آفتابنیوز : شدت این سیل در چند روز مانده به عید چنان بود که سبب رانش و ریزش کوه در جاده های مواصلاتی و مسدود شدن راه ها شد، بعلاوه خانه ها و مزارع روستایی در آب غوطه ور و شهرها نیز تبدیل به ونیزشدند، پل های بسیاری شکست و پارک ملل که نشان افتخار عملکرد شهرداری ساری محسوب می شد به زیرآب رفت و تاکنون یک نفر نیز قربانی حق خواهی طبیعت به واسطه دستکاری بی رویه انسانی در اکوسیستم طبیعی شد.
9 شهرستان و بیش از 100 روستای مرکز و شرق مازندران درگیر سیل
علی اصغر احمدی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه ۹ شهرستان درگیر سیل بوده و مسیر روستاهای بالادست مسدود شده است، گفت: در شهرستان ساری ۴۰ ، گلوگاه ۱۵ ، بهشهر ۲۳ و سوادکوه ۲۷ روستا مواردی هستند که در بالادست دچار سیل شده و آسیب دیده اند.
وی گفت: راه و برق ۲۳ روستای بهشهر، ۴۰ روستا در چهاردانگه ساری و ۱۵ روستای گلوگاه کاملا قطع شده و در تلاش هستیم تا مشکلات آنان را مرتفع کنیم.
مدیرکل مدیریت بحران استان مازندران در مورد روستاهای محاصره شده در سیل خاطرنشان کرد: تصمیم به تخلیه روستای حسن آباد میاندورود با 27 خانوار به دلیل محاصره آب با مخالفت اهالی روبرو شد که تنها 7 خانوار حاضر به ترک روستا شدند و مراحل تامین آذوقه باقیمانده اهالی در اسرع وقت صورت گیرد.
وی در مورد روستای تازه آباد شهرستان میاندرود نیز افزود: خوشبختانه مشکل آبگرفتگی این روستا حاد نیست و درصدد هستیم موانع آبگرفتگی در روستا را برطرف کنیم تا آب فروکش کند.
احمدی ضمن تاکید بر اینکه با ارسال ادواتی نظیر بیل مکانیکی، کمپرسی و لودر وضعیت کمک رسانی بهبود پیدا کرده است، گفت: امروز در شهر کیاکلا آب از کانال های تعبیه شده تخلیه و ارتباط از طریق خودرو میسر شد.
مدیرکل مدیریت بحران مازندران اولویت اول را بازگشایی راه های اصلی اعلام کرد و افزود: به دلیل حجم ترافیک عبوری، برقراری تردد اهمیت بالایی دارد و تلاش برای بازگشایی راه های اصلی اولین اقدام بوده و سایر محورهای در درجات بعدی اهمیت قرار دارند.
احمدی با تصریح اینکه مسدود شدن راه منجر به قطعی برق و متعاقبا آب خواهد شد، تاکید کرد: تلاش برای بازگشایی محورها کارگشای سایر امور بوده و به همین دلیل تمام تمرکز مجموعه مدیریت بحران روی بازگشایی محورها است.
وی با یادآوری اینکه اکنون تنها محورهای روستایی مسیر سیل مسدود هستند و سایر راه ها بازگشایی شده اند، گفت: محورهای اصلی شامل سوادکوه، هراز و کندوان باز بوده و تنها محور کیاسر از شب گذشته به دلیل برف بسیار سنگین و تردد غیر ضروری قطع شده و بسته است.
احمدی در مورد قطعی گاز نیز خاطرنشان کرد: به جز اتفاق شب گذشته در قائمشهر و بخشی از روستاهای جاده نظامی قطعی گاز وجود نداشته که امیدواریم فردا مشکل به شکل کامل حل شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه بارندگی در اواخر هفته و نیز هفته آینده مهمان مازندران خواهد بود گفت: بارندگی هفته آینده به شدت این چند روز اخیر نخواهد بود اما تردد در محورهای مواصلاتی استان از جمله هراز و سوادکوه به دلیل بارندگی با خطر ریزش کوه همراه است.
مدیرکل مدیریت بحران مازندران با بیان اینکه استان در ایام نوروز پذیرای خیل عظیم مسافر خواهد بود، تاکید کرد: مسافران نوروزی از توقف در مسیر رودخانه ها بدلیل نزولات جوی و سیلابی شدن رودخانه ها خودداری کنند که در این زمینه نیازمند توجه مسافران به هشدارهای پلیس و همکاری آنان با نهادهای ذیربط هستیم.
وی با تصریح اینکه مشکل تامین ارزاق و آذوقه به روستاها وجود نداشته خاطرنشان کرد: اگر نیاز به امداد هوایی برای تامین آذوقه به مناطق محاصره در سیل وجود داشته باشد قطعا انجام خواهد شد.
