آفتابنیوز : خادمی استاندار لرستان گفت: از دیروز عصر که بارندگیها کاهش پیدا کرد، احتمال کاهش حجم آب را میدادیم. برای دسترسی به پلدختر به روشهای مختلف اقدام کردیم، که از حدود ساعت 2 شب توانستیم از راه زمینی به آنجا از مسیر جدیدی دسترسی پیدا کنیم، درنهایت تعدادی نیروهای امدادی به آن جا وارد شدند.
به گزارش آفتاب نیوز، وی افزود: امروز از اوایل صبح به محض روشن شدن هوا با بالگردی از منطقه بازدید کردیم. در حال حاضر سیل به طور کامل فروکش کرده و سیلاب در منازل وجود ندارد، اما حجم خرابیها بسیار بالاست و هنوز اطلاعات دقیقی از روستاهای بین مسیر نداریم؛ چراکه به هیچ وجه امکان دسترسی زمینی وجود ندارد چراکه جاده اصلی پلدختر -خرم آباد به طور کامل از بین رفته و امکانی برای برقراری ارتباط نیست، اما به طور میانگین همه روستاهایی که در این مسیر قرار دارند و در نزدیکی رودخانه قرار دارند به طور کامل زیر آب رفته بودند.
استاندار لرستان با اشاره به اینکه اکثر خانهها تخلیه شدهاند تاکید کرد: از همان لحظه اول بالگردها شروع به خدماترسانی و توزیع اقلامی مانند چادر و غذا کردند که از طریق هلال احمر تامین میشود و تعدادی بالگرد هلال احمر و ارتش و ... در خرم آباد در حال انجام عملیات هستند.
به گفته خادمی، قرار است تعداد دیگری بالگرد وارد شود که امیدواریم هر چه سریعتر وارد استان شوند زیرا تعداد نقاطی که باید به آنها خدمات رسانی شود بسیار زیاد است، لذا امیدواریم وضعیت هوا به گونهای باشد که بتوانیم به مردم خدمات اولیه را برسانیم. به نظر تا مدتی خدمات رسانیها ادامه خواهد داشت.
وی با بیان این که ارتباطات تلفنی و مخابراتی هنوز کامل نیست، افزود: همکاران در حال تلاشاند و اکیپهای مخابراتی در آنجا مستقر هستند و امیدواریم هر چه سریعتر بتوانیم ارتباط کامل را با آنجا برقرار کنیم. همچنین هنوز هم ارتباط کاملی با پلدختر نداریم.
وی با بیان اینکه در تلاشیم که از طریق آزادراه پل زال، ارتباط به پلدختر را برقرار کنیم، گفت: در حال حاضر وزیر راه و شهرسازی پیگیر این موضوع هستند و مجموعه وزارت راه و شهرسازی و راهداری هم دنبال آن هست که در جاهایی که از طریق جاده روستای پااعلم مشکلاتی وجود دارد، مشکلات را برطرف کنیم.
خادمی در ادامه درباره نحوه توزیع اقلام گفت: در حال حاضر برای توزیع اقلام بین روستاها مشکلی وجود ندارد، اما درباره توزیع بین روستاها به دلیل عدم ارتباط، باید این مسئله را مدیریتکنیم تا به همه روستا به ویژه روستاهایی که در حاشیه رودخانه نیستند اما ارتباط قطع شده، خدمات رسانی را داشته باشیم.
برقراری پل ارتباط هوایی/ پرواز هشت فروند بالگرد هوانیروز به سمت پلدختر
سرتیپ دوم تقی خانی سخنگوی ارتش در خصوص آغاز عملیات امدادرسانی به سیل زدگان منظقه لرستان گفت: امیر سرتیپ حیدری فرمانده عملیات ارتش در استان لرستان و غرب کشور با یک فروند بالگرد 214 در پلدختر مستقر شده است و هفت فروند دیگر شامل 5 فروند بالگرد 214 و دو فروند شنوک از پایگاه های مسجد سلیمان و کرمانشاه و اصفهان جهت امدادرسانی به سیل زدگان تا دقایقی دیگر در پل دختر مستقر می شوند.
