آفتابنیوز : آفتاب: معاون رئیس جمهور ایالات متحده که سفر خود به ژاپن و استرالیا را به پایان برده بود در اقدامی ناگهانی و برنامهریزی نشده وارد پاکستان شد. دیک چنی هدف خود از این سفر را تحت فشار قرار دادن پرویز مشرف برای مبارزه با اعضای طالبان در این کشور خواند. دیک چنی در حالی وارد پاکستان شد که پیش از وی وزیر امور خارجه متحده و جرج بوش نیز پیامهای تهديدآميز خود را راهی اسلامآباد کرده بودند.
دیک چنی در کاخ ریاست جمهوری اسلامآباد با پرویز مشرف دیدار کرد. ایالات متحده تعداد نیروهای خود در افغانستان را به منظور مبارزه با افزایش حملات نیروهای طالبان و القاعده افزایش داده و این در حالی است که سربازان ناتو نیز همزمان با نزدیک شدن به فصل بهار درآماده باش کامل به سر میبرند، ایالات متحده و ناتو سختترین سال خود را از زمان حمله به افغانستان در سال 2001، در دوازده ماه گذشته تجربه کردند.
به گفته یک منبع نزدیک به دیک چنی، وی بلافاصله پس از رسیدن به فرودگاه اسلامآباد بی اندک وقفهای راهی کاخ مشرف در جنوب پایتخت شد. به نظر ميرسد اوضاع افغانستان و تلاش برای برقراری ثبات سیاسی و امنیتی در خاورمیانه محور سخنان چنی و مشرف خواهد بود. چنی درحالی وارد پاکستان شد که مشرف با وزیر امور خارجه انگلستان مارگارت بکت نیز دیدار كرد.
پاکستان از متحدان اصلی ایالات متحده در مبارزه با تروریسم است. این در حالی است که از زمانی حمله آمریکا و متحدانش به افغانستان کاخ سفید مقامهای پاکستان را برای مبارزه با باز ماندگان طالبان و القاعده تحت فشار قرار داده است.
هشدار رایس به مشرف کاخ سفید نیز بار دیگر دولت پرویز مشرف را برای مبارزه با القاعده و طالبان در مرزهای مشترک این کشور با افغانستان تحت فشار قرار داد. این در حالی است که بوش اخیرا اعلام کرده بود که مرز مشترک میان افغانستان و پاکستان بسيار پنهاور است.
کاخ سفید در شرایطی مشرف را تحت فشار قرار داده است که نگرانی از افزایش حملات تروریستی طالبان با نزدیک شدن به فصل بهار در دولت بوش و کنگره افزایش یافته است.
وزیر امور خارجه ایالات متحده در اظهارات تند اعلام کرد که دولت بوش نگران بازگشت القاعده به ساختار دولت است.
رایس در گفتوگو با ایبیسی گفت: هیچ شکی وجود ندارد که القاعده تمام تلاش خود را برای بازگشت به ساختار سیاسی افغانستان آغاز کرده است. اما ما باید سریعتر عمل کنیم. به همین دلیل کاخ سفید خواهان همکاری همه جانبه با افغانستان و پاکستان است. سرویسهای اطلاعات ما در سرتاسر جهان تلاش خود را برای انهدام کامل القاعده به کار گرفته است.
مرز افغانستان با پاکستان از مدتها پیش به گفته مقامهای امریکایی محل اختفای رهبر القاعده اسامه بنلادن و دستیار وی ایمن الظواهری است.
رایس با اشاره به مشکلات سیاسی در پاکستان اعلام کرد که مشرف خود قربانی حملات القاعده بوده و به همین دلیل باید با بازماندگان القاعده و طالبان مبارزه کند. وزیر امور خارجه ایالات متحده در این خصوص گفت: رهبری پاکستان به خوبی بر این امر واقف است که نیروهای القاعده از بي ثبات کردن پاکستان سود میبرند. افغانستان مملو از هرج و مرج سیاسی و بیثبات مکان مناسبي برای عملیاتهای تروریستی طالبان خواهد بود.
پیش از دیک چنی ، وزیر دفاع جدید آمریکا روبرت گیتس نيز در اواخر ماه گذشته ميلادي با مسافرت به پاکستان با پرویز مشرف در خصوص وجود تروریستها در مرز پاکستان و افغانستان گفتوگو کرده بود. در این میان پرویز مشرف بارها بالحنی قاطع و خشمگین این قبیل ادعاها را رد کرده است.
قطع کمکهای آمریکا به پاکستان جرج دبلیو بوش نیز به عنوان آخرین اهرم تهدید کننده دولت اعلام کرد که کنگره جدید آمریکا که در حال حاضر در اختیار دموکراتهای آمریکایی است میتواند کمکهای مالی آمریکا به پاکستان را قطع کند.
نیویورک تایمز با اعلام این خبر نوشت که تنها راه برای متقاعد کردن دموکراتها تلاش بیشتر دولت پاکستان در خنثی کردن عملیات طالبان و القاعده است. بوش در آخرین هشدارها اعلام کرد که پرویز مشرف اندک توجهی به تعهد داده شده به بوش در ماه سپتامبر ندارد. در این تاریخ مشرف متعهد شده بود که تمام تلاش خود را برای مبارزه با شبه نظامیان طالبان و القاعده به کار بگیرد.
دولت پاکستان تاکنون بارها اعلام کرده که تمام تلاش خود را برای انهدام شبکههای تروریستی به کار گرفته است. این در حالی است که آمار رسمی حاکی از افزایش حملات تروریستی در یک سال گذشته است.
یک منبع نزدیک به بوش که خواست نامش فاش نشود در این باره گفت: موقعیت پاکستان در کنگره خطرناک است. مجلس نمایندگان ایالات متحده اخیرا لایحهای را در دستور کار خود قرار داده است که براساس آن از رئیس جمهور در خواست شده که میزان تلاش پاکستان برای مبارزه با تروریستها را مورد بررسی قرار دهد.
پاکستان سالانه مبلغ 850 میلیون دلار در رقابت کمکهای نظامی و اقتصادی از ایالات متحده دریافت میکند.