا و آخرت در گرو علم به خدا، علم به دین، علم به توحید و معاد و نبوت است که اینها در حوزه علمیه نهفته است.» آیتالله اعرافی امام جمعه نیز با اشاره به پذیرش حوزههای علمیه کشور گفت: «از جوانان مستعد درخواست میشود برای ورود به حوزههای علمیه ثبت نام کنند و حوزههای علمیه از آن مردم هستند و به حضور جوانان خوش استعداد و علاقمند نیاز داریم.»
توصیه به قوه قضائیه
روز پیش بود که حجت الاسلام ابراهیم رئیسی با حکم رهبری به ریاست قوه قضائیه منصوب شد. در همین راستا ائمه جمعه توصیههایی برای کارآمد شدن قوه قضائیه مطرح کردند. امام جمعه اهواز که خود به تازگی به این سمت منصوب شده است میگوید: «انتظار از رئیس جدید قوه قضائیه برخورد قاطع با مفسدانی که زیر هر لوایی و عبایی قرار گرفته اند، است.»
امام جمعه رشت نیز با اشاره به اینکه انتخاب حجت السلام ابراهیم رئیسی به عنوان ریاست قوه قضائیه از سوی رهبری معظم، افزود: ایشان آشنایی کاملی نسبت به دستگاه قضائی دارند که امیدواریم در این دستگاه شاهد تحولات مثبت باشیم.» او با تأکید بر اینکه دستگاه قضائی نیازمند پاکسازی است، از قضات خواست با دقت نظر و به دور از هر زد و بندی با استقلال تمام تنها به قانون عمل کنند. البته هنوز تا رسیدن به وضعیت مطلوب و خواست مردم فاصله داریم.
خبرآنلاین