با برقراری پل هوایی از سوی ارتش جمهوری اسلامی ایران عملا از ساعتی پیش عملیات امداد رسانی هوایی آغاز شده است.
وضعیت پلدختر بحرانی است/ احتمال زیر آب رفتن روستاهایی در خوزستان
دکتر علی اصغر پیوندی، به اعلام جزئیات امدادرسانی به سیل زدگان در استانهای غرب و جنوب غرب کشور پرداخت و اظهار کرد: با توجه به بارش شدید و طغیان رودخانه و سدها، متاسفانه سیل در ایلام، لرستان و خوزستان خساراتی به برخی شهرها وارد کرده است.
وی افزود: در ایلام، منطقه ماژین در محاصره آب است؛ از اولین ساعات امروز صبح با توجه به بهبود وضعیت جوی، شش فروند هلی کوپتر در محل مستقر شدند تا اقلام امدادی ارسال و نیروهای امدادی اعزام شوند. البته از قبل هم پیش بینیهایی شده بود و مواد غذایی و نیروی عملیاتی ارسال و اعزام شده بودند.
رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه در لرستان وضعیت بدتر و بارندگی شدیدتر بود، گفت: شهرستان پلدختر در محاصره آب و راههای ارتباطی بسته شده بود. با تلاش نیروهای امدادی یک راه امدادی زمینی به سختی باز شده است.
پیوندی ادامه داد: در لرستان، سه - چهار شهر عمده داریم که درگیر سیل هستند و ۱۰ شهر دچار مشکلاند، ولی وضعیت پلدختر بحرانی و شدید است. همانظور که گفته شد یک راه زمینی باز شده و شش فروند هلی کوپتر با توجه به بهبود وضعیت و امکان تردد برای انتقال نفرات و اقلام اقدام کردهاند.
وی با بیان اینکه در ایلام ۱۶۸ تیم علمیاتی و در پلدختر ۲۹ تیم مستقر هستند، اظهار کرد: هدف ما امدادرسانی و نجات جان انسانها و جلوگیری از تلفات و مصدومیت است و امید است با همکاری نیروهای امدادی و نیروهای مسلح، عملیات سریعتر انجام شود.
رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه در پلدختر تلفات انسانی نداشتیم، گفت: ولی خسارات گسترده است و از مردم نیکوکار میخواهیم با ارسال کمک نقدی، یاری رسان سیل زدگان باشند.
پیوندی ادامه داد: در خوزستان، وضعیت هنوز خوب نیست و آبی که از لرستان و ایلام به جنوب میرود، به شهرهای شمالی خوزستان سرازیر میشود. با افزایش آب سدها و سرریز آن، روستاهای زیادی زیر آب خواهند رفت.
وی با بیان اینکه تمهیدات اسکان ۱۰۰ هزار نفر پیش بینی شده و امید است با ارسال اقلام امدادی مشکلی نباشد، گفت: هرچند خسارات قابل پیش بینی است.
رئیس جمعیت هلال احمر تاکید کرد: تمرکز امروز ما روی لرستان و شهر پلدختر است تا مردمی که در محاصرهاند، نجات پیدا کنند. امید است همکاران ما با کمک دیگر نیروها بتوانند شرایط خوبی را برای امدادرسانی فراهم کنند.
تاسیس کمپهای اضطراری در پلدختر
دبیرکل جمعیت هلال احمر کشور نیز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تیمهای امداد و نجات ما روز و شب گذشته ١۴٠ نفر در قالب ١٢تیم وارد منطقه پلدختر شدند و در آنجا کمپهای اضطراری در حال تاسیس است.