چند نفر در مازندران قربانی سیل اخیر شده اند؟
علی عباسی مدیرکل پزشکی قانونی استان مازندران در گفت و گو با ایسنا با اشاره به شناسایی جسد زنی 38 ساله که در 26 اسفند بر اثر سیل مازندران (روستای دارابکلا ساری) جان خود را از دست داد، افزود: پس از دستور مقام قضایی و ارجاع به پزشکی قانونی شهرستان ساری، معاینه و تعیین علت فوت توسط شناسان پزشکی قانونی انجام و جواز دفن صادر و جسد به خانواده آنها تحویل داده شد.
وی در ادامه با اشاره به نقش پزشکی قانونی در حوادث غیرمترقبه گفت: هر سانحه طبیعی یا حادثه و فاجعه ساخت دست بشر دارای قربانیان زیادی است که همه آن ها نیاز به تشخیص هویت و صدور جواز دفن دارند و در تمام دنیا این مهم توسط پزشکی قانونی انجام می شود .
مدیرکل پزشکی قانونی استان افزود: علاوه بر قربانیان حوادث، مصدومان نیز در بسیاری موارد نیاز به معاینه و تعیین خسارت دارند که این امر نیز از وظایف پزشکی قانونی است، بنابراین با توجه به اهمیت و نقش پزشکی قانونی در حوادث و بلایا انتظار داریم که اصحاب رسانه اخبارهای مربوط به این حوزه را از پزشکی قانونی دریافت کنند .
این مقام اجرایی استان مازندران، سرعت، صحت و دقت را از اصول مهم و اساسی در اطلاع رسانی بحران عنوان کرد و گفت: برای رسیدن به اطلاع رسانی مطلوب در بحران ها و همچنین مدیریت بحران نیازمند جدی گرفتن اصول اساسی و حرفه ای رسانه ای و اطلاع رسانی جامع، دقیق و کامل هستیم.
عملیات جهادی نیروی بسیج و سپاه همچنان در مناطق سیل زده ادامه دارد
محمد برمر فرمانده سپاه سیمرغ نیز در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: باران و طوفان که از ساعت 10 صبح دوشنبه در کیاکلا شدت گرفت، به سبب عدم لایروبی دهانه پل و تجاوز به حریم رودها منجر به تجمع آب و طغیان از روی پل ها به سوی مراکز مسکونی چندین روستا در این شهرستان شد .
وی از تهدید منازل، مزارع، باغات و اراضی کشاورزی اهالی به موجب سیل دیروز در کیاکلا خبر داد و اظهار کرد: به محض اطلاع ناحیه مقاومت بسیج و با ابلاغ فرمانده سپاه کربلا نیروهای مقاومت بسیج ناحیه با تمام توان برای امداد رسانی به گرفتاران در سیل وارد عمل شدند .
برمر افزود: به محض آغاز فعالیت امدادی سپاه، جواد بخشی معاون هماهنگ کننده سپاه کربلا به همراه مسئولان مربوطه خدمات رسانی، پشتیبانی و تامینی سپاه کربلا با حضور میدانی ضمن بررسی نزدیک وضعیت بحران اخیر، به منظور تسریع در امور خدماتی و امدادی به آسیب دیدگان شهرستان سیمرغ پا به پای بسیجیان به فعالیت امدادی پرداختند .
فرمانده سپاه سیمرغ با بیان اینکه محلات نجار کلای قدیم، برجی خیل، رکنی کلا، ملاکلا، شهرک شهید بهشتی و غیره کاملا در سیل گرفتار شدند از تخریب و آسیب به 6 روستا خبر داد و گفت: نیروی امدادی بسیج با امکاناتی از قبیل جت اسکی، قایق موتوری، کامیون، تریلر، چندین دستگاه بیل مکانیکی و کانتینر حمل مواد غذایی برای روانسازی جریان سیل و تخلیه ساکنین روستا و اسکان دهی آنان به داخل دو مسجد و حسینیه اقدام کردند .
برمر با اشاره به اینکه عملیات لایروبی از دهانه هر پل به20 کامیون نیاز داشت اضافه کرد: با تلاش بی وقفه نیروهای امدادی بسیج سپاه کربلا، مسیر روستای برجی خیل و جمال کلا در محور بهنمیر سیمرغ که گرفتار سیل شده بود؛ بازگشایی و عملیات خدمات رسانی به 6 روستای تهدید شده همچنان ادامه دارد .
وی از فعالیت گروه های جهادی بسیج به منظور امدادرسانی سپاه به آسیب دیدگان در سیل خبر داد و افزود: توزیع جیره غذایی و امکانات گرمایشی از سوی ناحیه مقاومت بسیج سپاه کربلا در فصل سرما به اهالی منطقه با درایت ویژه انجام گرفت که رضایت مردم را در برداشت
منبع: ایسنا