آفتابنیوز : آفتاب: مقامات آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کردند اغلب اطلاعاتی که آمریکا در مورد فعالیتهای هستهای ایران به این آژانس ارائه کرده نادرست و غیرواقعی هستند. به گفته این کارشناسان در حالی که آمریکا همچنان به خاطر اطلاعات نادرستش در حمله به عراق مورد انتقاد قرار میگیرد، آژانس نمیتواند با تکیه بر اطلاعات این کشور در مورد فعالیت هستهای ایران تصمیمگیری کند.
روزنامه لسآنجلس تایمز با طرح این موضوع به نقل از مقامات نزدیک به آژانس بینالمللی انرژی اتمی گزارش داد از سال 2002، اغلب اطلاعاتی که در مورد برنامه هستهای ایران به ما گزارش شده نادرست بودهاند.
بنا به گفته این مقامات که بدون ذکر نام با این روزنامه مصاحبه کردهاند از سال 2002 سیا و سایر سرویسهای جاسوسی غربی اطلاعات حساسی در مورد فعالیتهای هستهای ایران به آژانس منتقل کردهاند اما هیچیک از این اطلاعات مدرک قاطعی دال بر وجود برنامه مخفی تسلیحات اتمی در ایران نیست و اطلاعات قابل اطمینانی نیستند.
یک مقام دیگر حاضر در وین گفت: بیشتر اطلاعاتی که آمریکا توانسته در مورد ایران بدست آورد در رابطه با افزایش قدرت منطقهای این کشور، فعالیتهای هستهای، حمایت از شورشیان در عراق و سایر گروههای شبه نظامی در خاورمیانه است.
روزنامه لسآنجلس تایمز در ادامه با اشاره به انتقاداتی که به عملکرد سیا در زمینه جمعآوری اطلاعات نادرست در مورد سلاحهای کشتار جمعی در عراق وجود دارد افزود: مقامات آژانس که آشکارا ارزیابیهای آمریکا در عراق را مورد انتقاد قرار میدادند اکنون معتقدند آمریکاییها با احتیاط بیشتری در مورد برنامه هستهای ایران عمل میکنند.
بنا به این گزارش مقامات آمریکایی در جلسات خصوصی بر بیثبات بودن اطلاعاتشان در مورد ایران واقفند و میگویند اکثر اطلاعات بدست آمده در مورد برنامههای هستهای ایران، همچنان مبهم و ناقص هستند و اثبات آنها کار بسیار سختی است.
لسآنجلس تایمز در ادامه افزود: آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارش اخیر خود ضمن اشاره به گسترش غنیسازی اورانیوم در ایران و نادیده گرفتن مهلت شورای امنیت برای تعلیق غنیسازی در این کشور اعلام کرده برای تایید صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران به اطلاعات بیشتری نیاز دارد.
بنا به این گزارش اطلاعاتی که در بازرسیهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ایران بدست آمده، مدارک قابل اطمینانی نیستند. به عنوان مثال بازرسان آژانس به مدرکی 15 صفحهای دست یافتند که در آن به چگونگی غنیسازی اورانیوم با درصد بالا که برای ساخت بمب اتم مورد استفاده قرار میگیرد اشاره شده بود. اما ایرانیها اعلام کردند این اوراق از پاکستان وارد شده است با این حال به بازرسان آژانس اجازه ندادند از این برگهها کپی بگیرند.
دیپلماتهای آژانس همچنین به اطلاعاتی که آمریکاییها از یک لپتاب دزدیده شده از ایران بدست آورده بودند نیز چندان اعتماد ندارند. به گفته این دیپلماتها اطلاعاتی که به طرح جزئیات ساخت موشکهای بالستیک با توان حمل کلاهک هستهای پرداخته بود و اطلاعات مربوط به تحقیقاتی در زمینه «نمک سبز» ( نمک سبز محصول واسطهای در متد خاصی از فرآوری اورانیوم و در روند تبدیل اورانیوم خام به گاز اورانیوم است) نیز چندان قابل استناد نیست. بنا به نوشته لسآنجلس تایمز مقامات آژانس همچنان در مورد بخشهایی از این اطلاعات مشکوک هستند چرا که اغلب اسناد بدست آمده به زبان انگلیسی و نه فارسی نوشته شده است.