وی گفت: امروز صبح به محض روشن شدن هوا و با توجه به اینکه اجازه پرواز به پلدختر پیدا کردیم به مناطق چم مهر، ملاوی، معمولان و چم کر سر زدیم. این مناطق احتیاج به رسیدگی دارند و بالگردها بارگیری و به سمت منطقه پلدختر اعزام شدند. امیدواریم تا ظهر بتوانیم امداد رسانی را انجام دهیم.
پیروی با اشاره به اینکه هر اطلاعاتی که برسد بر اساس نیاز اقلام را توزیع میکنیم افزود: آب کاملاً در منطقه فروکش کرده و امداد رسانی از صبح امروز آغاز شده است. در حال حاضر دو فروند بالگرد دیگر در منطقه هستند.در حال حاضر اغذیه، کمک نقدی، پتو و… برای امداد رسانی توسط هلال احمر وجود دارد و اگر مردم میخواهند کمک کنند از طریق سازمان داوطلبان و حسابهای نقدی هلال احمر اقدام کنند.
پتو، چادر و غذا نیاز داریم/شرایط در «پلدختر» تحت کنترل است
سید حمید رضا کاظمی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به آخرین وضعیت در شهرستان پلدختر و معمولان بعد از سیلناشی از بارشهای اخیر بیان کرد: شرایط در شهرستان پلدختر و معمولان در حال مدیریت و کنترل است. بالگردهای ارتش وارد منطقه شدهاند و امداد رسانی به مردم در حال انجام است.
وی ادامه اظهار کرد: هماکنون امیر حیدری(فرمانده عملیات ارتش در ستاد مقابله با بحران استان لرستان و غرب کشور) در شهرستان حضور دارند و نیروها وارد منطقه شدهاند و در حال خدمت رسانی به مردم هستند. اکنون تمرکز بر این است تا در مناطقی که ارتباط قطع است امکانات اولیه ارسال شود.
نماینده مردم پلدختر در مجلس تصریح کرد: اکنون مهمترین و اساسیترین نیاز مردم در منطقه پتو، چادر و غذا است.
محمد بیرانوند نماینده مردم خرمآباد هم در گفتوگو با ایسنا با اشاره به آخرین وضعیت خرمآباد بعد از سیل اخیر بیان کرد: امروز هوا در سطح خرم آباد مساعد است اما ارتباط غالب روستاها قطع شده است. در شهر دوره چگینی به جد نیاز به کمکهای اولیه داریم. در روستاهای دوآب، دلبر و بخشهایی از سپید دشت و بیران شهر ارتباط کاملاً قطع است.
وی اظهار کرد: در شهر دوره چگینی ارتباط تلفنی نیز قطع شده است و افراد برای برقراری ارتباط باید بتوانند ۱۰ کیلومتر جابه جا شوند. میتوان گفت ارتباطات در غالب روستاها و شهرستانهای استان قطع است و مردم به شدت در مضیغه هستند.
وی تصریح کرد: تجهیزات به اندازه کافی وجود ندارد و همان میزانی که نیز موجود است به دلیل قطع بودن ارتباطها نمیتوانیم به دست مردم برسانیم. قبل از هر کاری باید ارتباطات برقرار شود. ارتباط راهها و تلفنی باید برقرار شود تا ما بتوانیم اوضاع را ساماندهی کنیم.
نماینده مردم خرم آباد در مجلس تاکید کرد: اورژانسیترین کاری که در این شرایط از دولت انتظار میرود برقراری ارتباط تلفنی و راههاست تا بتوانیم امکانات را به دست مردم برسانیم. اکنون در روستاهای دارایی، بدرآباد، بهرامی، ناصروند و روستاهای سپید دشت ارتباطها قطع است.
وی در پایان گفت: در شهرستان دوره چگینی ضمن اینکه در مرکز شهرستان ارتباط تلفنی قطع است در ۱۲ روستا آن نیز ارتباطات راهی قطع است. بعضی از مردم در مناطق امن اسکان داده شدهاند اما بعضی از مردم نیز شب گذشته را در سرما به سر بردند و به سختی گذراندند.
ایسنا