کد خبر: ۵۷۹۶۳
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۳۸۵ - ۲۱:۳۵

شالیکاران در بحران!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: توزیع بی رویه برنج وارداتی و رکود بازار موجب انبار شدن برنج کیفی کشاورزان در کارخانجات برنج کوبی شده است. این را غلامعلی قربانی، نایب رئیس انجمن برنج ایران می‌گوید. او معتقد است که توزیع بی رویه برنج و پایین بودن قیمت برنج در بازار در مقایسه با هزینه تمام شده تولید ازدلایل عمده انباری شدن برنج کیفی کشاورزان درانبارکارخانجات برنج کوبی است.

این در حالی است که هم اکنون بازار برنج در استان‌های شمالی کشور با رکود مواجه شده است به طوری که توزیع بی رویه برنج وارداتی و پایین بودن قیمت ها موجب شده که بازارخرید وفروش برنج دراین مناطق راکد شود.

وی تاکید کرد:‌ هرچند که هرساله و درماه‌های آخرسال بازار برنج به دلیل کاهش تقاضا با رکود فصلی مواجه است اما امسال این رکود طولانی‌تر بوده است.

قربانی با انتقاد ازعدم صرفه اقتصادی کشت برنج برای کشاورزان،‌ گفت: علی رغم افزایش نرخ تورم سالانه و قیمت‌ها درسال جاری اما امسال کشاورزان هرکیلو برنج خود را همانند سال گذشته یعنی با قیمت 1150 تا 1200 تومان می فروشند و این درحالی است که برای همین قیمت نیز خریداری در بازار وجود ندارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۵:۱۸ - ۱۳۸۷/۰۳/۲۳
0
0
بدليل مكانيزه نبودن سيستم كشاورزي در مملكت ما و نيز اختلاف ارتفاع مزارع قيمت تمام شده برنج و نيز هزينه ابياري و هدر رفت اب بسيار بالا و در حال حاضر نزديك به 30000ريال بازاي هركيلو است حالابازاي هر كيلو 20000ريال نيز قرار باشد جهت كذران زندگي كشاورز روي اين قيمت به او داده شود قيمت برنج به رقم 50000ريال خواهد رسيد.اينها همه در شرايطي است كه قيمت كارگر براي اندسته از كشاورزاني كه خود و خانواده انها هم كار ميكنند در اين محاسبه در نظر گرفته نشده است.بنابراين راه برون رفت از بحران برنج تقليل قيمت ان از طريق پايين اوردن قيمت تمام شده است.يعني هزينه ها رابايد تقليل داد و در اين راستا نيز دولت و مشخصا وزارت جهاد كشاورزي بجاي سياسي كاري و شعار دادن بايد برنامه ريزي و اقدام نمايد كه از ان نيز خبري نيست!!
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین